reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

reklama
Tak poza tym syn nie potrafił się przystawic o koniec końców karmilam raptem 2 miesiące. Karmienie to dla mnie trauma a chciałabym karmić dłużej i bez takich rewelacji

Ja mam taki problem ze mam krótkie sutki i karmie głownie w nakładach ale po dłuższych sesjach mi sie odparzały ja używałam takiej maści na m taka mała tubka pózniej poszukam teraz kupiłam maść z lanolina i już smaruje żeby były bardziej elastyczne a nie masz w szpitalu swoim doradczy laktacyjnego żeby ci przystawili dziecko na początku ? Może lepiej karmić w nakładach? Ja polecam medeli przetestowałem już wszystkie możliwe i te są jak dla mnie najlepsze mam nadzieje ze nie wpadniesz na super pomysł szorowania sutków ręcznikiem :) to stara metoda może przynieść więcej strat niż pozytku

Mama ja urodziłam w piątek i dopiero na drugi dzień karmilam a to była sobota i w sumie żadnego doradcy bo był dopiero od poniedziałku jak wychpdzilam. A nakładki miałam ale to tez była tragedia miałam z TT i sutki w te dziurki wchodziły i jeszcze bardziej bolalo

Mamba nakładki medeli za w 3 rozmiarach można sobie zmierzyć i dopasować ładnie sie dopasowują i idealnie zasysaja coś wiem o tym bo karmiłam obydwu naraz w nich a jak nie miałaś małego to nakarmili go butelka?

Ja karmilam dwa tyg a raczej przystawialam bo mleka zero kropelki. I tez uzywalam nakladek bo mialam bardzo popekane sutki pozniej krew i ropa odstawilam corke calkiem. Mam nadzieje ze teraz bedzie lepiej z tym karmieniem ale nie mam takiego musu ze musze karmic i koniec przy corce tak mialam i czulam sie gorsza ze mi nie wyszlo i te pytania czemu Ty cycem nie karmisz jeszcze bardziej mnie dobijaly. Teraz na luzie uda sie to super nie trudno wazne by maluszek byl zdrowy . Co do lumpkow to ja mase fajnych spioszkow i bodow nakupilam tam i to za grosze. Teraz jak bede w pl tez pochodze poszperam.

Finkemma ja sie czasem dziwie kłada taki nacisk na karmienie piersią ale już pomoc matce szczególnie przy pierwszym dziecku to nie ma kto u mnie jest tak chcesz pierś my ci damy maxymalnie wsparcie nakładki dają w szpitalu jest laktator położna laktacyjna nie chcesz dostajesz butle z mlekiem ja karmiłam wszystkie swoje dzieci ale przy pierwszym synu to byłam zielona kompletnie teksty w stylu co ty karmić nie umiesz nie wiedIlas ze z takimi sutkami to trzeba nakładki mieć a syn wcześniak z 33 tyg a ja byłam w lesie nic prawie nie miałam podkarmiam go trochę i dałam spokój więcej szarpaniny niż relaksu córkę już wiedziałam co jest grane byłam przygotowań i Wogole co z tego jak mi dziecko po 3 dniach dali dopiero po wielkiej awanturze kiedyś sie leżało 2 dni na pooperacyjnej przyszła moja siostra i mowię gdzie rozi nomto mowię ze nie dali bo ja nie mam mleka i karmią ja butelka posZla raz a one jej ze ja dziecko pobawię a one bedą musiały je pózniej uspokajać bo mleko przyjeżdża z kuchni w określonych godzinach szok zrobiła taka awanturę ze w 5 minut mi ja oddali i to był rok 2005 a zacofanie jak przy komunie chłopaków tez karmiłam wręcz miałam obsesje bo byli tacy tyci ze potrzebowali mojego mleka i tak trochę jeszcze pociągnęłaby. Domu ale coraz mniej miałam pokarmu a oni potrzebowali więcej i tak sie skończyło

Mojego tez nakarmili a pozniej musialam odciagac i przynosic w buteleczkach bo jako wczesniak byla zasada zapisywania ile ml wypil. Dziecko dostalam dopiero jak wychodzilam po prawie 3 tygodniach a tak to chodzilam na neo go karmic wiec w domu nie umialam sobie poradzic a on nie chcial mojego cyca. Strasznie chcialam karmic piersia i plakalam ze nie potrafie, namordowalam sie ciagke zapalenie az zrezydnowalam po niecalych 3 miesiacach teraz mam nadzieje ze bedzie wszystko ok i bez problemu pomoga mi karmic piersia bo mimo ze to drugie dziecko to z karmieniem jak mpierwsze bo nigdy nie nabralismy wprawy. Ja tez mialam nakladki ale w zasadzie nie przydaly.

reklama
Mamba takie właśnie podejście potęguje winę już o tej butelce nie wspomnę takie propagowanie karmienia piersią to o kant do... Rozbić nie wiem czy to jest prawda ale słyszałam ze w niektórych szpitalach trzeba zapłacić za doradcze

Do góry