Uuu to ka bym ci w ciazy na nerwy dziala bo mam takie dni ze mnie np pralka przerasta i wtedy bardzo zrzedze i psiocze i poplacze sie czasami. Dzisiaj np mialam juz tak dosyc ze zamknelam sie przed moim 3 latkiem na 5 minut w lazience bo ju sil mi brakowalo na kolejne " ja chce na karuzele " a tam ulewa za oknem
reklama
Wiolinka30
Fanka BB :)
Słyszałm od mojej położnej, że w UK 50% angielek nie chce karmić bo są na to za leniwe.Wykład mi o tym zrobiła. :-) Mnie nie trzeba przekonywać, że to ważne. Nie rozumiem jak można nie chcieć karmić piesią? Wszytkie kobiety które znałam w Polsce chciały bardzo karmić piersią i robiły wszystko aby tak było. Jedna własnie 3 lata!!
M
mama290
Gość
Wiolinka oj znam mnóstwo Polek co nie karmią bo np biust sie zniszczy albo ze to trzeba na rzadanie w Pl jest tak karm piersią bo to dobre dla dziecka. Idziesz rodzisz dostajesz dzieciaczka a resztę to sam sie martw znajdź sobie doradcze laktacyjnego i wielmkapituluje po krótkim czasie bo maja problemy w Uk jest tak chcesz pierś proszę masz pełen support doradcze o każdej pozę dnia i nocy nakładki laktator wszystko co chcesz a jak chcesz butle to proszę bardzo tu masz butle mleko karm to twój wybór nie ma poczucia winy a już lenistwo to osobny temat bo nikt im nigdy nie mówił ze to dobre i nic nie kosztuje co sie dziwić popatrz na ulicy ile ich tu pali brzuch wielki i pet w gębie takie spolecEnstwo nic nie poradzisz to samo z porodem my jesteśmy przyzwyczajone do badania ginekologicznego one nie i czasem bywało tak ze nawet nie wiedziały jak sie dziecko rodzintzn skąd wychodzi
Wiolinka30
Hmm a przed chwilą pisałaś że natura nas do tego stworzyła. Jakby natura dawła wybór to może i facetom by piersi rosły z mlekiem to wtedy partnerzy mogli by wybrac kto karmi hehe. Jak dla mnie jak kobieta chcę być matka to w 100% a nie połowicznie więc karmi jak może chyba żę nie może z jakiegoś powodu np nie ma mleka. Wybór tego co lubi a czego nie w ciąży i macierzyństwie hmm np nie przewija kupy bo nie lubi bo jej śmierdzi i tego typu podobne bzdury. Jak dla mnie kupa smiechu. Nie karmi bo nie chce to dla mnie to samo.To było nie zostawać matką - moje zdanie. Bez urazy kobitki.
Wychodzi jak weszlo ta sama droga tylko troszke wieksze :-)
Ja ostatnio poznalam dziewczyne znajomego hmmmm bylego meza mojej kolezanki. Laska w tydzien starszej ciazy niz ja z petem w gebie i na ostrej diecie bo ona nie bedie soe pozniej odchudzac wiec ma plan nie przytyc wiecej niz 3 kilo w ciazy. No az mnie porazilo a ze ja nerwowy czlowiek jestem to ja zbluzgalam a pozniej dostalo sie koledze ze wspaniala rodzine zostawil dla czeghos takiego.
Mi w ciazy nerwy piszczaja ale ghlownie jasli chodzi o krzywde ciazy
Ja ostatnio poznalam dziewczyne znajomego hmmmm bylego meza mojej kolezanki. Laska w tydzien starszej ciazy niz ja z petem w gebie i na ostrej diecie bo ona nie bedie soe pozniej odchudzac wiec ma plan nie przytyc wiecej niz 3 kilo w ciazy. No az mnie porazilo a ze ja nerwowy czlowiek jestem to ja zbluzgalam a pozniej dostalo sie koledze ze wspaniala rodzine zostawil dla czeghos takiego.
Mi w ciazy nerwy piszczaja ale ghlownie jasli chodzi o krzywde ciazy
Mamba_2008
Bubusiowa Mama:)
Wiolinka życie ci jeszcze niczego nie zweryfikowalo ??? Jak nie to gratuluje bo sama w 1 ciąży twierdzilam ze przusyawiasz dziecko zasysa i juz a to tak nie działa . Niejedna u mnie na sali beczala bo dziecko głodne a ona bez pokarmu albo z problemem przestawienia. Ja beczalam bo miałam nawal a maly odmawiał współpracy. Po prostu życie
Wiolinka30
Życie mnie nauczyło, że jak się ma duzo pozytywnego myslenia to duzo mozna zmienic a odkryłam to jak poznałam mojego partnega który jest pozytywny i ja się tego ucze od niego. Jak człowiek się dąsa i zgóry zakład, że bedzie źle albo może być źle to ma duże szanse, że tak sie stanie. Samospełniające się proroctwo - to pojęcie z psychologi. :-) Wiecei co - pisze na dwóch forach i tamto jest bardziej pozytywne.dziewczyny super się wspierają. Tu jakieś negatywne fluidy wyczuwam i za dużo babskich rozdrażnionych hormonów - wrzucić zapałkę i wybuchnie. :-)
Wiolinka30
Nie zdziwie sie jak teraz usłysze to co ty tu robisz? Idz pisac tam. :-)
reklama
M
mama290
Gość
Wiolinka mnie to rybka gdzie ty piszesz nie od wczoraj tu jestem masę kobiet poznałam urodzisz zobaczysz jak to jest narazie jesteś zielona gąską teoria to nie to samo co praktyka i je wiem jakbyś była mega nastawiona to życie zweryfikuje twoje nastawienie a możesz sie zdziwić i to nie raz
Claudia ja znam tez taka co była na diecie w ciąży szok
Claudia ja znam tez taka co była na diecie w ciąży szok