reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy i zakupki :)

A ja kąpałam obu codziennie po skończeniu 1 miesiąca i do dziś tak ich kąpię. To dla mnie taki rytuał wieczornego zasypiania i całego wieczornego zachowania, a i oni to uwielbiają :-)

Teraz tez pewnie tak będzie, ale sama zobaczę jak mi sie będzie chciało. I hehe kąpię chłopaków uwaga o 18,30:-p:-D:-D:-D Bo chcę ze wsiem zdążac:-) Tak mi pasuje i tak robię.
Wyznaję mantrę ze po 20 dzieci ida spać i już:-p. Ja też chce coś od życia:happy2: Czyt spokoju wieczornego choć do 22:-)
I tak wstajemy o 6 nawet jak kąpaliśmy sie po 21:cool2:

reklama
Rytułał warto wprowadzić dla poczucia bezpiecześtwa maleństaw - wszystko o tej samej porze, a ze saniem czasem dzici śpią i śpią a czasem :no::no::no:

Moj syn jak szedł spac o 9 czy o 11 i tak wstawał około 5 (i już mu sie spac nie chciało - no a w nocy jeszcze karmienie co 2-3 godz :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i tak do końca 1 roku, ja jak ząbi wyglądałam. Ale tak już jest jak mały był mało spał a teraz tez nie jest śpochem - dzień powszedni czy niedziela pobudka o 6 30 tak mniej wiecej *no ze wstaniem do szkoły nie ma problemów ale w sobote niedziele nie da pospac o plącze sie po domu, śniadanie sobie robi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i garami rozbija :baffled:

fakt faktem dziewczyny maja racje ze dziecko potrzebuje systematycznosci:tak:ale systematycznosc to nie tylko kapiel..
ja pamietma ze przy Martynie to bylam ogolnie bardzo zagubiona.. zamiast cos w domu zrobic w czasie gdy mala spala to ja siedzialam na nia i sie poprostu nadzwyczajnie w swiecie jej przygladalam ..nie mogalam uwierzyc ze ja mam:-D.. dopiero przyszla do mnie polozna i mowi dziewczyno wez sie w garsc bo tu godzina 12 a ty w szlafroku:-D:-D...zreszta po samym porodzie tez zamiast sie wyspac bo urodzilam malą o godzinie 22 to ja cala noc na nia patrzylam :-Da rano jak zombi:baffled:
Przy Julce juz zupelnie inaczej.. chcialam wykorzystac kazda minute wolna... wpadlam w rytm i mialam juz swoje rytualy karmienie po kazdym karmieniu odkladalam ja do lozeczka klepalam po pupie i mala zasypiala ...codziennie to samo .....
Eh dziewczyny ja juz sie doczekac nie moge .. fajnie jak dom pachnie malym dzieckiem , oliwka i tymi wszytkimi duperelami...rozmarzylam sie ...ale to nie marzenie to rzecz realna ktora sie za nie dlugo wydarzy ... ale jestem heppy;-)

A ja dostałam taki o to fotelik i mam do tego wózeczek i mogę dopiąć fotelik ale gondola mi się nie podoba bo jest palstikowa

to znaczy, że wózek bebe confort, a jaki?? bebe confort to dość dobra firma.
Aduś a z gondolą to chyba wszystkie plastikowe:tak:
wyłożysz kocykiem i będzie dobrze. A i tak coś czuję, że szybko nasze maluszki przejdą do spacerówki, bo przecież latem kisić nawet w najlepszej gondoli to bezsensu:-)

to znaczy, że wózek bebe confort, a jaki?? bebe confort to dość dobra firma.
Aduś a z gondolą to chyba wszystkie plastikowe:tak:
wyłożysz kocykiem i będzie dobrze. A i tak coś czuję, że szybko nasze maluszki przejdą do spacerówki, bo przecież latem kisić nawet w najlepszej gondoli to bezsensu:-)
ja nie wiem co Ada ma za wozek bebe confort ze jste nie zadowolona z gondoli ,nawet te starego typu wozki maja super gondolki .. ja mam teraz windoo wykonanie jej jest naprawde exstra jest milusia ze sama bym do niej wlazla:-D

To ja tak jak obiecałam po przykładowym ubranku łóżeczka popstrykałm fotki iśpiesze wam pokazać :-), wystrój z dwoma baldachimami jeden od kompletu pościeli drugi babcia uszyła dla wnusi ten szyfonowy:tak:

:-)Anrus, super miejsce dla dzidzi, wszystko czeka , ten szyfonowy bardzo romantyczny - jak dla małej księżniczki - babcia bedzie rozpieszczać wnusie, superowo:-)

reklama
Do góry