reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Ja juz wczoraj zamowilam ostatnie duze zakupy: wozek z fotelikiem, spiworek wolmar do wozka z welna owcza, reczniki dla dziecka z kapturkiem. Teraz zostaly tylko koszulki nocne dla mnie i szlafrok do szpitala, no i ewentualnie jakies pojedyncze ubranka dla malego (w zaleznosci czego bedzie brakowac jak dostaniemy walizke od szwagirki).
Ciesze sie ze robilam zakupy stopniowo, bo to do cholery kasy, jak razem kupowac wszystko.

reklama
Mi polozna powiedziala ze octanisept tak czy siak dobrze miec i ja mam od urodzenia mlodego kupuje bo to na wszystkie au au dobre , powiedziala tez ze juz wychodzac ze szpitala bedziemy wiedzialy czy octanisept starczy czy moze lepiej spirytus czy moze fiolet bo one w szpitalu widza jak sie kikut goi i jak gorzej to wlasnie zamiast octa to juz tam daja spirytus albo fiolet

czy któraś Mamuśka może polecić jakiś dobry ręcznik/okrycie kąpielowe??? tak żeby był dobry, grubiutki i mięciutki materiał - jestem uziemiona prawdopodobnie do końca ciąży więc raczej mogę liczyć na zakupy tylko w necie :baffled:
może któraś już kupiła i jest zachwycona zakupem?? ;-)

Reni - o! to ja mam właśnie dla starszaka ten niebieski z żabką i żółty z pscółkami :-D tylko zapomnialam jaka to firma była - ale faktycznie frotka dobrej jakosci, nie zniszczyły się za bardzo
tylko raczej lepszy większy od razu 100x100, chyba, ze chce się wymieniać po np. pół roku

a może są też z czegoś innego?milszego?hmm..

Ostatnia edycja:
Anulk@ ja mam pierre cardin i sylvie thiriez, były drogie, ale jakość jest rewelacyjna, dla mnie okrycia kąpielowe (miałam 1 dla pierwszego dziecka) to najgorszy ręcznik jaki miałam, dla domowników mam zwoltex (ale kupowane w ich sklepie w Zduńskiej Woli) i lorenzzo (Greno)

reklama
a takie coś mi wpadło, ale w ręce nie miałam - próbowałyście termofrotte??? tu akurat bobobaby, ale pewnie inne firmy też mają
okr-mf-mis-main.jpeg

Do góry