reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Witam :)
mam prośbę, czy któraś z Was posiada fotelik na rower, który mogła by polecić do kupienia?
jestesm na etapie takiego zakupu i mam mętlik w głowie:eek:

My mamy taki (dostaliśmy na roczek):
HAMAX FOTELIK ROWEROWY SLEEPY odchylany 2011 (1586006231) - Aukcje internetowe Allegro
Jest bardzo fajny, można go lekko odchylić jak dziecko zaśnie i przede wszystkim jest wygodny dla dziecka. Dokupiliśmy tylko kask i już śmigamy po mieście ;-)
Godne polecenia są też marki Kettler tylko, że to już wyższa półka cenowa.

reklama
Tysia123 u nas po domu skarpetki z absem, lub bez ;)
do ogródka bosa stopa,
na zakupy sandałki z odkrytymi palcami- z bartka aktualnie ;)

iwi3 słyszałam o hamaxie same dobre opinie

JustMe5 przyszedł dziś konik, młody w szoku ;)

Ostatnia edycja:
JustMe5 oczywiście, że pozytywnie, polizał, ugryzł, poczym wskoczył na niego i bujał się, z tym, że na trawie ciężko się buja ;-)

a co do kiddieland, to Tomek ma taki statek piracki i też teraz w domu tylko tym statkiem się bawi ;-)

no to Stasiek jakiś dzik jest bo konika ma w nosie i natychmiast z niego zsiada. Tylko autka mu w głowie (ew motor który mamy wspólny na patio)

A my mamy trampki z h&m - te szare i ostatnio w zupełnie głupi sposób weszliśmy w posiadanie sandałków z ccc, ale w sumie nawet fajne.
Było to tak, że będąc z Jaśkiem w sklepie (bez wózka, bo wózkiem małż pojechał do auta z całą stertą pampków z promo;)), bosego dziecia miałam na rękach i chciałam mu przymierzyć te sandałki, bo ciekawiło mnie czy będą dobre. W jednym sklepie kilka par nie pasowało, bo ma za grubą nóżkę. Więc założyłam sandałki młodemu i już nie dało się zdjąć. Co ja mu próbowałam zdjąć, to darł się jak opętany i chciał iść na nóżkach. W efekcie, żeby uniknąć scen, wzięłam pudełko od tych butów i poszłam zapłacić, dzieć za rączkę ze mną do kasy :dry:. Przy kasie pokazaliśmy tylko spody, że rozmiary są te same i nie dał już mi butów. DObrze, że one tylko 4 dychacze kosztowały, bo jakby więcej, to na pewno stawiałabym bardziej zdecydowany opór, bo dzieć zanim zacznie porządnie chodzić, to z jeden rozmiar przeleci - teraz szkoda drogich kupować.
Gdzieś czytałam, że do 2 r.ż buty należy zmieniać co 8 tygodni, bo tak rośnie stopa, a dziecko prędzej sobie palce od stóp powykręca niż powie, że but za mały, więc trzeba tego pilnować

kupiłam dziś małej śliczne białe spodnie takie wiosenno jesienne za jedyne 8 zł:) babka co stała za mną myślałam że mnie wzrokiem zabije ze jednak zdecydowałam sie na nie...;P

Gdzieś czytałam, że do 2 r.ż buty należy zmieniać co 8 tygodni, bo tak rośnie stopa, a dziecko prędzej sobie palce od stóp powykręca niż powie, że but za mały, więc trzeba tego pilnować
hmmm, coś w tym musi byc, bo ze 3 tygodnie temu kupiłam sandałki w zarze (też w głupi sposób- bo Młody miał na sobie adidaski, a był straszny upał i musiałam na szybko jakieś sandały kupic) i już są takie na styk:eek:, a to 19. Ze 2 miesiące temu płakałam, że ma bardzo maleńką stópkę, a teraz nie nadążam kupowac:sorry2:. Ogólnie chyba śmignął, bo zaczęliśmy nosic ubranka na 80:szok::-).

mam do oddania ksiazke 'akademia pana kleksa', jedyne wydanie z fotosami z filmu, niestety jest rozklejona i wiekszosc stron luzno sobie lata. polowalam na nia ponad rok i w koncu udalo mi sie kupic na allegro ale w takim wlasnie stanie. a dzis malz znalazl w antykwariacie druga w lepszym stanie wiec tamta chetnie sie podziele, wysylka gratis.

my:)

reklama
my nie polecimy bo mamy ,slomiany /wiklinowy/zwykly wiecie ojaki mi chodzi.My w takich jeździlismy.
Innego na razie nie kupuje bo na wiejskie:-Dprzejazdzki inny mi niepotrzebny.Zreszta i tak malo jeździmy.chyba ze sie coszmieni w przyszlosci to pomyslimy o takim na bagaznik

ja tez kiedys w takowym jeździłam, lae gdzieś przepadł i nie ma go:(
czy on jest stabilny? jak dziecko w nim siedzi?

Do góry