reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

reklama
my już oglądaliśmy i chiba zdecydujemy się na ecco, chociaż pani w bartku polecała nam polskie buty, że niby primigi, geox czy ecco są wyprodukowane na włoskie zimy, i że mogą byc zimne. Z kolei w ecco kobitka zapewniła nas, że gore-tex jest lepszy niż kilka warstw kożuszków:baffled:. No i jak tu byc mądrym, hę?:-D
Co do geoxow to ppozwole sie nie zgodzić z panią ze sklepu. Kacper odkąd skończył 1.5 roku cały czas ma geoxy ... Lato jesień zima wiosna... Wg mnie najlepsze buty, nigdy nam nie przemokly ani dziecku nie zmarzly nigdy nozka. I na dodatek przestały sie kacprowi tak pocic nóżki... Kiedyś na próbę kupilM inna firmę, bo myślałam ze miał tylko chwilowe pocenie sie stop. Ale sie okazało, zesie topila mu stopka, wiec wróciliśmy do geoxow , w których mamy sucha skarpete..

Ostatnia edycja:
Katagorka fajne sanki ,my mamy zwykle jak alis wstawila ale powiem wam jak wozilam w tamtym roku dzieciaki to ciezko mi bylo za sznurek a tu bedzie ci wygodnie i plecy nie beda bolaly:tak:

Aga pisalas cos o tanszej wersji sanek typu co Katagorka wstawila,na allegro upatrzylas?

edit:natalia lila my zawsze mierzymy bo tez mam zawsze problem,moje dzieciaki maja spore glowki.ato czy wieksza czy mniejsza to zalezy z czego ta czapa jest

Aga fajne te sanie :) Też coś podobnego wezmę, no i cena nie stawia włosów na głowie. Jednak ten śpiworek, to trochę mały mi się "widzi" - w sensie krótki. Nie wiem, czy zakryje dziecko w całości ( bo takie jest założenie, skoro ma jeszcze nachodzić na plecy przy oparciu, a nie rzucony jedynie na sanki - jak na fotce). My chyba mamy identyczny rozmiar z zeszłego roku, kupiony do wózka i już rok temu na wiosnę był "na styk". A teraz dojdą buty itd.

Ale czy my potrzebujemy śpiworki?? Przecież nie będziemy tym jeździć kilku godzin i na spanie ich wyprowadzać w sankach ;). Będzie przejażdżka saniami pewnie gdzieś do parku, zabawa w śniegu i powrót saniami - wytrzymają w kombinezonie ;), nie sądzę żeby dali się tak wozić bez końca, będą chcieli latać. Poza tym zabłocone buty w ten śpiwór ? i co potem?

dziewczyny, jakie rozmiary kozaków kupujecie?

Gosia nosi butki Elefanten z deichmana. Teraz ma rozmiar 20 na styk, niedługo przesiadka w 21.
Kozaki kupiłam też elefanten r.22 i zastanawiam się, czy nie będą za małe, tzn. będzie gruba skarpeta i nóżka jeszcze trochę urośnie do listopada/grudnia.
Hmm, a może te kozaki zaczniemy nosić lada moment i po prostu wezmę dodatkowo r.23 i w razie czego oddam za 3 miesiące. Bo widzę, że już się robi ciężko z rozmiarówką.

Zakładacie już dzieciom kozaczki? Bo ja juz drugi raz po długim spacerze stwierdzam wychłodzone stópki...:baffled:

reklama
lenkaa* właśnie też się zastanawiam, czy śpioworek faktycznie będzie taki potrzebny.. w ostateczności można zawsze kocykiem nakryć..

Nef Tomek teraz nosi elefanten r.21, na zimę kupiłam elefanten 22 i Bartek r. 23

Do góry