reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

ewel87 podgrzewacz na chusteczki to wg mnie własnie jeden z tych bajerów gadżetów który wymyslili tylko po to abyś ty i inne kobiety niepotrzebnie wydała kasę. ;-) Wmawiają nam mamom, ze potrzebujemy coraz dziwniejszych cudów i już nie wiedzą chyba co wymyslać to wymyslili podgrzewacz na chusteczki.

reklama
Freja mu tutaj takie tematy to już wałkujemy jakiś czas wystarczy sie cofnąć do poczatku co do podgrzewacza do chusteczek mi sie przydał z poczatku używałam do zwykłych a pózniej do wielorazaowych ale to nie jest rzecz która trzeba miec ale jak sie chce to proszę bardzo nie uważam tego za jakaś fanaberie tylko ułatwienie dla mnie dla mnie nowym i fajnym odkryciem jest łyżka do mleka na której sie reguluje ilośc i wsypuje tylko raz

Bez takich cudów super daje sobie radę więc piszę o tym. Nigdzie sie nie będę cofać, wybacz ale nie mam czasu na czytanie całego forum.Czytałam was jakiś miesiac i to mi wystarczy. Zaciekawiłm się i dołączyłam. I bedę namawiać przyszłe mamy aby nie dwały sobie wcisnąć każdego bajeru jaki wpadł akurat na rynek i wszyscy go reklamuja "Musisz to mieć" dziewczyny wy nic nie musicie. Osobiście nie lubie jak mi sprzedawcy cokolwiek wciskają.Nie jestem małpką, swój rozum mam.
mama290 widać mamy inne podejście i tyle. :-) To dobrze. Jakby wszyscy ludzie byli jednakowi to by było nudno na świecie.

Nie no na podgrzewacz do chusteczek sie nie skusze bez przesady tak samo jak na kosz specjalny na pieluchy itp ale wlasnie kazda kupuje co uwaza i jiech tak zostanie;-)

Ja będąc w poprzedniej ciąży dostałam podgrzewacz do butelek i szczerze zastanawiam się czy go będę wyciągać chociaż różnie może być:D:)

Ja nie mialam do butelek i nie odczuwalam jego braku. Teraz pewnie tez nie kupie choc nie wiem moze... A do chusteczek hmm... W sumie listopad zima w pomieszczeniach 20 22 st nie wiem jak tam u was moze i kupie. Nie wiem czy kindek az tak zwraca uwage na ta chusteczke bedzie krzyczec na mnie ze uzylam chlodnej?heh No bo napewno jest chlodna a taka z podhrzewacza cieplutka. Moze i przyjemniej dla dziecka.

Ostatnia edycja:
Finkemma, ja mam malutkiego brata którego traktuję jak synka, bo jest między nami 18 lat różnicy i znam doskonale problem zimnych chusteczek haha:-) Krzyczeć mój brat nie krzyczał, ale tak śmiesznie reagował jak go dotknęłam tą mokrą i zimną chusteczka:-D:-D:-D
ja po prostu za każdym razem jak czułam że moim zdaniem chusteczka jest za zimna to albo na nią chuchałam albo ogrzewałam w rękach. Zajmowało mi to maksymalnie 5 sekund. Uważam że ten podgrzewacz to zwykła strata pieniędzy, kolejny niepotrzebny wymysł. Ale każdy ma swoje zdanie:-)

Natalkus moja siostra robila to samo;') ale podgrzewacz do butelki jak dziecko pije z niej mleko bo nie karmi sie piersia to jednak fajna sprawa szczegolnie noca

Ewel podgrzewacz do butelek to rozumiem, ale do chusteczek to powiem szczerze że nawet nie wiedziałam że jest coś takiego:-) nie rozumiem sensu tego podgrzewacza:-)

reklama
MOja córka też była chustowa - właśnie w Natibaby się nosiłyśmy. Sprawdziła się doskonale a ja miałam 2 wolne ręce aby coś zrobić. Mam nadzieję, że Hania też będzie chustowa.
Podgrzewacza do chusteczek nie miałam ;-), po wyjęciu z pudełeczka przez chwilkę trzymałam chusteczkę w dłoni aby nie wycierać dziecka taką zimną. I tyle :)

Freja, fajny artykuł!

Do góry