reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Claudia ja miałam i rozpuszczalne i nierozpuszczalne zewnętrzne i zdecydowanie lepiej chodziłam po rozpuszczalnych u mnie nie leży sie plackiem przez pierwsze godziny można sobie ustawić łóżko jak sie chce i zupełnie inaczej jest dobierane znieczulenie nie wiem dokładnie o co chodzi ale w Pl to miałam końska dawkę bardzo długo mnie trzymało a tutaj już zaraz po ruszałam kolanem jak miałam pierwsze cc to znieczulenie miałam podane i zaraz straciłam czucie a teraz to po znieczuleniu sama weszłam na łóżko ba nawet japonki sobie sama zdjęłam :)

reklama
Ja cala ta akce od krwotoku wspominam kiepsko wszystko dzialo sie w pospiechu moze teraz z zaplanowana cesarka i wszystkim przygotowanym bedzie lepiej taka mam nadzieje.

Claudia a jakie miałaś szwy? Ja czułam sie złe przy pierwszej druga już lepiej a trzecia najlepiej
Wiolinka czy sie nadają to sie dopiero dowiesz jak przystawiasz dziecko :)

Może tak a może nie - w każdym razie lekarz nastawił mnie pozytywnie do tego karmienia. Mówił, że kobiety mają za małe lub wklęsłe...? Nie wiem jak mozna mieć wklęsłe, cóż... Przypuszczam, ze to nie tylko od wielkości zależy ale skoro tak powiedzaił to chyba miał trochę racji. :-)

Hahahah podoba mi sie jak facet mowi o karmieniu piersia przemawia przez niego doswiadczenie hahahhaha. Wszystkie mamy dobre sutki do karmienia po to nam je natura dala :-) no i do zawstydzania jak jest zimno a my mamy lekko koszulke

Claudia u ciebie to chyba ważne żeby było wcześniej ja tez nie chce zacząć rodzic bo sie boje ze coś pęknie
Wiolinka nikt ci nie da żadnej pewności czy twoje piersi sie nadają bo mogą być super extra a może sie okazać ze nie będzie w nich kropli mleka albo dziecko nie będzie umiało chwycić mnóstwo przeszkód Wogole nie do przewidzenia

Hahahah podoba mi sie jak facet mowi o karmieniu piersia przemawia przez niego doswiadczenie hahahhaha. Wszystkie mamy dobre sutki do karmienia po to nam je natura dala :-) no i do zawstydzania jak jest zimno a my mamy lekko koszulke

Wiesz nie jakiś tam facet z ulicy tylko lekarz ginekolog. :-) Zapytaj swojego ginekologa, ciekawe co ci powie? Ja teraz mam innego w Polsce i z ciekawości zapytam. Nie wiem jak mają inne kobiety bo cycków koleżanek nie oglądam ale znałam taką dziewczyne na studiach co była dosłownie płaska jak deska!! Nie mogłam się nadziwić i szkoda mi jej było.Zero czegokolwiek więc ja tam nie wiem jak u niej będzie z karmieniem. Może jan=dnak te sutki też mają większe lub mniejsze znaczenie co nie znaczy że 100%. :-D

No 37-38 tydzien wtedy tez tak bylo planowane bo mialam centralnie przodujace a wyszklo koniec 33 tyle ze teraz jestem juz bardziej doswiadczona i widze ze ciaza zupelnie inna owszem mam bilako w moczu nie wiadomo z czego lekka niedoczynnosc mocno puchne ale czuje sie super ogolnie.
Kocham ten odglos ulewy za oknem moglabym siedziec godzinami w oknie

Wiolonka ja jak nie jestem w ciazy to piersi mam A deskowate a jak jestem w ciazyz to wlasnie wyroslam z C i sutki mam idealnej wielkosci do pysia takiego szkraba chociaz jak sie tak karmi to te sutki malo apetyczne :-)

Ostatnia edycja:
Claudia z moich planowanych tylko jedno było bez akcji teraz tomuszę sie uprzeć żeby rozwiązali około 37 a nie jak maja w planach w 39'bo ja za Chiny nie dociągnę dontakiego terminu ja to liczę na to ze moje łożysko będzie współpracowac i ładnie sie ułoży bo nie wiem jak będę funkcjonować z przodującym nie lubię być skazana na innych

mama290 właśnie dlatego mam pozytywne nastawienie - to podstawa. Nie lubię jak inni źle wróżą, zrzędzą i czarno przewidują. Jestem mega pozytywna. Będę karmić piersią i już. Napiszę ci o tym po porodzie. :-) :-)

reklama
Wiolinka ja ci z całego serca tego życzę żebyś karmiła i nawet 3 lata ale pewnych zeczy nie da sie przewidzieć a pózniej poczucie winy zjada ze kończy sie na butli

Do góry