reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Rico nano zwrocil moja uwage ostatnio na miescie. Rzadko patrze na wozki bo na pojedyncze nie ma potrzeby a pidwojnych prawie nie widuje. I widzę piękna szarą gondole az zerknelam na nazwe rico nano. Bardzo mi sie podoba. Jak do tego jest wygodny to super:) dzis pooglądam wozki podwójne na żywo moze cos mi wpadnie w oko.

reklama
Mi bardzo właśnie podoba się szary kolor :) i gondola cudna nie kosztuje dużo ten wózek wiec jak spacerówka faktycznie będzie nie praktyczna to sprzedamy wózek i kupimy sama spacerówke. Gondola jest duża i myślę że dzięki temu że ma podnoszone oparcie może tam dziecko dłużej jeździć niż do 6 miesiąca np

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Kurde no nie mam o czym tu pisac. Wozek mam lozeczko mam kosz na poczatek mam hustawke mam i cala reszte jedynie ciuszki i takie drobiazgi. Co do laktatora na cc nie bede brac jak bedzie potrzebny to maz mi go przywiecie. Zreszta polecam przygotowac sobie dwie torby: rzeczy do szpitala na sam pobyt i pierwsza dobe i rzeczy ktore beda potem ewentualie potrzebne jak np. Laktator czy ubrania na wyjscie. Moj maz dowozil mi laktator rogala do karmienia ciuchy dla malego i na biezaco bielizne bo ja nieznosze tych siateczkowych majciorow

Ewel, jezdzenie w gondoli dla dziecka ktore juz siedzi nie jest wygodne (zwlaszcza ze w gondoli nie masz pasow i dzieciak siedzacy bedzie sie wychylal "za burte" z ciekawosci). Zreszta ja jak tylko moja mala umiala siedziec to przesadzilam ja do spacerowki bo dalo sie ja zlozyc chociazby zeby wlozyc do samochodu. W spacerowce wozka 3w1 jezdzilismy jakies 4 miesiace a potem kupilam niezniszczalna inglesine trip i nia jezdzilismy prawie do 3 roku zycia.

Po tych doswiadczeniach nie zdecydowalabym sie na wozek 2w1 czy 3w1 jesli spacerowka nie bylaby wygodna. Kupilabym gondole a potem sprzedala i kupila spacerowke jakas wygodna. Albo zrobila tak jak zrobilam teraz tzn kupila super spacerowke z mozliwoscia montowania gondoli - taki wozek na caly okres wozkowania.

Madzius ja nie słyszałam żeby była nie wygodna tak naprawdę wyjdzie to w praktyce. Wiec wyjście awaryjne jakieś mam. Prawda jest taka ze dla. Każdego coś innego jeden np chwali mutsy drugi nie albo komuś się nie podoba riko:) trzeba wypróbować

Kasz ja i tak planuje spacerówke używać do jakiegoś roku małej a potem sprzedać wózek i kupić inny tzn sama spacerówke lżejsza. A folia mi nie przeszkadza na podnozku ani na barierce wygląd wyglądem ale myślę że to praktyczne dla mnie wózek musi spełniać okresolen funkcje i riko je spełnia.
Zerkne jeszcze na te które podajesz :) pewnie może coś fajniejszego

Jesli ci folie nie przeszkadzaja to mysle ze riko bedzie ok te adamexy ogilnie sa bardzo podobne tylkp zamiast foli maja ekoskore a poza tym tez pompowane kola, prosty stelaz, duza gondola i chyba cena podobna ;)

Fajnie wyglądają te Rico.
Ależ ja się cieszę, że wózek już mam ale pamiętam, że w pierwszej ciąży byłam totalnie skołowana - tyle modeli jest na rynku, tyle opcji. Miałam swoją listę faworytów stworzoną i sprawdzałam, porównywałam. I okazało się, że niby człowiek wie czego szuka ale i tak wszystko wychodzi w praktyce i okazuje się, że o czymś tam człowiek nie pomyślał i nie przewidział.

reklama
Nie wiem musze zapytac chociaz po poprzedniej moje cycki na 2 dzien juz mialy a na 3 to juz wodospacd kurcze tyle rzeczy trzeba miec do szpitala ze chce ogfaniczyc do minimu to co nie jestem pewna .

Co do szlafroka to ja sie lamie czy brac czy nie bedzie jesien i tak na dwoje babka wrozyla bo zalezy jaka pogoda wiec to ustale dopiero przed porodem .

Co do foli to jatez szukam wlasnie z nia bo moje dziexko yo straszny paprok byl i obstawiam ze to tez takie bedzie wiec wyatarxzy szmatka i po klopocie, bez problemu z zabloconymi butami tez mozna posadzic.

Do góry