reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

reklama
edzioook, to mu pokazuj za każdym razem, że odwrotnie, może w końcu załapie..
Tomek z kapka i z butli tez wylewa,więc wiem o czym piszesz...

ja jeszcze wroce do bucikow

siostra wczoraj byla u ortopedy z malym(5m-cy)i powiedzial ze po domu na bosaka,potem absy,i zadnych bucikoow za kostke.
to czy dziecko ma nosic buty z wkladkami itp to ok 3 r.z..
Ten ortopeda nazywal sie Lipczyk(z Łodzi) ,moze ktoras kojarzy.

Ja tez nie mam pojecia jakie buciki Oli kupic.Wiosna coraz blizej...

Corina fajne kupilas po domku,na wiosne to jakies zakryte trzeba kupic:sorry:

no i z butami widze nie tylko ja w czarnej d... dziurze ;/ kurcze, zawsze myslalam ze pierwsze musza troche trzymac kostke zeby dziecko nie wykrecilo sobie nozki, bo o to nietrudno. Tymczasem tu taka opinia....Zreszta w sklpach tez 95% butow niziutkich.....niemożliwe zeby wszyscy szajs produkowali....Chyba skonczy sie na tym ze jak butkli beda potrzebne to sie z mala przejdziemy po sklepach, poprzymierzamy i zobaczymy w których stopka bedzie miała wygodnie a jednoczesnie bedzie stabilna.

tysia koniecznie musisz wziąc Małą do przymiarki butów, mój ma np bardzo wysokie na podbiciu, więc nie każde butki mu wcisnę.
Jutro idę do poradni rehabilitacyjnej i mam wizytę u lekarza i u fizjoterapeutki, więc zapytam o buciki, oni tam chyba najlepiej wiedzą jakie buty kupic.

edziook ja mam ten niekapek z Lovi:
LOVI

z niego na 100% nic się nie wylewa i Młody świetnie sobie z nim radzi, ale pije z niego od 5 miesiąca życia.

No właśnie z tego pierwszego kubeczka co kupiłam to pije ładnie ale z niego leci. Bo jak Sami się napije to lubi sobie rzucić kubkiem na drugi koniec pokoju. A ten drugi to muszę mu ciągle podawać i trzymać.

o fajnie,trzeba cos kiedys wybrac:-)

mam pytanko, bo Młody zaczyna powoli samodzielnie chodzic (nie chciałam tego pisac, ale muszę:)- puszcza się:) i pewnie za 2 miesiące będzie ładnie hasał, więc na roczek muszę kupic buciki, pytanie jakie???
-sandałki? półbuty? czy jakieś inne??

edit: jeszcze jedno mi się przypomniało. Dostaliśmy też mnóstwo przeróżnych bucików od kuzynki, ale wszystkie używane. Wiem, że na pewno pierwsze buty muszą byc nowe, bo nóżka się kształtuje, ale mogę mu zakłdac np już w lecie używane? czy lepiej nie ryzykowac? macie jakieś interesujące artykuły na ten temat?
powiem Ci ze jesli po kims sprawdzonym to mozesz np na spacer do wozka klasc.W/gmnie trzeba miec zakryte(kwiecien/maj) i odkryte

no i z butami widze nie tylko ja w czarnej d... dziurze ;/ kurcze, zawsze myslalam ze pierwsze musza troche trzymac kostke zeby dziecko nie wykrecilo sobie nozki, bo o to nietrudno. Tymczasem tu taka opinia....Zreszta w sklpach tez 95% butow niziutkich.....niemożliwe zeby wszyscy szajs produkowali....Chyba skonczy sie na tym ze jak butkli beda potrzebne to sie z mala przejdziemy po sklepach, poprzymierzamy i zobaczymy w których stopka bedzie miała wygodnie a jednoczesnie bedzie stabilna.
ja pewnie tez tak zrobie bo Ola ma wysokie podbicie.Ale juz niedlugo bo coraz cieplej sie robi.:-)
Ola ma teraz tylko takie zimowki/miśki ze juz niedlugo nie bede ich zakladala bo za cieplo bedzie

Ja z kolei słyszałam od ortopedy, że bucik nie musi być za kstkę, tylko stabilnie "trzymać" piętkę i buty takie jak nike czy puma są OK (oczywiście o ile sa to takie z dość cienką podeszwą, nie trampy na centymetrowej, sztywnej słoninie). I czyba takie kupię na wiosnę, plus jakieś odkryte, tak jak piszecie.

JustMe no wlasnie o tym piszemy ze nie musi byc za kostke;-)tez myslalamo nike czy pumy ale nie ogladalam i nie wiem czy sa jakies na dziewczynke

reklama
ja jeszcze wroce do bucikow

siostra wczoraj byla u ortopedy z malym(5m-cy)i powiedzial ze po domu na bosaka,potem absy,i zadnych bucikoow za kostke.
to czy dziecko ma nosic buty z wkladkami itp to ok 3 r.z..
Ten ortopeda nazywal sie Lipczyk(z Łodzi) ,moze ktoras kojarzy.

Ja tez nie mam pojecia jakie buciki Oli kupic.Wiosna coraz blizej...

Corina fajne kupilas po domku,na wiosne to jakies zakryte trzeba kupic:sorry:

agulam to sa kapcie, na dwor jasna sprawa ze zakryte na poczatek wezmiemy.
Widze ze co lekarz to inna opinia-ja slyszalam taka, ze trzeba dziecku kupic butki (kapciuszki) nawet po domu, zeby nie chodzilo na paluszkach i zeby stopke cala stawialo. Pewnie inny powie, ze absolutnie, ze stopka ma byc wolna. Ja uwazam ze krzywdy Hani nie robie ubierajac ja w te kapciuszki. Widze, ze o wiele pewniejsza jest w nich jak staje (nie slizga sie, nie upada, co zdarzalo sie nawet przy skarperkach z abs-em).

Do góry