reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Ja zawsze dawałam smoczek dzieci maja silny odruch ssania czasem dla uspokojenia nie zaburzało to karmienia piersią przynajmniej u mnie zreszta rady bym ńie dała z chłopakami bez smoczka oni już mieli na samym początku bo przechodzili wiele procesor medycznych i sie tak uspokajali i ćwiczyli ale dużo mam ńie daje

reklama
Mnie tylko przeraża ze jak w nocy wypadnie smoczek to czasami się budzą dzieci odrazu i trzeba kilka razy tak wstawać i podawac:)

Ewel im dziecko większe to samo go sobie weźmie z powrotem ale takie małe to i tak sie budzi w nocy

Nie Każde dziecko Smoczek wogole chce. Moja córa miała do dwóch lat a potem już zabrałam. A córka siostry tylko parę miesięcy i juz niechciala

A może polecicie dziewczyny smoczki jakiejś konkretnej firmy??? Bo mi kiedyś koleżanki wysyłały linki na allegro ale to 2 lata temu i nic już nie pamięta:) Ja osobiście aż głupio się przyznać ale moja mama była anty smoczki więc ja go nie miałam i moim uspokajaczem był kciuk do 11 roku życia

reklama
Ewel, moja córcia też miała bardzo silny odruch ssania - w trakcie badań potrafiła ssać drewniany patyczek który lekarz wkładała do buzi aby obejrzeć gardło :)
Jeśli chodzi o sen - w naszym przypadku smoczek był (i nadal jest) w zasadzie tylko do zasypiania. W nocy - jak jej wypadł, nie budziło to jej, spała sobie dalej bez smoczka, więc sama zobaczysz jakie potrzeby będzie miał Twój maluszek.
Na samym początku byłam anty-smoczkowa, nawet nie kupiłam smoczka ale życie szybko zweryfikowało moje plany.

Do góry