reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy i zakupki :)

No to karuzelkę dołożę do listy na pępkowe. Co by moje przyjaciółki po 100 razy nie pytały się co chcemy:tak:

No tak chcę aparat cyfrowy by głównie obfotografować Leonka. Ale też i nas. A Wojtek uparł się, że mamy aparat, fakt dobry, ale najpierw trzeba wypstrykać film, wywołać, a jak chcę komuś netem pokazać zdjęcie to jeszcze skanować:baffled:
A nie chcę kupować badziewia za kilka zł. :baffled: tylko że na droższy na razie nie mam kasy. Może jak wrócę do pracy po macierzyńskim

reklama
No to karuzelkę dołożę do listy na pępkowe. Co by moje przyjaciółki po 100 razy nie pytały się co chcemy:tak:

No tak chcę aparat cyfrowy by głównie obfotografować Leonka. Ale też i nas. A Wojtek uparł się, że mamy aparat, fakt dobry, ale najpierw trzeba wypstrykać film, wywołać, a jak chcę komuś netem pokazać zdjęcie to jeszcze skanować:baffled:
A nie chcę kupować badziewia za kilka zł. :baffled: tylko że na droższy na razie nie mam kasy. Może jak wrócę do pracy po macierzyńskim
Polecam canona lustrzankę cyfrową. Canon na swoje 50-lecie ma teraz promocję że zwraca część kasy za apart:tak:

Masiu - jak już miałabyś coś polecać to też na pewno canona z czystym sumieniem. Jednak powiem Ci jak to było - kuuupa zdjęć na początku z czego może jakieś nieliczne wywoływałam. Teraz mam ogromną ilość zalegających płytek CD ze zdjęciami, które może tylko raz przejrzałam (po kilku latach robienia zdjęć). Twój men ma rację - analog pod tym względem bije na głowę cyfraka że się potem częściej do tych zdjęć wraca. Z kolei cyfraczek ma tą zaletę, że masz szybki dostęp do zdjęcia w kompie, tyle że jest nikła szansa że to zdjęcie potem sobie wywołasz na papier i z czasem już Ci się przestanie podobać i stwierdzisz, że nie warto, zrobisz nowe - i tak w kółko :)
No chyba że masz inny charakterek niż ja :) No to już musisz sobie w swojej główce i sumieniu rozpatrzeć :)

Anrusek, Iwonka - piękne ciuszki, wspaniałe łóżeczka, ale narobiłyście mi smaka. Ale jutro sobota i mogę zacząć już popędzać mojego staruszka z łóżeczkiem hehe, bo obiecał że na sobotę będzie gotowe.

Kachurek - karuzelka faktycznie jedna z ładniejszych jakie widziałam, chyba idealna dla tak małego dzieciątka, ja też raczej nie będę w pastelowe kolorki uderzać.

A do mnie już aparat dotarł. Poskładałam już coś niecoś i ładuję akumulator.
Cyfrówki są rzeczywiście fajne, tylko że tak jak Iza mówi potem jest kupa zdjęć w kompie i nie chce się robić odbitek. I robi się 3razy więcej zdjęć a potem żal kasować.Ja się jakiś czas temu wzięłam za zdjęcia i zrobiłam odbitki z ostatnich 2 lat. Efekt jest taki że jest bałagan w albumach, zdjęcia poukładane niechronologicznie i raz jestem blondynka, na drugiej stronie brunetka , potem ruda , włosy krótkie, długie... .
Ale fajnie jest od razu zobaczyć zdjęcia które się zrobiło, wysłać rodzicom, wkleić na forum:-D:-D:-D.

co wiecie o tym wozku i co mysklicie nadaje sie czy odpada ???? wzywam krytyków i zwolennikow haha ;)

Coneco_traper_06_al.jpg

Coneco_traper_01_nieb.JPG

Coneco_traper_11_nieb.JPG

Czy czasem Masiek coś ostatnio nie odradzała Madziujce wózka coneco, tylko że chodziło o toledo?

Lady - na rzut oka to ok, ale jak sie nieznam, nie wiedomo jak koła radzą sobie w terenie - też zalezy jakie masz terent spacerowe - ładne chodniki czy wyboiste ścieżki (jak ja)

Mi sie najabrdziej teraz podobają mutsy wóżki ale są drogie nawet te użyawne i chyba poszukam jakieś xlandera (chyba można znaleść tańsze a opinie mają niezłą)

Lady- wózio ok :tak: tylko że chyba nie ma tego nosidełka co się do srodka dla niemowlaka wkłada, więc tu ten "dla księżniczki" jest lepszy :-)

Kachurku no tez cos mi mknelo ze Masiu cos wspominala o tym... ale nie moge znalezc co tam pisala i do jakiego modela...

Asia x lander no calkiem calkie ale mnie nie za bardzo stac na te cene hahaha :) a chce nowe nie uzywane.....

Iwonka masz racje nie ma nosidelka ale wzielam sobie taka opcje pod uwage ze ten wozeczek rozklada sie do pozycji lezacej.... i ze mam spiworek a pod to moge zawsze dokupic takie materacyki są do wozeczkow...jako podklad dla rownosci i miekosci...

Jeju czemu ja nie potrafie sama podjac decyzji?i dokonac szybkiego wyboru!gebe mam nie wypazona a co do czego przychodzi to ciapata ze mnie nizaradna szok:baffled:

reklama
Lady po prostu może za dużo tych wózków oglądasz :-) Może szybciej podejmiesz decyzje jak urodzi się córunia i jak ją zobaczysz to jakaś wena najdzie i powiesz męzowi jaki ma kupić :tak: nie przejmuj się tak tym, jaki wózio nie będzie to i tak dzidzi nie zrobi to większej różnicy i tak będzie cię kochać :tak: to jeszcze nie jest życiowa decyzja bo pewnie po roczku już się pozbędziesz tego wózia :-)

Do góry