reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Mama te śpioszki ze snoopym i ten komplet z myszką zakupiłam w Tesco i te obie maty również dostałam w Tesco.
Wiolinka prześliczny ten komplet z lewkiem. Dziewczyny te mieszkające W UK a chodzicie po ciucholandach? Słyszałam, że w UK można tam znaleźć różne perełki?

reklama
Ja w poprzedniej ciąży też zakupiłam parę perełek w ciuchach, ale większość ślicznych rzeczy jest tam dla dziewczynek. Często te ciuchy są niezniszczone i na prawdę warto, tym bardziej że są to często niepowtarzalne ciuszki. Tak żałuję, że wszystko po synku wydałam, teraz wszystko muszę od podstaw kompletować.

Ja chodzę po carbootach - takie targi z uzywanymi rzeczami - u mnie jest on raz w tyg. Jest też drugi ale mniejszy i tam nic nie znajduje. Ostatnio za funta kupiłam 4 sztuki ciuszków dla malucha.

Ja głownie car booty teraz mieszkam na zadupiu świata i nie ma tu żadnych sklepów czasem robię rajd po szmateksach jak się wyrwę z domu kupiłam ostatnio taki kojec mały na plaże graco za 5 funtów miałam go oddać ale teraz się przyda bo my często się plazujemy

Ja ubranka dla malenstwa tez gownie w szmateksach kupowalam bo sa jak nowe widzialam po moim synku takie malenstwo nie nieszcze i bardzo krotko uzywa bo zaraz sa za male wiec po co przeplacac a idzie sliczna wyprawke zrobic za male pieniadze

Tez uwazam ze dzieciece ubrania z lumpkow są super i pewnie niebawem zacznę buszowac. Tylko tez chcialabym poznac plec i dla dwojki kupic np te same spioszki w innych kolorach wiec czeka mnie tez buszowanie po sklepach.

Ja kocham lumpeksy nie raz można tam takie superowe rzeczy kupić moja koleżanka swoje córki głównie w takich sklepach ubiera i wynajduje naprawdę super rzeczy ja mam sporo śpioszków body i itp które miały być dla synka i również kupowałam w lumpeksach

Ja przy bliźniakach kupiłam wszystkie ciuchy do roku rozpisałam sobie miesiące i odpowiednio do pory kupiłam wszystko praktycznie 90% z lumpow mój sie nie zna kompletnie nikogu tu nie mam kto mógłby za mnie to zrobić a ja lubię wszystko sama załatwić bałam sie ze jak już wrócą ze szpitala to będę uwięziona na amen w domu a tak miałam wszystko co potrzebowałam ja byłam w tej komfortowej sytuacji bo moi pili mleko na receptę wiec jak już przestałam karmić piersią to mleko miałam za darmo apteka przywoziła mi do domu wszystko uprościłem i zorganizowałam żeby czas dla nich wykorzystać maxymalnie a oni spali i jedli a ja sie nudziłam:)

reklama
Mama a SA jakieś sposoby na zahartowanie sutków. Bo w pierwszej ciąży plakalam z bólu. Wiem ze jest kupa maści ale kiedy zacząć je używać

Do góry