reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

a mnie wkurza, jak kupuję coś u jednego sprzedawcy, jak ostatnio 3 rzeczy z 3 różnych akucji, na których były rózne koszta przesyłki, najwyższy był 9 zł więc pomyślałam, że body, kamizeka, i spodnie spokojnie wyśle się poleconym za te 9 zł. kupiłam, a laska pisze mi maila, ze przesyłka 11 zł +2,5 za dużą kopertę.
wkurza mnie, jak ktoś chce zarobić na przesyłkach!

reklama
aga mnie też;/
ale np dziewczyna kupiła u mnie sporo ubranek, w aukcjach wysyłka była 10 albo 12 zł i napisała mi ile ma zapłacic za przesyłkę, więc jej napisałam, że paczka będzie ok 3 kg i przesyłka 14,5 zł (akurat paczkę miałam, więc za opakowanie nie policzyłam) i faktycznie paczka ważyła 3200, no ale dostałam dużo gratisów, więc nie powinna miec pretensji o to...

estragon, to tak to ok, ale nie przy 3 ubrankach rozm. 80 na pewno nie bedzie wagowo więcej, niż 1 kg wychodziło..
a ja jak kupuję na allegro to nigdy nie dostaję gratisów :-(

ja też zawsze coś dorzucam, coś co np mogłoby się słabo sprzedać, bo np. zaczyna się mechacić, lub ma plamkę ;-)

ale kiedyś kupiłam dla siebie od laski uzywaną bluzkę na lato, rozm 34, a ona mi dała drugą jako gratiś rozm 40 :-D :-D

Ja jak sprzedawałam laktator, to dorzuciłam paczkę nieotwartych wkładek laktacyjnych J&J, 2 woreczki na pokarm, czapkę i rękawiczki Loveli (te z przesyłki reklamowej) i nowa butelkę Canpola ze smoczkiem:)

Tez mnie wkurza zarabianie na przesyłkach. Wczoraj w ostatniej chwili cofnęłam rękę znad "licytuj", bo jakoś nie spojrzałam a laska chciała za przesyłkę 40 zł!!!! a było 5 sztuka ubranek:///
Jak ktoś się zagapi to ma upsa:///

taa ja wczoraj oglądałam stroje kąpielowe, bo mi od mojego wczoraj gacie zafarbowały i laska chciała 18,50 za przesyłkę, poleconym ekonomicznym z radomia!!
to jej napisałam wiadomość, ze chyba przesadziła z kosztem przesyłki :-D

afiliacja;6552402]Mothercare jest w Manufakturze w Łodzi ;)
dzieki za odp.Mialam dzis jechac ale mi sie nie chcialo

julita1212;6554029]Dziewczyny mam pytanie już nie pamiętam czy was o to pytałam...otóż chciałam a nawet muszę kupić Mai kurtkę zimową na przyszłą zimę bo teraz jest okazja kupić za 30zł a za rok jak w mordę strzelił 80-100zł więc zaoszczędze tylko czy tak na rozmiar 2- 2,5 roku wystarczy???czy za duża???

Teraz żałuję że nie kupiłam Mai w zwszłym roku jesiennej kurteczki miałaby na wiosnę jak znalazł:
moimzdaniem za duza ,teraz juz tak szybko nie rosna. Moj Wiki tylkoze on jest drobny raczej nosi 104-110 a ma5 lat,92-98 nosil jako 3-latek

bali;6554094]ja myślę o tym samym, wprawdzie kasy teraz za dużo nie mam, ale kurtki poprzeceniane, ładne tak na 90, a za rok trzeba będzie kupić za 150-200 zł, a teraz kosztują ok. 90 zł
jedno mnie powstrzymuje - gdzie to wszystko skladować?
w auchan już kupiłam sweterek z kapturem i sztruksy większe za obie rzeczy 20 zł, nie firmowe ale też nie szajs, ładne kolorki
ja tez mamduzo nie firmowych ubran i dla mnie sa ok.Znowu bezprzesady,przeciez dzieciaki nie rozumieja;-)a 129 za kombinezon jak napisala kolezanka alex to wg mnie duzo

ja to jakas staroswiecka jestem,na allegro rzadko kupuje,wole pomacac najpierw.Po doliczeniu przesylki zawsze mi wychodzi ze lepiej w sklepie sie oplaca

dziewczyny mam pytanko, bo sprawdziłam sobie ocenę sprzedaży i mam 4.8 pkt za koszty wysyłki. Ciekawa jestem dlaczego:/ Nigdy nie zawyżam, no czasami wyjdzie max do 1 zł drożej, bo co do grosza nie mogę przewidziec kosztów, ale jak wysyłam drobne rzeczy, to muszę kupic kopertę bąbelkową, za którą płacę 3,6 zł do tego liczę znaczek ok. 5-6 zł i jak w mordę strzelił wychodzi 8-10 zł. Przy paczkach nie naliczam kosztów opakowania, bo mam w domu paczuszki albo załatwiam sobie w osiedlowym spożywczaku. Jak wy wystawiacie, to jakie wpisujecie koszty wysyłki? Myślicie, że lepiej wliczyc te 3-4 zł do kosztów ubranek, a dawac mniejszy koszt przesyłki??? No przecież nie będę płacic ze swojej kieszeni za koperty.

reklama
ja ważę i sprawdzam w cenniku ile to wyjdzie, jesli musi byc koperta bąbelkowa do ją doliczam, jesli opakowanie kartonowe to 1zl, bo zazwyczaj pakuje ten karton w szary papier

Do góry