reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

julita nie obraz sie ale wczesniej sama mialas bardzo wysokie koszty wysylki ;P

Nataliak ale ja się nie obrażam, faktycznie na początku tak było, ale to były moje początki na allegro i zanim się połapałam co i jak to troche minęło.

Teraz mam normalne ceny i do tego niskie ceny ubranek a i tak nikt się nie chce skusić;)...

reklama
Witajcie.. zaczynam nie od glównego ale od tego... chyba starczy jak sie tu przywitam???

Aga oksymoron to takie okreslenie jak np. ciepłe lody czy absurdalnie brzmiące piwo bezalkoholowe.... czyli spieszaca się babcia, czy rencistka to raczej bardziej absurdalny oksymoron jak piwo bezalkoholowe...:))))
myślę, że tu nie ma się o co sprzeczać... ale wczorajsze dyskusje (cholerka ominely mnie z osobistych powodów) były fajne..:)))) uśmiałam się...

1297100279_by_tds1974_500.jpg

bali ja dobrze cię rozumiem że niektórzy liczą sobie też opakowanie, a nawet koszty biletu jeśli nie mają poczty w pobliżu;ale mimo wszystko niektóre ceny są zawyżane.
Bo jeśli mała bluzeczka kosztuje 12 zł a wysyłka list polecony 12czy 15 to chyba przesada. Ostatnio kupowałam koperty ochronne i rozmiar większy od A4 dałam 2,75 a mała koperta wielkości zeszytu 75gr... więc licząc 1zł na kopertę+4zł na znaczek to jest 5zł a za co 10zł????czyli bluzeczka kosztowała 22??
Julita ja ostatnio bardzo dużo sprzedaję na allegro, więc także wysyłam, kiedyś nawet pisałam, że jak chcę wysłac jedną rzecz, to u mnie koperta bąbelkowa A4 kosztuje 3,6 zł, dolicz do tego 6-8 zł znaczek i wychodzi 10 zł albo więcej, taka cena jest jak najbardziej realna.
Ja się wkurzam, gdy przesyłka kosztuje np 45 czy 50 zł albo jest zdecydowanie zawyżona, np wysłanie paczki priorytetowej do 1kg to koszt 12 zł, kartonów pocztowych raczej nikt nie kupuje, bo można je z ławtością skombinowac, wobec czego jeśli ktoś woła za przesyłkę pocztową 18-20 zł to już jest przesada, chyba że uczciwie napisze, że kupi karton i w takim też wyśle paczkę.

reklama
co do śmieciarzy.... Jak jeszcze pracowałam na osiedlu u małego M. i chodziliśmy na spacery, zawszę przechodząc koło koszy (były one zabudowane) zwalniałam tępo bo zawszę trafiłam na interesujące rozmowy na poziomie, żul&żul :D
u mnie na osiedlu??:-D
notorycznie śmietniki są przeszukiwane, a tekstów żuli osiedlowych nic nie pobije:laugh2:

Do góry