reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Ona ja już tu pisałam listę takowa ale nie wiem czy z poziomu aplikacji ja odnajdziesz wejdź sobie na Wątek październikowy tam maja listę na samym początku wątku wyprawkowego

reklama
Ja lubie pajace z dolu rozpinalam nozki wyciagalam i po sprawie spioszki trzeba cale siagnac. A wlasnie a pajace traktujecie tylko jako pizamki? Bo teraz taka moda na te ubrania dla maluszkow te wszystkie dresiki spodenki sukienki. Tutaj ubieraja te dzieci jak by jakas rewia mody. Ja pamietam ze corka pierwsze miesiace to glownie w pajacach dopiero jak zaczynala siadac raczkowac to rajstopki bluzka ale to i tak zeby jej wygodnie bylo.

Ja planuję 3 m-ce tylko pajace używaĆ Plus te śpiochy co mam po synku. Potem spodenki bluzeczki a pajace na noc. Pajac jest praktyczny bo na body naciagasz i jest mu cieplo. Ma 2 warstwy. a jak spioch to body kaftanik i spioch-duzo ubierania. Wszystko zależy jaką temp macie w domu. Mam tez dres i kupie taki cieply dres ala pajac na spacer. Do wózka mam po synu śpiworek na polarze zamiast kocyka choc te kocyki lilu sa fajne. Brakuje mi tylko kombinezonu.

U nas tez długo pajace rządziły i teraz nie będzie inaczej u nas zmian ubranka było po kilka naście na dzień ciagle coś ulewali to samo z prześcieradłem mam chyba z 20 teraz dla odmiany wywalają prześcieradło śpią na gołym materacu a czasem pod :) takie zdolniachy

Za miesiac zrobie pierwszy konkretny zakup lozeczko z posciela :D I mam nadzieje ze juz bede znala plec do tej pory :) czekam niecierpliwie :)

Dobrze poczytać od doświadczonych mam , co i jak. Bo ja to nie mam zielonego pojęcia ile czego i w co najlepiej ubrać. Tak się właśnie obawiam, że będę miała problem, jak to dziecko ubierać, ile warstw itd.

reklama
Ja wlasnie sprawdzilam co mam u przyjaciolki, wiec nawet kombinezonu nie bede kupowala na te pierwsze pol roku jak chlopak to nic nie bede kupowala a jak dziewczynka to kilka dziewczecych wstawek

Do góry