reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

elwi- to musi być nosidełko ergonomiczne. Niestety porządne nosidło jest droższe niż chusta. A takie jak miała justme jest po prostu niewygodne i dla dziecka i dla rodzica...
(tez takie nadal mam gdzies w szafie, nawet raz dziecko nie dalo sie włozyć)

to są ergonomiczne:

Pierwszą zaletą nosideł ergonomicznych, w przeciwieństwie do nosidełek usztywnianych, jest ich miękkość i krój, zachowujący poprawną pozycję dla rozwoju bioder, miednicy i kręgosłupa. W nosidłach ergonomicznych, choć nie tak idealnie jak w chustach, materiał dobrze dopasowuje się do dziecka. Dzięki temu dziecko, ma dobrze podparty kręgosłup, a jego ciężar spoczywa na kości krzyżowej i udach. Można w nich nosić zarówno z przodu, jak i na plecach. Przeznaczone są one jednak dla dzieci już samodzielnie trzymających głowę lub nawet siedzących, w zależności od stopnia dopasowania nosidła do dziecka. Nie jest to nosidło dla noworodka.

Tuli

Nosidełka ergonomiczne Bondolino :: Tublu.pl

reklama

ano, ciekawe i przydatne, dzięki.
myślę jednak, że w przypadku starszych dzieci można już tę metodę na krótko zastosować.

edit: no bo zgodnie z tym, co piszą, to nie powinniśmy dzieci wsadzać do huśtawek, mimo że nie są tam za długo, ale zawsze to pozycja podobna do tej w nosidle przodem do świata. Też nogi wiszą i kręgosłup jest inaczej podparty, o ile w ogóle jest. Oczywiście pisze o takich huśtawkach dla najmłodszych - kubełkowych, z ogranicznikiem w kroku. Na nich często dzieci opieraja się o przednią barierkę brzuchem.
Ale moge się mylić przecież.

Ostatnia edycja:
w carefurze sa pudelka na zabawki za 19,90tylkonie wiadomo czy w kazdym
a w biedronce maja byc po17 ale nie wiemod kiedy

w carefurze sa pudelka na zabawki za 19,90tylkonie wiadomo czy w kazdym
a w biedronce maja byc po17 ale nie wiemod kiedy

U mnie te pudełka w Carrefour sa od świąt BN po 19,90zł ale pamiętam, że dziewczyny mówiły że w ich carrefourach są droższe...więc to chyba nie w każdym ale warto sprawdzić bo może znów jest promocja :p

U mnie te pudełka w Carrefour sa od świąt BN po 19,90zł ale pamiętam, że dziewczyny mówiły że w ich carrefourach są droższe...więc to chyba nie w każdym ale warto sprawdzić bo może znów jest promocja :p

Od 4-go kwietnia:)

wczoraj siostra kupowala,ja chcialam wczesniej to byly duzo drozsze

A ja kupilam dzis Oli apaszki,chusteczki,takie zwykle.Jak bylam na zakupach to w zarze apaszka 40 zl kosztowala,nawet dla siebie za tyle bym nie kupila apaszki

ja taka kupilam

Załączniki

• custa.jpg
    custa.jpg
    37,2 KB · Wyświetleń: 28
reklama
Do góry