reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Ja polecam szczerze gaziki jałowe firmy Medicomp. Długo poszukiwałam dobrych a te są super - nic się z nich nie "sypie", nie ciągną się - do małych oczek idealne. Pakowane w indywidualne opakowania po 2 sztuki co pozwala zachować higienę.

reklama
Ostatnio na szkole rodzenia o to zapytalam i polozna powiedziala ze te dzieciece platki sa lepsze niz gaziki bo gaziki sa szorstkie i moga podraznic oczko i z tego moga ropiec oczka , powiedziala ze najlepiej dobrym platkiem namoczonym w letniej przegotowanej wodzie

A na mojej ze szpitala nie ma nic o jalowych to chyba co szkola to megoda.
Ja do mlodego tez tylko platkow i przegotowanej wody uzywalam i teraz tez tak zrobie no chyba ze cos by sie dzilo to moze zmienie metode ale poki co nastawiam sie jak poprzednio

Ja wole jałowe bo jakoś mi sie nimi lepiej oczka wyciera niż płatkiem wogole mam więcej zaufania do takich jałowych niż płatków

reklama
Pytałam Was właśnie dlatego, że mi położna powiedziała żeby używać płatków zmoczonych w przegotowanej wodzie a nie żadnych gazików. No więc chyba tak właśnie zrobię. Poza tym jak to będzie niewygodne to gaziki kupię w każdej aptece, nie jest to jakiś spory wydatek.
Do pępka natomiast poleciła ręcznik papierowy do osuszania i octanisept do odkarzania

Do góry