reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Zupełnie subiektywnie, nie zagłębiając się w żadne szczegóły tych ofert, najbardziej podobają mi się dwa ostatnie leżaczki! Są super, nie wiem czy nie zmałpuję pomysłu i też któregoś z tych dwóch nie kupię:-D Z kolei ten "środkowy" Bright Stars ma pomysłowy kosz na różne pierdółki......

reklama
Lenka, nie wazne, ze wszystkich firm nie ma, jest i tak ich sporo i te, o ktorych piszecie to bardzo dobre firmy. A ja mysle, ze wybiore Dodie, bo one sa tu dostepne w kazdej aptece. To dla mnie wygoda, bo apteke mam pod nosem, jak, np. trzeba dokupic smoczek do butelki. No i jeszcze ze wzgledow patriotycznych, wiem, ze te sa napewno francuskie, wiec wole napedzac gospodarke kraju w ktorym zyje i beda zyly moje dzieci, niz innych krai. ;-)Skoro nie roznia sie jakoscia od tych innych, to wybieram francuskie. ;-)

u nas najlatwiej z tych dobrych firm smoczkowo-butelkowych kupic avent i tommee tippe bo poza tym ze w aptekach czy specjalistycznych sklepach to sa w kazdym markecie.

U nas tez te wszystkie marki sa w kazdym markecie, tylko, ze ja mam blizej do apteki, niz do marketu. A w kazdej aptece Dodie jest zawsze i oprocz tego inne marki tez, ale te inne nie zawsze i nie w kazdej.

estragon a nie chcesz ktoregos z tych fotelikow z fisher price o ktorych kiedys pisalysmy? one maja troche wiecej funkcji bo sa i wibracje i mozna z nich pozniej fotelik dla wiekszego dziecka zrobic. komi taki ma to Ci moze opowiedziec :)
ja się własnie decyduję na ten o którym kiedyś pisałyśmy :tak: i w lutym chcę go kupić

no właśnie o tych mclarenkach też myślałam, ale one są dla mnie za drogie... Nie chcę wydawac na leżaczek więcej niż 300 zł. A te podobają mi się właśnie ze względu na kolorystykę, chciałabym uniknąc zbyt pstrokatych. A jeśli chodzi o wibracje, to też chyba nie powinno się ich nadużywac, bo działają na zasadzie kołyski- tak mi się wydaje. Czekam nadal o info od Komi;-)

o tantum rosa słyszałam własnie ale jak uzywać w szpitalu? bo w domu to ja nalałam sobie do miski z wodą i się podmywałam

Najlepiej miec rozrobiony płyn w butelce po wodzie mineralnej - takiej z dziubkiem - korkiem - mam nadzieję ze wiesz o jaką mi chodzi. Ten dziubek powoduje że woda jest wyciskana pod ciśnieniem. Polewa się kroczę po każdym myciu i najlepiej przy każdej wizycie w toalecie. Chyba innego sposobu nie mam bo nasiadówek to raczej w szpitalu się nie robi.

Najlepiej miec rozrobiony płyn w butelce po wodzie mineralnej - takiej z dziubkiem - korkiem - mam nadzieję ze wiesz o jaką mi chodzi. Ten dziubek powoduje że woda jest wyciskana pod ciśnieniem. Polewa się kroczę po każdym myciu i najlepiej przy każdej wizycie w toalecie. Chyba innego sposobu nie mam bo nasiadówek to raczej w szpitalu się nie robi.
tak wiem o co chodzi :-) i fajnie wytłumaczyłaś. dzięki :-) i jedna saszetka na 0.5 litra wody wtedy, czy większą butelkę? w ogóle to ile tych tantum rosa kupić:confused:

reklama
Małą butelkę - pół litrową bo taka poręczniejsza, tą dużą trudno wyciskać - najwyżej częściej będzie się rozrabiać, albo mieć więcej rozrobione w dużej i przelewać do małej. A co do saszetek to trudno mi powiedzieć bo ja nie używałam tylko wiem że koleżanka miała taki patent :tak:

Do góry