reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Ja swoje mleko podgrzewalam dla corki w wodnej, goracej kapieli. Podgrzewacza nie mialam, teraz tez go nie mam na liscie zakupow. Jak bedzie trzeba dokupie w ostatniej chwili.

reklama
Ja karmiłam przez pierwsze 40 dni po urodzeniu tyle dzieci były w szpitalu ale moje mleko wzmacniali żeby było bardziej kaloryczne pózniej gdzieś około 2 miesięcy karmiłam w domu i powoli dokarmialam mlekiem dla wcześniaków i pewnego dnia skończyło sie doradcę mam pod tel sama dośw mam ale śmieszne jest to ze swietnie motywuje inne mamy znam techniki wiadomo ale u siebie z piczatku muszę mieć pomoc zaczęłam odciągać mleko jakieś 12 h po cc cenne pierwsze ml które dzieci odrazu dostały żeby im sie jelita ruszyły a pózniej co 3 h cała dobę żeby im nie zabrakło bo musieli tyć obsesja normalnie mleko i waga dzieci :) nic innego sie nie liczyło a teraz mam plan długo karmić tylko moj oczywiście sceptycznie nastawiony ze on chce cyce z powrotem :)

Ja nie dokarmialam i nie poilam.ale nie wiem jak się postępuje z wczesniakami.a mozna mieszać swoje z tym mlekiem?wydaje mi sie ze trzeba te min 8 karmien na dobę utrzymać by laktacja nie stanęła.teraz staram się dużo polegiwac bo jak zacznę karmić to już łatwo nie będzie :)
A co do bliźniaczek w szpitalu mama dała każdej po cycu i karmi piersią cały czas.

Agami ten wzmacniacz można mieszać ale to tylko wew szpitalny specyfik najpierw zbadali moje mleko i dostosowali skład jego do nas priorytetem jest waga dzieci która ma rosnąć bo im dziecko większe tym sie je lepiej leczy pózniej miałam mleko wcześniacze tez tylko szpitalne miałam rozpisane po ile dobijać po moim wiec wyglądało to tak karmiłam po godz bo sie szybko męczyli piersią jeden po drugim albo dwóch naraz a pózniej kubkiem mm albo po palcu i tak co trzy godziny z czego ponad dwie trwało samo karmienie siedziałam na sofie cały dzień biegałam tylko do toalety im byli starsi trwało to coraz krócej ale początki trudne najgorsze były noce bo trzeba było sie szybko wyrobić z tym jak spali to ja tez spałam ja miałam na tyle szczęście ze moj był non stop w domu wiec pomagał we wszystkim innym po niej jak karmiłam mm to tez każdego z osobna nic nie kombinowałam z tym To już buło łatwiej bo potrafiłam sie nawet nudzić pomiędzy

Łatwo nie miałaś.też karmilam z palca.juz nawet zapomnialam o tym :) ty sie karmieniem tak nie stresuj bo sie moze okaze ze tym razem to prostsze niz się spodziewasz.liczę też na to w swoim przypadku.dzis lecę do giną i do osteopaty.plecy bolą ;/

Ja odkupiłam podgrzewacz od koleżanki za 20 PLN więc się opłacało a będzie wygodniej bo tam nawet obiadek się podgrzewa. Przy synu też miałam wodę w termosie a jak jeszcze moje mleko dawałam ściągnięte to dawałam do butelki. I do garnka że wrzatkiem

pewnie większość z waszdecydowała się już na konkretny wózek, a mie dopada czarna rozpacz, bo im więcej przeglądam i szukam, tym bardziej jestem niezdecydowana :( może podpowiecie jakie u was wybory, albo co naorawdę polecacie? mi na razie podoba się camarelo carera czy figaro, ale mało opinii o nim, i spacerówka już mnie tak nie urzeka :(

reklama
Do góry