reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Myslę, że to jest przydatna informacja dla tych kobitek na forum co jeszcze nie rodziły i nie maja bladego pojęcia jak to wczepić i jaki kupić. Ale również dla pozostałych aby się upewniły czy ich dziecko ma dobry fotelik i czy własciwie go zapinają.No chyba, ze ktoś jest alfa i omega lub tak uważa o sobie lub miał juz takie szkolenie czy dobrą instrukcje w sklepie itp.Ja wyczytała, ze duzo osób źle montuje foteliki i niewłasciwie dobiera dla dziecka i do rodzaju auta i nie chce być w tej grupie. Ja o isofix tylko czytałam i też nie wiem jak to mocowac więc i jedno i drugie montowanie to dla mnie nowość. :eek:

reklama
Wiolinka Isofix to takie dwa zaczepy zamontowane w samochodzie na stałe połączone z podwoziem i fotelik ma takie dwia klipsy i jedno z drugim wchodzi na klik najbezpiecniejsYa forma zamontowania fotelika wiadomo bazy i foteliki z Isofix są droższe trzeba tez pamietać czy akurat nasz samochód ma te zaczepy w Uk jak kupujesz fotelik w sklepie nie kupisz go dopóki ci nie objaśnia jak go zamontować i jak sie przyjeżdża do sklepu to sami zamontują dla mnie najgorsze przy montażu są pierwsze foteliki bo je sie często wyjmuje i wpina z powrotem dlatego nie lubię tych bez baz bo mnie odrazu wpienia miotanie pasem ja kupuje zawsze britaxa ale teraz chyba będzie maxicosi bo pasuje mi do wózka zawsze mozna na stronie producenta swojego auta sprawdzić czy dany fotelik pasuje do naszego auta ja tak mam a mamy volvo

My mamy zwykla, najzwyklejsza - bez bajerow, wkladek, itp. Najlepiej nam sie kapalo corke trzymajac ja w rekach a nie ukladajac na wkladkach.
W szkole rodzenia do ktorej chodzilismy mielismy okazje "na sucho" pocwiczyc i takie najprostsze rozwiazanie bylo dla nas najlepsze.

Ja tez stawiam na zwykla prosta wanienke mam tez stelarz bedzie wygodnie. Jak dla mnie wanienka ukladana na wannie to porazka bol plecow i nie wygodna pozycjia odpada taka.

ja mam po chlopakach jeszcze zwykła prosta wanienke. lezy w piwnicy i czeka :)
stawiam ją w lazience na dwoch stolkach, mi tak najwygodniej jesli chodzi o wysokosc. do srodka nie wkladam nic. za pierwszym dzieckiem położna mi pokazała fajny uchwyt, od tej pory od razu pewnie mlodego trzymałam, a wszelkie wlkladki, pieluchy na dnie itp tylko by mnie denerwowały.

My mamy po chłopakach przewijak z wanienka ale wtedy było taśmowo wiec była tak potrzeba i chyba złoże to choć wanienka bardzo płytka i mam jeszcze stokke turystyczna do łazienki nic mi nie wejdzie bo mam mała kąpiele w pokoju zostają wkładek te nie używam mam tylko takie do wanny siedziska

reklama
Do góry