reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Ja też wanienkę mam zwykłą a myślicie że warto kupić do niej taką gąbkę co się do środka wkłada nie wiem jak to się fachowo nazywa wybaczcie:)

reklama
Ta gabka jest wygodna ale dlugo schnie wiec grzyby sie rozwijaja. Mialam przy corce i co dwa tyg nowa kupowalam fajne sa lezaczki takie plastikowe na to pieluszke sie kladzie ale to na takie dwu miesieczne w gore bo takie malenstwo to chyba nie bardzo.

Wanienkę kupie używaną bo są w dobrym stanie i taniocha a do tego wybór duży - wszędzie w ciucholandach je widzę.Nie będzie problemu tyle tego - nawet kolor można wybrać. Wybór prawie jak w sklepie. :-) Na dno będę kładła do kapieli pieluszkę tetrową bo słyszłam już od wielu osób że najzdrowiej bo szybko schnie. Pierzesz po kąpieli i na wieszak. Nie ma grzybów jak na tych gąbkach do kapieli czy innych wynalazków. Eonomicznie i zdrowo. :-)

Katarzyna mozna kupić taki plastikowy leżaczek albo wanienkę z wyprofilowanym dnem ta gąbka to jakieś nieporozumienie

Ja też nie używałam żadnych podkładek. Wanienkę miałam najprostszą, teraz też taką kupię. Kąpałam dziecko trzymając na ręce i czasami wkładałam na dno pieluchę, ale szybko mi się znudziło :)
Wanienkę kładłam na dwóch taboretach. Te stojaki to dla mnie zbędny wydatek i szkoda mi na to miejsca.

Ja nie mam jeszcze dziecka i tylko opinie koleżanek zbieram i spora cześć z nich mówiła też że stojak to wydatek.Wiele znich stawiało wanienke na stole w kuchni czy pokoju - tu wiadomo pewnie wysokość stołu jest ważna. Jedna stawiała na podłodze i na siedząco myła - każda z nas znadzie swój sposób. :-) Bez testowania na dziecku się nie obędzie raczej. :happy: Takie uroki macierzyństwa jak mówiła moja przyjaciółka.

No ja mialam ten plastikowy lezaczek i ta wanienke profilowana dla mnie pomylka duzo lepiej szybciej i przyjemniej dla dziecka najzwyczajniej na rece rodzica

Ja kupilam ten stojak bo jest wyrzej jak na taboretach i On sklada sie jak deska do prasowania mi akurat pasowalo takie rozwiazanie. I tez najwygodniej kapalo mi sie corke na reku ale czasem kladlam ja na misiu ,poxniej ten plastikowy lezaczek sie przydal gdy dluzej w wannience lezala bo uwielbiala to bylo dla mnie wygodniej. Chlapala sie i wierzgala niesamowicie w tej wannie tak jej sie podobalo :)

reklama
Wiolinka na szczęście to testowanie dzieciom nie przeszkadza.
Rady innych bardzo się przydają, ale praktyka i tak wychodzi po swojemu. Ja nawet wiem, że pewnie przy drugim dziecku co innego się przyda niż przy pierwszym.
W każdym razie dla tych oszczędnych mam polecam kupować z ostrożnością bo wszystko można dokupić potem, a czasami w ferworze zakupów i porad kupi się za dużo i potem wiele się nie używa albo wyrzuca praktycznie nowe.

Do góry