reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Kurde a my właśnie godzinę temu wróciliśmy z Tchibo, była wyprawa po kombinezon i ewentualnie buty. Niestety bezowocna. Kombinezony były tylko te granatowe i różowe. Młody musiał przymierzać różowy dla porównania :) Nie było 74/80, ale założyłam ten 86/92 - tragedia. Kurtkę miał do kolan, wyglądała jak sztormiak - taka szeroka. Spodniami już go nawet nie męczyłam, nawet na oko było widać, że conajmniej 15cm za długie - nie ma szans żeby dorósł do tego do zimy, ani chyba nawet do wiosny :no: . Jeszcze gdzieś postaram się upolować ten mniejszy rozmiar, ale wątpię szczerze w powodzenie całej akcji - a przyznam, że się napaliłam.
Natomiast buty koszmarne. Nie wiem co za idiota tak szyje buty dla takich małych dzieci - czubki normalnie mega-wąskie - zwężane,gdzie wszędzie trąbią, że maluchy mają mieć szersze przody, bo tak jest skonstruowana stópka. Jak się tam doda jeszcze skarpetkę, to już w palcach zerowe krążenie - taki ścisk.

ja czekalam az ktos w koncu to napisze.. bo mi sie nie chcialo:pPP

reklama
strega kurtka, którą kupiła wiolan Agatce jest piękna,jest czerwona w drobne serduszka,misiu przy kapturku jest delikatny,widziałam kurteczkę na "żywo" w sklepie.Zdjęcie z allegro przekłamuje,a kurtka jest przepiękna i ciepła.
Afi Nadia ma coś takiego
http://www.wojcikonline.com/wojcik/foto.php?id=36377
http://www.wojcikonline.com/wojcik/foto.php?id=36425

my mierzylismy ta różowa, agata tylko w body byla i jakas taka opięta byla.. ale kurteczka ta różowa jest śliczna.... no i u nas tych spodni nie bylo rozmiarowki..... super zestaw....

Julita nie jestes sama tzn Maja ,my tez nie mamy nic na zime:(na razie cieszymy sie piekna jesienia;-)a tak na serio to musimy sie w koncu gdzies ruszyc...

Co do rozmiarow kombinezonow to naprawde ciezki orzech do zgryzienia,ja jak bede kupowala to pewnie miedzy 80 a 86 bede sie zastanawiala na pewno nie wiekszy,nasze dzieciaki juz tak szybko nie rosna,no chyba ze bedzie jakas szalona rozmiarowka.
dzis przymierzylam Oli kombinezon po Wiktorku rozmiar 80 i jest ok

Agnieszka super zestaw ma Nadia

Julita - stolik ekstra tylko brakuje oparcia.

Agnieszka, to macie podobna kolorystykę do nszego OSTATNI Kombinezon COCCODRILLO NOWY 86/92 TANIEJ (1828099484) - Aukcje internetowe Allegro

ciesze się że udało mi się kupic kombinezon, nie moge sie doczekac jak dostana przesyłkę ;)
Mam tez dodatkowo kupione juz spodnie ocieplane granatowe z rózowymi przeszyciami z 5-10-15. Musze dokupic jakaś kurtkę i wydaje mi sie ze na zime starczy.

Na razie uzupelniam szafe malej na biezaco bo mi nagle ze wszystkiego wyrosla ;/ Normalnie wystrzelila w górę nie wiem kiedy....Wszystkie spodnie kostkówy ;) No i w sobote jedziemy buty jesienne kupic bo mala do tej pory w sandałach śmiga ;/ (zabudowane co prawda ale sandaly) ;/ Wstyd.

Ostatnia edycja:
strega: jak widac mamy inne gusty i o nich absolutnie dyskutować nie będę... dodam, ze to futerko jest odpinane i chyba nie sądziłas że zafunduje mojemu dziecku takie przyjemności jak wchodzenie kłaków do buzi.... i nie do końca rozumiem tych aluzji.. ale to widocznie ja mam spaczone poczucie humoru....
Przepraszam Wiolan nie chcialm Cie urazic...widzialam poprzednia kurteczke i kombinezon i bardzo mi sie podobaly wiec jak zobaczyla ta z allegro myslalam,ze zartujesz. agnieszka napisala,ze sa tam jakies serduszka ..ja nic nie widze...dlatego tez widac jaka do bani jest fotka
Fotka najwyrazniej nie oddaje uroku kurtki a kwestia gustu to druga sprawa i o tym nie bedziemy dyskutowac jak sama napisalas... Sprawa zamknieta i mam nadzieje, ze Agata bedzie sie w niej pieknie prezentowac...zresta jak to sie mowi ladnemu we wszystkim ladnie

Natomiast buty koszmarne. Nie wiem co za idiota tak szyje buty dla takich małych dzieci - czubki normalnie mega-wąskie - zwężane,gdzie wszędzie trąbią, że maluchy mają mieć szersze przody, bo tak jest skonstruowana stópka. Jak się tam doda jeszcze skarpetkę, to już w palcach zerowe krążenie - taki ścisk.

Ojej to niedobrze ..wlasnie wczoraj pryszly do Krakowa te buty..kupowalam w ciemno ..mowisz,ze mam je odeslac?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Strega - ja bym odesłała natychmiast - na prawdę te przody są mega zwężane. Nawet ja bym sobie na zimę takich czubów nie kupiła, bo to ciśnie, a co dopiero szerokopalcowa stópka dziecka? Jak jakaś dziewczyna będzie w tchibo, to może przy okazji oblukać i też ocenić, z resztą na fotce sklepowej tchibo jak się dobrze przyjrzysz, to też to widać. Mówiąc szczerze, to nie widziałam jeszcze butów o takim "kroju" na nasze dzieci, wszystkie są szerokie z przodu. Te dziewczęce w tchibo są o.k, ale dla chłopców zje..li akcję :baffled:

JustMe: ale ten kombinezonik to tak sie nie nadaje do biegania po sniegu, bo po 5 minutach tak by jej sie snieg przykleil do futra że wyglądałaby jak JETI:-D:-D:-D
czyli jakies może mniej obciachowe spodnie poszukam....;-);-);-)

....że o co cho z tymi obciachowymi?

A opcja Yeti BARDZO mi się podoba:-D

JustMe5 my mamy kurtkę i kurtkę ze spodniami czyli kombinezon 2 częściowy.. chciałabym jeszcze jeden jednoczęściowy kupić, a jak nic ciekawego nie znajdę, to chociaż spodnie od kombinezonu na śnieg na podwórko...

Czyli co- drugie spodnie to raczej must have??? No dobraaaaa...... Franek Wam pewnie w zimie podziękuje:)

reklama
to ja już nie wiem co z tym komletem z tchibo... po przeczytaniu wiadomości Lenki martwię się ze będzie jednak dużo za duży... :/
Lenkaa, a jaki rozmiar nosi teraz Jasiu? Ja mogę jeszcze wymienić kombinezon, albo zrezygnować... pewnie wyślę M. jutro zeby jednak przymierzyli... :/

Do góry