reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

reklama
Tak poza tym syn nie potrafił się przystawic o koniec końców karmilam raptem 2 miesiące. Karmienie to dla mnie trauma a chciałabym karmić dłużej i bez takich rewelacji

Ja mam taki problem ze mam krótkie sutki i karmie głownie w nakładach ale po dłuższych sesjach mi sie odparzały ja używałam takiej maści na m taka mała tubka pózniej poszukam teraz kupiłam maść z lanolina i już smaruje żeby były bardziej elastyczne a nie masz w szpitalu swoim doradczy laktacyjnego żeby ci przystawili dziecko na początku ? Może lepiej karmić w nakładach? Ja polecam medeli przetestowałem już wszystkie możliwe i te są jak dla mnie najlepsze mam nadzieje ze nie wpadniesz na super pomysł szorowania sutków ręcznikiem :) to stara metoda może przynieść więcej strat niż pozytku

Mama ja urodziłam w piątek i dopiero na drugi dzień karmilam a to była sobota i w sumie żadnego doradcy bo był dopiero od poniedziałku jak wychpdzilam. A nakładki miałam ale to tez była tragedia miałam z TT i sutki w te dziurki wchodziły i jeszcze bardziej bolalo

Mamba nakładki medeli za w 3 rozmiarach można sobie zmierzyć i dopasować ładnie sie dopasowują i idealnie zasysaja coś wiem o tym bo karmiłam obydwu naraz w nich a jak nie miałaś małego to nakarmili go butelka?

Ja karmilam dwa tyg a raczej przystawialam bo mleka zero kropelki. I tez uzywalam nakladek bo mialam bardzo popekane sutki pozniej krew i ropa odstawilam corke calkiem. Mam nadzieje ze teraz bedzie lepiej z tym karmieniem ale nie mam takiego musu ze musze karmic i koniec przy corce tak mialam i czulam sie gorsza ze mi nie wyszlo i te pytania czemu Ty cycem nie karmisz jeszcze bardziej mnie dobijaly. Teraz na luzie uda sie to super nie trudno wazne by maluszek byl zdrowy . Co do lumpkow to ja mase fajnych spioszkow i bodow nakupilam tam i to za grosze. Teraz jak bede w pl tez pochodze poszperam.

Finkemma ja sie czasem dziwie kłada taki nacisk na karmienie piersią ale już pomoc matce szczególnie przy pierwszym dziecku to nie ma kto u mnie jest tak chcesz pierś my ci damy maxymalnie wsparcie nakładki dają w szpitalu jest laktator położna laktacyjna nie chcesz dostajesz butle z mlekiem ja karmiłam wszystkie swoje dzieci ale przy pierwszym synu to byłam zielona kompletnie teksty w stylu co ty karmić nie umiesz nie wiedIlas ze z takimi sutkami to trzeba nakładki mieć a syn wcześniak z 33 tyg a ja byłam w lesie nic prawie nie miałam podkarmiam go trochę i dałam spokój więcej szarpaniny niż relaksu córkę już wiedziałam co jest grane byłam przygotowań i Wogole co z tego jak mi dziecko po 3 dniach dali dopiero po wielkiej awanturze kiedyś sie leżało 2 dni na pooperacyjnej przyszła moja siostra i mowię gdzie rozi nomto mowię ze nie dali bo ja nie mam mleka i karmią ja butelka posZla raz a one jej ze ja dziecko pobawię a one bedą musiały je pózniej uspokajać bo mleko przyjeżdża z kuchni w określonych godzinach szok zrobiła taka awanturę ze w 5 minut mi ja oddali i to był rok 2005 a zacofanie jak przy komunie chłopaków tez karmiłam wręcz miałam obsesje bo byli tacy tyci ze potrzebowali mojego mleka i tak trochę jeszcze pociągnęłaby. Domu ale coraz mniej miałam pokarmu a oni potrzebowali więcej i tak sie skończyło

Mojego tez nakarmili a pozniej musialam odciagac i przynosic w buteleczkach bo jako wczesniak byla zasada zapisywania ile ml wypil. Dziecko dostalam dopiero jak wychodzilam po prawie 3 tygodniach a tak to chodzilam na neo go karmic wiec w domu nie umialam sobie poradzic a on nie chcial mojego cyca. Strasznie chcialam karmic piersia i plakalam ze nie potrafie, namordowalam sie ciagke zapalenie az zrezydnowalam po niecalych 3 miesiacach teraz mam nadzieje ze bedzie wszystko ok i bez problemu pomoga mi karmic piersia bo mimo ze to drugie dziecko to z karmieniem jak mpierwsze bo nigdy nie nabralismy wprawy. Ja tez mialam nakladki ale w zasadzie nie przydaly.

reklama
Mamba takie właśnie podejście potęguje winę już o tej butelce nie wspomnę takie propagowanie karmienia piersią to o kant do... Rozbić nie wiem czy to jest prawda ale słyszałam ze w niektórych szpitalach trzeba zapłacić za doradcze

Do góry