reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Te podnoszone oparcie to pic na wode. Tez bralam je pod uwage przy kupnie wozka. Moj syn jezdzil w gondoli 9 mcy i na lezaco najczesciej spal. Nie domagal sie widokow wiec się nie przydalo. Tak samo w spacerowe dlugo sypial a i jezdzil przodem do mnie choć mogłam zmieniać kierunki. Ja wolę mieć malucha na widoku. Nie jadal na spacerach tylko w domu wiec problem brudzenia raczki spacerowki byl z glowy.

reklama
Ja kierunku będą zmieniała wtedy gdy będzie wiało czasami będziemy zdani na jazdę komunikacja gdy mąż. Będzie w pracy... Każde dziecko jest inne jedno będzie leżało drugie woli widzieć wszystko :)

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

a ja wozkiem chcialabym jezdzic do 1,5 roku, zeby przez nastepna zime tez przejezdzic , bo bedzie wygodniej po sniegu, lodzie niz zwykla spacerowka, dlatego tez patrze by wozek byl stosunkowo lekki.

ja dalej sie zastanawiam nad camarelo vision , maz mowi ze jak mi sie podoba to mam brac, ale wezne jeszcze mame i siostre nich mi doradza, na pewno tak jak piszecie musze zobaczyc spacerowke - zeby byla wygodna, sama jestem ciekawa czy ma folie czy ekoskore, w sumie wolalabym ekoskore przetrzesz i gotowe :-)

wiec bardzo krytycznie obejrze camarelo i na pewno riko nano , ktory polecacie :) i chyba z tych wybiore, chociaz ze mna nigdy nic nie wiadomo. nie ukrywam ze Vision podoba mi sie wzor i kolory, na pewno inny od wszystkich i jak sie go widzi na zywo naprawde robi wrazenie :-) ale moze klasycznie szary z bialym stelazem tez bedzie super, tylko teraz tych wozkow tyle jezdzi wszystkie widze szare, czarne lub bezowe , sa ladne i modne dlatego kazdy taki ma :tak: ale czy ja tez tak chce ??? musze sie zastanowic, ciezki wybor :-(

Mamba dzięki za podpowiedź bo go. Zobaczyłam i jestem oczarowana jego funkcjonalnością :-) teraz ma przewagę nad riko nano:-)

Ja w spacerowce mam podnozek plastikowy regulowany. To chyba najlepsza opcja w utrzymaniu czystosci. I jest szeroki. Dostalam L4 z 2 wiec zus mi nic nie zrobi.

agami z 2 tez ZUS może przyjść na kontrol... I jeśli cię nie będzie będziesz musiała przedstawić dowody ze np byłaś u lekarza czy na badaniach oni uważają że jeśli nie jesteś zdolna do pracy to powinnaś być w domu chyba że w tym czasie nie ma. Kto za Ciebie wyjść do sklepu czy do apteki. Na pewno gdyby ktoś pojechał na 2tyg urlop w tym czasie to by miał kiepsko.... Tu czy 1 czy 2 to trzeba wyjaśniać

Mój M twierdzi że trzeba być wybitnie uzdolnionym żeby mieć kontrolę z zusu ale wiem też że nie którzy mają tzw. dobrych znajomych którzy donoszą

reklama
Kasia kobiety w ciąży od jakiegoś czasu bardzo kontrolują... Bardziej niż np osoby które często na L4 chodzą a nie są w ciąży. Moja koleżanka nawet miała podwyżkę około 5 Msc przed ciążą i kontrol miała... Spr czy umowa nie jest fikcyjna musiała pokazać dowody swojej pracy.

Do góry