reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Kurde, a my dopiero niedawno trzewiki kupiliśmy, jeszcze jakieś jesienne cieplejsze (nie ocieplane), za kostkę ma. Ja myślałam kupować kozaki dopiero jakoś w listopadzie, żeby jak najbliżej rzeczywistego rozmiaru trafić. Już się tak naoglądałam różnych butów, gdzie rozmiarówka miała się nijak do rzeczywistego rozmiaru stopy, że normalnie się boję inwestować na wyrost. Jedne 22 były na styk, inne jak siedmiomilowe. Chyba na razie frotkowe skarpetki i półbuty starczą. Jasiek teraz nosi 22, myślę, że na zimę jakieś mniejsze 24 będę już brała, bo te 22 brałam we wrześniu, do listopada noga urośnie rozmiar plus rozmiar na grubą skarpetkę, rastopkę itp. No i stawiamy na bartki, ale wydaje mi się, że jedna para mu starczy, no może coś tańszego z elefanten kupię na jakieś awarie z przemoczeniem.

reklama
Lenkaa* ja zawsze z elefanten biorę, więc rozmairówkę już poznałam ;-)
a co do stopy, to chyba już aż tak szybko nie rośnie? :sorry:córka znajomej teraz 2 latka skończyła, to od zeszłej wiosny, przez lato, do teraz ma ten sam rozmiar bucika.

no kurna Aga byś się zdziwiła jak szybko rośnie, 2 tyg. temu kupilam młodemu te tenisowki r. 24 z myślą, ze na wiosnę, one są prawie dobre, do żadnej wiosny nie doczekają,
kapcie 23 są na styk, a ma je od miesiąca kupione z zapasem, szok!!!!!!!
gumaczki ma 23 i żadna ocieplana skarpeta już się tam nie zmieści, buty kupuję co 2 rozmiary!

No nie wiem, jakby było tak cudownie, to opędzimy zimę w jednym rozmiarze - oby, oby, bo ponad dwie stówy co 2 miechy mi się nie "uśmiechają " :eek:. Ale ja chyba jeszcze poczekam, czytałam że do 2 r.ż tak rośnie co 8 tyg.

bali - to tak jak my - sandałki na 20 były, a półbuty na 22 po 10 tyg :tak:

dziewczyny, jakie rozmiary kozaków kupujecie?

Zakładacie już dzieciom kozaczki? Bo ja juz drugi raz po długim spacerze stwierdzam wychłodzone stópki...:baffled:
Ja kupiłam kozaki w rozmiarze 21 i mam cichą nadzieję, że nagle mu noga gwałtownie nie urośnie, bo jak na razie są za duże.

Jeszcze nie zakładaliśmy kozaczków, śmigamy w adidaskach.

u nas gramy teraz r.21 z elefanten, w zapasie geoxy i elefanten r.22 obie pary wysokie i nieocieplone... więc jak nic trza Tochę zaopatrzyć w ocieplane zimówki i to w trymiga bo dziś rano o 7 było 0,5 stopnia u mnie na wsi;-/

Wiolan - te geoxy, które kupiłam a Ty je znasz z autopsji, w jakich miesiącach i temperaturach użytkowaliście???
o Tych piszę:
Sklep internetowy sklep.bartek.com.pl :: T-B9335B02282C8254

W ogóle to chyba coś nie tak się dzieje z Bartkiem, bo w Łodzi likwidują sklepy. W jednym CH już nie ma i ochroniarz z manufaktury puścił parę, że tam też zamykają niedługo...Tak więc w Łodzi są tylko dwa Bartki a może niedługo juz jeden...

dziewczyny, jakie rozmiary kozaków kupujecie?

Gosia nosi butki Elefanten z deichmana. Teraz ma rozmiar 20 na styk, niedługo przesiadka w 21.
Kozaki kupiłam też elefanten r.22 i zastanawiam się, czy nie będą za małe, tzn. będzie gruba skarpeta i nóżka jeszcze trochę urośnie do listopada/grudnia.
Hmm, a może te kozaki zaczniemy nosić lada moment i po prostu wezmę dodatkowo r.23 i w razie czego oddam za 3 miesiące. Bo widzę, że już się robi ciężko z rozmiarówką.

Zakładacie już dzieciom kozaczki? Bo ja juz drugi raz po długim spacerze stwierdzam wychłodzone stópki...:baffled:

u nas identycznie z rozmiarem, na zime bedzie 22, byc może pozna zima 23

reklama
Do góry