reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Mama super to Twoje gniazdko :)
Widzę dziewczyny że ja to daleko w tyle za Wami jestem bo jeszcze ani torby nie mam ani ubranek popranych. Jutro chyba zacznę pranie i zamówię wszystko do torby. Dziś przyszedł mi biustonosz do karmienia z Alles i wydaje mi się że jakiś super to on nie jest ale zobaczymy w praktyce.

A ktory model wzielas?

reklama
Dziewczyny a podgrzewacz do mleka kupujecie. Korci mnie trochę bo tak sie zastanawiam jak to z dwójką czy nie bede odciagac i przechowywac i wtedy to chyba ulatwia życie?

Nam babka w szkole. Rodzenia mówiła ze nie poleca podgrzewacza do mleka odciagnaego a wrzątek bo ze w podrzewaczu jakoś temp podowoduje ze tłuszcz mleka jest na gorze reszta na dole i potem to co najcenniejsze z niego zostaje na brzegach pojemnika.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Sylka a z tym mnożeniem to tez nie tak łatwo przy dwójce szczególnie bo podobno mleka jest tyle ile dzieci zjedzą nie ma szans na to by dużo odciągnąć bp potem może zabraknąć jak zglodnieja:) jedynie przy nawale podobno wtedy najwięcej da się odciągnąć lub gdy np. Dziecko nie chce jeść. Tak babka od laktacji mówiła nam

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Sylka daj ci Boże żebyś przy dwójce zrobiła zapasy ja jak już zaczęłam karmić piersią w domu nie buło szans na żadne odciąganie zjadali z piersi bezpośrednio ja miałam podgrzewacz ale pózniej a następnie miałam termos z goroca woda i dzbanek taki z pokrywka z zimna na noc ( długo jedli w nocy) a mleko w szpitalu swoje grzalam w cieplej wodzie ale to były tak małe ilości ze czasem grzalam strzykawkę w dłoni teraz gdybym miała bliźniaki na mm to kupiłabym to maszynę tomy tippe do mleka

Sylka ja bym sie bardziej skupiła na rozkręceniu laktacji i podtrzymaniu jej o poduszce dokarmiania wygodnej ja dużo teraz czytam amerykańskich stron tam maja zacięcie do tego a podgrzewacz to akurat na samym końcu listy :)
Lotka a swoje tez tak podgrzewałas ? Czy tylko mm

reklama
Ja odciągałam mleko przez ponad pół - co prawda dla jednego ssaka ale miałam pół lodówki zapasów i jak wróciłam do pracy i stopniowo wyhamowywałam "produkcję" to wystarczyło jeszcze na długo - tym bardziej, że mała już wtedy przyjmowała stałe pokarmy. Dodatkowo w międzyczasie miałam operację kolana i dostałam leki po których nie można karmić - mleko zamrożone było jak znalazł :)
Ja rozbujałam laktację ściągając na początku co 3 godziny, także w nocy - fakt było to męczące ale miałam zaparcie bo chciałam aby córka piła moje mleko. Później, jak widziałam, że nie przerabia tego co ściągam to wydłużałam czas i ściągałam co 4 godziny, 5 itd. Z czasem zrezygnowałam z nocnego ściągania - jedynie późnym wieczorem i rano (przed pracą).

Do góry