reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

My mamy w ogóle cuda z tymi rozmiarami. Pantofelki miała r. 20 (już teraz troszkę za małe), adidasy r. 22 (dobre na tyk), Bartki zimowe r. 21 (są dobre na styk) i Lidl'owskie r.23 (spokojnie starczą na całą zimę, bo mają sporo luzu)

reklama
Nef Tomek teraz nosi elefanten r.21, na zimę kupiłam elefanten 22 i Bartek r. 23
Ale to są faktycznie dwa różne rozmiary? Czy się pokrywają wielością?
Ja będę miała tylko jedne kozaki w tym samym rozmiarze. Taki maluch chyba nie będzie dużo hasał na śniegu, a w razie przemoczenia, mam kombinezon coccodrillo z doczepianymi bucikami i wsadzę małą do wózka:tak:

Już się tak naoglądałam różnych butów, gdzie rozmiarówka miała się nijak do rzeczywistego rozmiaru stopy, że normalnie się boję inwestować na wyrost. Jedne 22 były na styk, inne jak siedmiomilowe.
Ja się trzymam elefantenów, a tam rozmiary idą równo co 0,5 cm. Poza tym, moja mała ma wąską stópkę i te akurat buciki idealnie trzymają się na nóżce

no kurna Aga byś się zdziwiła jak szybko rośnie, 2 tyg. temu kupilam młodemu te tenisowki r. 24 z myślą, ze na wiosnę, one są prawie dobre, do żadnej wiosny nie doczekają,
kapcie 23 są na styk, a ma je od miesiąca kupione z zapasem, szok!!!!!!!
gumaczki ma 23 i żadna ocieplana skarpeta już się tam nie zmieści, buty kupuję co 2 rozmiary!

Gosia już miała dwa takie skoki, że w ciągu 2 tyg. nóżka rosła o jeden rozmiar... a w tym samym czasie ząbki rosły jak szalone:-D
już wiem, że jak znowu zacznie ząbkować, muszę nowe buty kupować;-)

mierzyliśmy dzis kozaki w reserved - rozmiarowka wieksza niz w elefanten.
W Reserved maja duzo przecenionych kurtekportowych (z fartuchem snieznym) zimowych i płaszczykow - 30 i -50 pln.

Agulam jeszcze nie wiem, moja znajoma w zeszłym roku dla swojej córki takie kupiła i była z sanek bardzo zadowolona, jedynie co, to zamek w śpiworku szybko się zepsuł, ale ona używała śpiwork ai do sanek i do wózka
SANKI Z OPARCIEM,PCHACZEM I ŚPIWORKIEM -WYPRZEDAŻ (1851737797) - Aukcje internetowe Allegro

ja nie wiem, czy nie lepiej, jakby śpiworek nachodził bardziej na to oparcie :confused:
super sa ,chyba trza sie zaopatrzyc:-)

Ale czy my potrzebujemy śpiworki?? Przecież nie będziemy tym jeździć kilku godzin i na spanie ich wyprowadzać w sankach ;). Będzie przejażdżka saniami pewnie gdzieś do parku, zabawa w śniegu i powrót saniami - wytrzymają w kombinezonie ;), nie sądzę żeby dali się tak wozić bez końca, będą chcieli latać. Poza tym zabłocone buty w ten śpiwór ? i co potem?
no wlasnie,jak bedzie tak zima jak poprzednia to poł godz nie wytrzymamy na dworku
a co do spiworka to nie pomyslalam nawet o tych butach:-D

dziewczyny, jakie rozmiary kozaków kupujecie?

Zakładacie już dzieciom kozaczki? Bo ja juz drugi raz po długim spacerze stwierdzam wychłodzone stópki...:baffled:
teraz 21 ,na zime 22
jeszcze kozakow nie kladziemy

kurcze, byłam w lidlu z nadzieją, że spotkam jeszcze śniegowce ale lypa, nic już nie ma
chiba zdecyduję się na elefanty - tylko Tocha musi je najpierw zatwierdzić bo ostatnio fochy stroi i nie wszystko się podoba co księżniczce proponuję, wtedy jest pisk, wrzask i teatralny atak płaczu

a ciekawe czy jeszcze są w sklepach, bo przyczaiłam na stronce
kozaki dziecięce - Buty dziecięce - Dziewczęce - DEICHMANN

tylko Tocha musi je najpierw zatwierdzić bo ostatnio fochy stroi i nie wszystko się podoba co księżniczce proponuję, wtedy jest pisk, wrzask i teatralnyr=5&c=3&filter_size=all&st=PRODUCT&filter_cat=dziewcz%19ce/buty-dzieciece]kozaki dziecięce - Buty dziecięce - Dziewczęce - DEICHMANN[/url]
A. Co z geoxami, które kupowalas Tosi?
U nas na razie ubieramy co mamusia zapoda, ale tego sie własnie obawiam co u was sie zaczęło....:szok:

reklama
Wiolan - geoxy są nieocieplone, sama skóra w środku, więc całkiem na jesień... i niestety Tocha ma na nie alergie :-( czym mnie zasmuca okrutnie, bo mnie się one podobują baaaardzo

Do góry