reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

to mam nadzieje ze teraz będziesz miała lepiej z tym karmieniem, czasami są obiektywne powody ze nie możemy karmić a nie ze nie chcemy :crazy:

reklama
No chcialabym tak do roku. A tak ku przestrodze gdyby stalo sie tak ze traficie do szpitala i bedziecie musialy odciagac mleko to nie robcie tego szpitalnym laktatorem chyba ze w domu tez masz taki wypasiony. Te laktatory sa tak zarabiste ze sciagna mleko nawet z mozgu tylkomze jak pozniej wasze dziecko nie bedzie chcialo pic z cyca to zwykly domowy laktator nie poradzi sobie z cyckami przyzwyczaoonymi do ssania jak dojarka do krowy

Popieram Claudie ja niestety odciągałam przez elektryczny odciągacz firmy medela i to była tragedia później miałam tyle pokarmu że w pokoju laktacyjnym tylko kartki wisiały żebym tyle nie przywoziła albo że będą dawać innym dzieciom a nie mówiąc o tym że zrobiły mi się od niego rozstępy od zasysania później pamiętam długo wojowałam z mężem jak już przyszło mi odciągać pokarm w szpitalu podczas wizyt u małego że chciałam elektryczny i do dnia dzisiejszego mu dziękuje że nie pozwolił mi kupić bo po półtorej miesiąca jak już pokarm nie był mi potrzebny do niczego chciałam sobie znaleźć prace nie mogłam się uporać z jego nadmiarem więc troche jeszcze się męczyłam gdyż lekarka mi powiedziała żeby sam mi zanikł... Ale mam ręczną medele oraz tzw. gruszkę myślę że czasami mogą się przydać...

Ostatnia edycja:
ja też się zastananwiam nad tym rozwiązaniem, podobno na początku jest ciężko,potem już z górki:) ale nikogo jeszcze nie poznałam, kto by praktykował

Ja znam jedną dziewczyne, która ich używała.Muszę z nia porozmawiać bardziej szczegółowo o ich używaniu jak będę w Polsce.Nikogo więcej nie znam. Podobno są zdrowe,mają opcję 'rosnę z dzieckiem" a te wkłady dobrze się piorą,szybko schną i nie niszczą zbyt szybko.Myslała, że ktoś powie mi coś więcej.Poczekam,może znajdzie się jakaś mama co ich używała i się wypowie.

Do tegho czasu juz przekwitne i mi nie beda potrzebne onie nie bede prala skrzepok i to pewnie na wazbrecie w szarym mydle zeby bylo ekologicznie bleeee az mnie trzepie

Ja myślę o tych wózkach ale muszę je zobaczyć na żywo najpierw:
Wózek Nano - Riko Sport Line
INSPIRE NEXT

Ale żaden z nich nie ma raczki która mozna zmieniac kierunek jazdy.... myslalam o stokke ale duzo kosztuje a mojemu mezowi sie nie podoba mowi ze jak z kosmosu;) quinni ma moja siostra i jest zadowolona ale chyba spacerowka za płytka:)

reklama
Do góry