reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

reklama
Malaja z wszystkich rad od koleżanke jakie dostaję ( a dodam ,że sama sie głównie dopytuję , nikt mi nic nie wciska na siłę :happy: ) to najbardziej do serca wzięłam sobie tą aby rozsądnie kupować i nabywać również używane rzeczy dla dziecka - sprzęty i ubranka bo to duża oszczedność. Bo jak się kupi cos nowego i mega drogiego a potem okaże się że nam to coś komletnie nie potrzebne to człowiek tylko zły na siebie będzie. Potem też trudno sprzedać za dobrą cenę. Zwłascza jeśli nie mamy pewności czy mam się dana rzecz przyda np taka chusta do noszenia dziecka. Nad tym myslę i zamierzam przetestować chustę koleżanki z jej dzieckiem w środku. Jak mi nie podpasuje to nie kupię. Lubię testować. :happy:

Wiolinka zgadzam się z tobą - warto kupować używki i jesli istniej taka mozliwość testować sprzęta który zamierzamy kupić. Testowałam kilka gadżetów ciążowych których potem nie kupiłam bo okazałay się dla mnie niewygodne,niepotrzebne i niepraktyczne.

Mam po synu wanienke ze stelarzem i na początek wkladalam pieluche do kąpieli. Tych tetrowych mialam 15 flanelowych 2.

Chustę miałam i córka początkowo jej nienawidziła. Jak zbliżałam się do niej z chustą to wyła z rozpaczy :) Nie lubiła być niczym omotana (pisałam już kiedyś, że rożka też nie znosiła)Ale potem polubiła i od jej 4 miesiąca używałyśmy bardzo długo. Nawet był taki czas, że w domu gotowałam z nią w chuście obiady i sprzątałam bo miała jakiś taki maminy etap.

Malaja jest nawet takie wiązanie na podtrzymanie ciążowego brzucha właśnie mnie koleżanka olśniła z innego wątku

A to ja też nie wiedziałam.

Chustę uwielbiam i będę używać mam nadzieje, że tym razem od początku...

Malaja na YouTube sobie zobacz tez byłam zdziwiona ale bardzo podobno pomaga na końcówce jak już jest brzuch duży odciążają kregoslup
A jaka masz chustę?

reklama
Do góry