reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Ja nie znoszę prasować. Córki ciuszki prasowałam jednak ok 4 miesięcy, później już odpuściłam - zwłaszcza, że nie miała kłopotów ze skórą / alergii.
Sposób na mniejsze zagniecenia - ustawić mniejsze obroty; u mnie to działa.

reklama
Dddmalaa ja wcześniej miałam zwykła pralkę 6 kg wsad prała ładnie i nie gniotła obroty 1400 a teraz zachciało mi sie wypasionej i na 1600 to gniota sie pakuje znacznie mniej niz przewidywany wsad suszarka mi prostuje te bardziej pogniecione zaraz muszę je wyciągać z pralki bo jak psu z gardła można kupić takie kule co niby pomagają ja mam wełniane do suszarki do pralki chyba plastikowe dzisiaj kolejne pranie bo już sie z pojemnika wysypuje oszaleje z rym praniem kiedyś

Tez nienawidzę prasowac i wczoraj to juz zwatpilam bo myslalam ze takie maluchy to raz dwa. Oby moi nie mieli alergii bo watpie ze dlugo pociągne to prasowanie.

Moja suszarka tak spulchniania te ubrania że one nie są pogniecione tylko niektóre materiały i w sumie zastanawiał się czy trzeba je jeszcze prasowac bo tam też przecież ostro dmucha gorącym powietrzem.

Finkemma nie trzeba nie wiem w jakiej temp suszysz ale jak w wysokiej to zabija sie wszelka zaraza np ręczniki wyłapuje wszystkie te kłaczki których nie widać

Mi zakupiona suszarke przywiezli dopiero wczoraj ale nie mialam czasu nawet jrj jeszcze sprawdzic tylko M ja rozpakowal i stoi

Dddmalaa ja wcześniej miałam zwykła pralkę 6 kg wsad prała ładnie i nie gniotła obroty 1400 a teraz zachciało mi sie wypasionej i na 1600 to gniota sie pakuje znacznie mniej niz przewidywany wsad suszarka mi prostuje te bardziej pogniecione zaraz muszę je wyciągać z pralki bo jak psu z gardła można kupić takie kule co niby pomagają ja mam wełniane do suszarki do pralki chyba plastikowe dzisiaj kolejne pranie bo już sie z pojemnika wysypuje oszaleje z rym praniem kiedyś
Ale mama im wieksze obroty tym bardziej gniecie :) Ja zimą na 1000/1200 ustawiam a latem 800.

Agami moja zrywana pralka przy obrotach 800 to wogole nie wiruje pranie z woda przez najbliższe piec lat będę na nią tylko bluźnici nic więcej a znalazłam dwa wkłady z close parent pieluch ImageUploadedByForum BabyBoom1443006330.365562.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1443006339.183305.jpg tak sie składa i wpina w pieluchę to są starej generacji ten żółty to ten szary nowy

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1443006330.365562.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1443006330.365562.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 66
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1443006339.183305.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1443006339.183305.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 67
reklama
:):):) no własnie teraz taki sprzet mamy.Pewnie te twoje 1600 to 1200-ale chwyt marketingowy im sie udał.
O fajnie dzieki za zdjecie. Mi sie te ze smyka podobały-dlatego ze gotowy zestaw.Ja zanim cos kupie to duzo w necie szukam i czytam.Meczace ale sie opłaca.I lubie dopłacic.Wtopiłam tylko z odkurzaczem electroluxa-2 lata gwarancji i ciagle byl w naprawie.Ciagnal jak smok i obroty nagle spadly ale wg nich wszystko ok :/ Doszłam do wniosku ze im niej elektroniki i czujnikow tym sprzet dłuzej posluzy.
Do tematu wielorazowych wroce jak lepiej poznam sie z maluchem.Cos tam linkuje i dodaje do ulubionych :) Na razie wydaje mi sie ze tego nieogarniam ale cos tam juz wiem.

Do góry