reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Moja córka (2, 5 lat) jest taka drobniutka i choć dość zaprawiona w spacerach to jednak chodzi raczej wolno, a ja wszędzie chodzę piechotą więc na pewno będę kupowała taką dostawkę do wózka. Nawet nie wiem gdzie to się kupuje, ale kuzynka miała, bardzo sobie to chwaliła. Może nawet odkupię od niej.
Choć w sumie jak urodzi się maluch córa będzie mieć ponad 3 lata...zobaczymy jeszcze.

Laktator miałam ręczny i miałam go jeszcze przed urodzeniem dziecka. Używałam go sporo bo jedno karmienie dziennie odciągałam dla córy.
Nie pamiętam jaki miałam, ale jakiej znanej firmy i dobry był. I nawet nie wiem co z nim zrobiłam...

reklama
Oj ja to narazie nie wiem jak to bedzie czy chlopaki juz beda sami chodzic ale jak odmowia wspolpracy to dzidka w chuste a lobuzy do wozka
Claudia u mnie dostwki sa bardzo popularne jakos nie slyszlam zeby ktos nazekal
Sylka wszytko zalezy jakie masz warunki I gdzie mieszkasz od razu mowie ze nie ma wozka idealnego blizniaczego takiego A do Z ja przerobilam chyba z 6 wozkow wiec wiem co mowie:-)
Laktator polecam medeli wart swojej ceny z tym ze trzeba uwazac przy mini bodajze tak sie nazywa zeby nie zaciagnac mleko do mechanizmu ja mialam swing ale ja odciagalam dlugo I czesto wiec potrzebowalm dobrego sprzetu ja nie wyobrazam sobie ze nie karmie piersia wiec latatort musze miec choc swoja medele sprzedalam bo stala I sie kurzyla wiec niech lepiej ktos korzysta:-)
Ja uzywam wielorazowych pieluch wiec jak ktos ma jakies pyt to chetnie moge odpowiedziec :-)

Mama290 opowiedz nam jak dzialaja. Te pieluchy np przy kupce rozumiem ze sie pierze? Recznie?
A myslicie ze laktator kazdej kobiecie karmiacej piersia jest potrzebny?

Współczuje ja też będę musiała nosić bo u nas na klatce to trochę strach trzymać niby jest domofon ale dużo starszych osób mieszka które wpuszczają większość osób do bloku nie pytając kto to...

Wiec tak jak jest kupka to sie wyzucam kupke do toalety I splukuje silnym strumieniem z prysznica ale mozna uzywac takich specjalnych papierkow I wtredy wyrzyca pakunek do wc jak pielucha nie zabrudzila sie to sie nie splukuje trzeba miec wiaderko I tam przechowujemy brudne pieluchy pozniej pierzemy w pralce wszytsko zalezy ile mamy pieluch I jak czesto chcemy prac sa tez takie ktore maja wklad jednorazowy ktory sie wyzuca do smieci biodegradalny jak ktos mieszka w domu I ma komostownik to mozna tam wyzucic bo sie rozlozy taki wklad ja mam chopla na punkcie pieluch :-)mam ich okolo 100 :zawstydzona/y:sprawdzilam I uzywalam chyba wszytskich dostepnych na rynku jest troche zachodu ale I tak bardziej sie oplaca niz pampki I przy okazji mamy wplyw na srodowisko bo go nie zasmiecamy odkad jestesmy na wielo ani razu nie mielismy odpazen nic nawet zaczerwienienia

Ewel to wszysto zalezy jakie chcesz uzywac to napewno bedzie jednorazowy wydatek ale mozna uzyc przy kolejnych dzieciach albo sprzedac wiecej info mozna znalesc na chusty.info co do cen to tam mozna znalesc dziewczyny ktore szyja same I sprzedaja ja place za chinki ale w miare porzadne 4 funty plus wklad potrzeba okolo 20 na jedno dziecko dobrym rozwiazaniem jest tez zwykla tetra plus otulacz pierzemy na 90 stopni tetre nie prasujemy skladamy I uzywamy jako wklad a na to otulacz np z pula to chyba najtansza opcja u mnie jest populrne tez terry czyli recznik ktory sie sklada I na to optulacz ja mam jedna pieluche ktora kosztowala mnie 130 £ :zawstydzona/y:

reklama
Do góry