reklama
finkemma
Fanka BB :)
Ja kupie kombinezon do wozka i kocykiem jeszcze przykryje mi sie wydaje ze takiemu szkrabowi to zimno jak lezy.
Czyli jak większość jedni polecają, a inni odradzają, ja mam akurat ten śpiworek z tym wózkiem, który dostaniemy więc już będzie.
A mam pytanie jakie ciuszki dziewczyny kupujecie, jakie rozmiary, bo ja jakoś nie kupuję tych małych, a już kilka osób mi mówiło, że jednak warto 50 i 56 mieć trochę.
A ja jak już oglądam to wybieram 62, 68.
A mam pytanie jakie ciuszki dziewczyny kupujecie, jakie rozmiary, bo ja jakoś nie kupuję tych małych, a już kilka osób mi mówiło, że jednak warto 50 i 56 mieć trochę.
karcia ja uwazam ze te male 56 warto miwc i najlepiej z uzywanej odziezy to dzieci chodza a w zasadzie leza w nich chwile te ubranka wygladaja jak zupelnie nowe i na taka wyprawke 56 wydasz z 50-60 zl jak zapolujesz a juz jak chcesz kupowac nowe to od 68 takie moje zdanie. Ja kupilam wyprawke 56 i wydalam 60 zl a mam 10 body z dlugim 10 z krotkim 10 pajacykow 6 par spodenek 3 sukieneczki 10 pajacykow na noc 5par rajstopek i 2 spiworki do spania wiec 60 to moim zdaniem malenko na taka wyprawke wiec mi nie szkoda ze tylko na chwilke to starczy
finkemma
Kupie 56 pajacyki i cos na dzien plus pody na dlugi rekaw i krotki . Te ubranka max na 3 tyg tak i sie kojarzy bardzo szybko dzieci wyrastaja . Ale cos miec chyba trzeba bo 62 na szkraba 54 to troche zaduze .
ona_13
ja wlasnie kupilam kilka bodow tych firstsize w uzywanym 7 par za 3,5 f , u musze dokupic jakies spiochy itp ale takich rzeczy najmniej bo nie wiadomo jakie dziecko duze bedzie, a reszte kupie juz w rozmiarach na 0-3 m
moi obaj byli 55cm. w sumie to na ten rozmiar to mialam moze ze 2-3 bodziaki, inne wieksze. glownie 62 od razu zakładałam, jak cos bylo za duze to np na spiochy dawałam skarpety i jakos to wyladalo, nie wisiało im ponizej nózek.Czyli jak większość jedni polecają, a inni odradzają, ja mam akurat ten śpiworek z tym wózkiem, który dostaniemy więc już będzie.
M
mama290
Gość
U mnie 46 ,56, a chłopaki to nie wiem bo tu sie nie mierzy dzieci po porodzie ale gdzieś około 35 cm
reklama
a ja wczoraj czytalam na necie do pozna co kupic na zime i zdania sa bardzo podzielone takj jak u nas
zdecydowalam jednak ze kupie kombinezonik na 62 cm ale postaram sie uzywany, bo potem bedzie trzeba dokupic 68. chyba ze myslicze ze moze od razu lepiej 68 tylko czy nie bedzie za dyuzy ??
kupie tez spiworek, kosztuja najtansze 40 zl z weluru a takie cieplejsze okolo 50-60- mozna tez uzywane. pasuja one i do gondoli i do fotelika wiec uniwersalne , anie bede sie meczyla z kocykiem ktory tzreba podwijac ,i. a jak dobrze pojdzie to ten spiworek posluzy jeszcze na 2 zime, chyba ze maly/a wyrosnie to sprzedam na olx czy allegro i kupie wiekszy w raziwe potrzeby
ale uswiadomilam sobie ile jeszcze musze kupic to w szoku bylam , praktycznie wszystko.... od wozka, lozeczka po wanienke, nic nie zostalo mi po synku, bo duzo rzeczy maila pozyczonych, a jezeli chodzi o ubranka musze tez pochodzic po lumpexach
zdecydowalam jednak ze kupie kombinezonik na 62 cm ale postaram sie uzywany, bo potem bedzie trzeba dokupic 68. chyba ze myslicze ze moze od razu lepiej 68 tylko czy nie bedzie za dyuzy ??
kupie tez spiworek, kosztuja najtansze 40 zl z weluru a takie cieplejsze okolo 50-60- mozna tez uzywane. pasuja one i do gondoli i do fotelika wiec uniwersalne , anie bede sie meczyla z kocykiem ktory tzreba podwijac ,i. a jak dobrze pojdzie to ten spiworek posluzy jeszcze na 2 zime, chyba ze maly/a wyrosnie to sprzedam na olx czy allegro i kupie wiekszy w raziwe potrzeby
ale uswiadomilam sobie ile jeszcze musze kupic to w szoku bylam , praktycznie wszystko.... od wozka, lozeczka po wanienke, nic nie zostalo mi po synku, bo duzo rzeczy maila pozyczonych, a jezeli chodzi o ubranka musze tez pochodzic po lumpexach