reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Dzięki Dziewczyny!
Będziecie maluszki układać do snu na noc w koszu?
U nas w planie na razie starsza córka będzie dzielić pokój z młodszą ale na początek (pierwsze miesiące) myślę aby młodsza spała z nami w sypialni właśnie w koszu. Plus drzemki w ciągu dnia.
Jakos ostatnio pojawił mi się ten pomysł z koszem i badam temat :)

Mam dokładnie ten sam pomysł. Córka ma 16m pokój więc docelowo tam będę w dwójkę. Młodsza już ma tam wstawioną komodę i tam wstawię łóżeczko (po starszej mam), a kosz kupiłam wczoraj by wstawić go do sypialni (swoją drogą łóżeczko mi się po prostu nie zmieści).
Mam nadzieje, że się to sprawdzi na pierwsze miesiące, a potem malutka pójdzie do starszej. Taki pna a co wyjdzie to się okaże :)

Zaginęły mi wszystkie ciuszki po córce więc kupuję nowe.
Mam 5 body z dł rękawem, 3 z krótkim, 7 par spodenek, 3 cienkie pajace, 4 grubsze.
Ile jeszcze powinnam dokupić czego?

reklama
A taki bujaczek to bardzo potrzebna rzecz.
Można dzieciaczka położyć i zabierać tam gdzie się akurat jest (np w kuchni gotować), potem można go w tym karmić.
Ale ja wiem z doświadczenia, że ludzie lubią takie rzeczy na prezent kupować, albo oddać używane po swoim dziecku. Zresztą noworodka nie powinno się kłaść w takim więc ja od razu nie kupię.
Ale jak skończy 2 miesiące to raczej tak bo to się bardzo przydaje

Też miałam kupić leżaczek, ale stwierdziłam, że się wstrzymam. Mogę go kupić jak już malutka się urodzi chyba, że rodzinka nam sprezentuje. Ale fajny to gadżet, sama widziałam jak synek koleżanki się w takim bujaku uspokajał.

poczekajcie jak nie macie, moze akurat dostaniecie , tego dzieci nie niszcza, wiec kobitki sobie pozyczaja , albo mozna kupic uzywany w jakims komisie :-)
my na chrzciny chrzesniaka meza kupilismy taki lezak a okazalo sie ze juz taki maja-nie dogadalismy sie - odeslalam ,jak zauwazylam ze go maja, ale kusilo mnie zeby mojej malej zostawic, no ale bez sensu jak mam dostac , za to kupie jej karuzele nad lozeczko, ale to raczej krotko przed porodem bo moze jeszcze ktos mi pozyczy

reklama
My leżaczek mamy, dostaliśmy od mojego taty taki wypasiony haha, a karuzelę mamy z Fisher Price tą z projektorem. Myślimy jeszcze nad zakupem Szumisia i chyba się zdecydujemy bo podobno czyni cuda :)

Do góry