reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy majowek

malakarolina2, przyznam, że też zastanawiałam się nad przystawką do łóżka, bo przeraża mnie nocne wstawanie. No i chyba taka dostawka wystarczy na dłużej niż kołyska. Z drugiej strony kołyski są takie piękne i te na kółkach można wszędzie zabrać, hmm, trudny wybór :-p

reklama
A wybrałam dostawke ImageUploadedByForum BabyBoom1422872695.776320.jpg
Sama kołyska mi w nocy niepomoze ;)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1422872695.776320.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1422872695.776320.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 141
Ja też długo zastanawiałam się nad wyborem - kołyska v. dostawka. Teoretycznie dostawka rzeczywiście o wiele bardziej sprawdzi się w nocy i to jest główna, największa i nieoceniona zaleta takiego rozwiązania.
Koniec końców kupiłam jednak kołyskę. Z różnych względów, przede wszystkim jednak ze względu na wartości rozwojowe jakie mają "iść" w związku z kołysaniem dzieci. Jak się będzie sprawdzać w praktyce, zobaczę.
Aha, po miesiącach oglądania i zastanawiania się nad modelami kołysek, zrezygnowałam z kołyski bujanej na kółkach na rzecz takiej na płozach. Może to głupie, ale oglądając je na żywo bałam się, że jak mocniej bujnę małą to mi się gibnie z całą konstrukcją :)

Matik, mam nadzieję, że sprawdzi się w praktyce.
Chcę ją ustawiać w nocy koło łóżka w sypialni, w ciągu dnia pewnie będzie wędrować. Pokój dla małej urządzamy obok sypialni, z łóżeczkiem, więc docelowo chciałabym by córa spała u siebie, ale zapewne nie obędzie się też bez spania przy nas. A do łóżka małżeńskiego bałabym się ją brać, oboje w mężem bardzo kręcimy i "rzucamy" się w nocy, jeszcze byśmy ją zgnietli :)

Maja jak jest dzidzia to automatycznie człowiek sie nie kręci [emoji6]organizm automatycznie sie przestawia ze jest dzidzia
Ja np jak nie miałam dzieci to bałam sie ze jak w nocy bedzie cieżko płakać to ja za nic nie usłyszę a sie okazało że wszystko słyszałam nawet delikatne mruczenie [emoji5]️

reklama
Hej dziewczyny, skąd ta cisza na forum ! ?

Ja powoli zagęszczam ruchy, myślę że zostały mi do kupienia jedynie kosmetyki i wyprawka dla mnie do szpitala. Choć pewnie o czymś jeszcze nie pamiętam:)

Dużo zaś robię/szyję sama. W zasadzie wszystko, co tylko mogę. Tak więc spod mojej maszyny wyszły już dwa komplety pościeli do łóżeczka + ochraniacz, zasłony, miękki przewijak, dwa rożki, kocyk, ochraniacz do kołyski, poduszkę do karmienia, chustę do karmienia ... i całą masę drobiazgów jak girlandy, serduszka, mobile/karuzelki. Zawsze marzyło mi się przygotowanie dla mojej córeczki własnoręcznie co tylko będę mogła. Poniżej wklejam Wam kilka przykładów moich wypocin.

d93b54djz5ya.jpg kjxpi71lbzjt.jpg 3qsr2zxe9cgn.jpg 1xprv3d70d1k.jpg

Załączniki

• d93b54djz5ya.jpg
    d93b54djz5ya.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 120
  • kjxpi71lbzjt.jpg
    kjxpi71lbzjt.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 116
  • 3qsr2zxe9cgn.jpg
    3qsr2zxe9cgn.jpg
    11,9 KB · Wyświetleń: 121
  • 1xprv3d70d1k.jpg