reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Ja też wanienkę mam zwykłą a myślicie że warto kupić do niej taką gąbkę co się do środka wkłada nie wiem jak to się fachowo nazywa wybaczcie:)

reklama
Ta gabka jest wygodna ale dlugo schnie wiec grzyby sie rozwijaja. Mialam przy corce i co dwa tyg nowa kupowalam fajne sa lezaczki takie plastikowe na to pieluszke sie kladzie ale to na takie dwu miesieczne w gore bo takie malenstwo to chyba nie bardzo.

Wanienkę kupie używaną bo są w dobrym stanie i taniocha a do tego wybór duży - wszędzie w ciucholandach je widzę.Nie będzie problemu tyle tego - nawet kolor można wybrać. Wybór prawie jak w sklepie. :-) Na dno będę kładła do kapieli pieluszkę tetrową bo słyszłam już od wielu osób że najzdrowiej bo szybko schnie. Pierzesz po kąpieli i na wieszak. Nie ma grzybów jak na tych gąbkach do kapieli czy innych wynalazków. Eonomicznie i zdrowo. :-)

Katarzyna mozna kupić taki plastikowy leżaczek albo wanienkę z wyprofilowanym dnem ta gąbka to jakieś nieporozumienie

Ja też nie używałam żadnych podkładek. Wanienkę miałam najprostszą, teraz też taką kupię. Kąpałam dziecko trzymając na ręce i czasami wkładałam na dno pieluchę, ale szybko mi się znudziło :)
Wanienkę kładłam na dwóch taboretach. Te stojaki to dla mnie zbędny wydatek i szkoda mi na to miejsca.

Ja nie mam jeszcze dziecka i tylko opinie koleżanek zbieram i spora cześć z nich mówiła też że stojak to wydatek.Wiele znich stawiało wanienke na stole w kuchni czy pokoju - tu wiadomo pewnie wysokość stołu jest ważna. Jedna stawiała na podłodze i na siedząco myła - każda z nas znadzie swój sposób. :-) Bez testowania na dziecku się nie obędzie raczej. :happy: Takie uroki macierzyństwa jak mówiła moja przyjaciółka.

No ja mialam ten plastikowy lezaczek i ta wanienke profilowana dla mnie pomylka duzo lepiej szybciej i przyjemniej dla dziecka najzwyczajniej na rece rodzica

Ja kupilam ten stojak bo jest wyrzej jak na taboretach i On sklada sie jak deska do prasowania mi akurat pasowalo takie rozwiazanie. I tez najwygodniej kapalo mi sie corke na reku ale czasem kladlam ja na misiu ,poxniej ten plastikowy lezaczek sie przydal gdy dluzej w wannience lezala bo uwielbiala to bylo dla mnie wygodniej. Chlapala sie i wierzgala niesamowicie w tej wannie tak jej sie podobalo :)

reklama
Wiolinka na szczęście to testowanie dzieciom nie przeszkadza.
Rady innych bardzo się przydają, ale praktyka i tak wychodzi po swojemu. Ja nawet wiem, że pewnie przy drugim dziecku co innego się przyda niż przy pierwszym.
W każdym razie dla tych oszczędnych mam polecam kupować z ostrożnością bo wszystko można dokupić potem, a czasami w ferworze zakupów i porad kupi się za dużo i potem wiele się nie używa albo wyrzuca praktycznie nowe.

Do góry