reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

reklama
Ja kupie laktator :) uwazam ze jest niezbedny. W razie gdy dziecko by nie chcialo jesc a piersi az bola z przepelnienia laktator pomaga i pomaga uniknac zapaleniom.

No akurat mi laktator domowy wywolywal zapalenia wiec ok mam w domu bo mi zostal ale uzywac go mam zamiar tylko z koniecznosci

Dla każdego coś innego jedni potrzebują drudzy nie ja kupie jak będzie potrzebny sklepów nie brakuje zawsze można kupić a tani zakup to nie jest jak mam kupić i ma leżeć to bez sensu.

Ja rodziłam 2 razy i nigdy laktatora nie używałam, a dzieci karmiłam ponad rok, niektóre z nich to duży wydatek, więc naprawdę lepiej zaczekać, można go kupić po porodzie, ale i tak dziewczyny każda z Was decyduje wg własnego uznania :tak:

A ja znów bardzo potrzebowalam. Mały miał problem się przystawic i laktator przynosił mi ulgę. Teraz będę brała go od razu do szpitala.

Ja miałam zawsze laktator bo potrzebowałam ostatnio medale swing wcześniej kupiłam sobie taki tani na Allegro porażka jedna wielka miałam tez avent ręczny tez dawał radę ale ja odciagalam dla chłopaków dość długo bo nosiłam do szpitala mleko wiec musiałam mieć u mnie w szpitalu mamy medale takie duże ale to są takie torpedy ze w pare minut obie piersi opróżnione teraz mam już tomy tippe ręczny bo dostałam w gratisie i chyba na nim poprzestanę czasami tak się dzieje szczególnie w pierwszej ciąży ze nieumiejętnie się dziecko przystawi i robi się zastój można ręcznie pomęczyć ale laktator jednak odciągnie bardziej efektywniej jeszcze jest tak ze ma się naprawdę dużo mleka i dziecko nie ma jak złapać tez można najpierw trochę latatorem żeby lekko je opróżnić ja myśle ze warto poszukać czegoś taniego w necie i mieć ta stronkę pod ręka i w razie co po porodzie kupić u mnie można wypożyczyć ze szpitala kupuje się tylko koncówki nowe tzn w szpitalu i 10 £ za wypożyczenie to jest dobrowolna donacja jak ktoś nie ma kasy to nie musi wpłacić

ja zawsze miałam laktator reczny a teraz mysle o takim na baterie. mozecie mi podpowiedziec ktory byłby w miare cichy?

reklama
Ja jakbym miała wybierac to kupił colleto z obracana gondola ale nie kupuje a mam aneco venezia w jasnych kolorach które normalnie piore. Bo przecież mamy pralki automatyczne a nie tarki i franie

Mamba, dość fajnie prezentuje się ten wózek Colleto i jest dość lekki. Będę go miała na uwadze.

Do góry