reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Z tym wózkiem dla bliźniąt to jeszcze pół biedy zobacz ile jaki jest marny wybór dla trojaczków albo czworaczków na całe szczęście nikomu tu sie nie trafiło :) co do wagi to jeszcze ujdzie jak wózek jest dobrze wyważony ja miałam b- duala britaxa mozna było go pod gore pchać jedna ręka świetna proporcja wagi ale jak juz miałam go pakować do auta to było czuć ta wagę dla mnie porażka jest zoom tak go wszyscy chwała a jak dzieci podrosną to kaDy wymienia na coś lżejszego parasolki bliźniacze to kolejna porażka strasznie sie ciezko prowadzi tak tylko gdzie s to spoko ale spacerować chyba tylko z górki podjazdy krawężniki jak sie wózek ciezko podbija to tez lipa bo trzeba podnosić mozna sie przepukliny nabawic
Claudia tak w sumie to nie mam pojęcia ile wydałam drugie tyle pieluch sprzedałam i odzyskałam kasę w sumie najdroższe pieluchy to mam ich kilka tak średnio 15£ sztuka kosztuje a takie zwykle to kupowałam gdzieś po 2,8£ bez wkładu najdroższe wkłady to bambusy ale swietnie chłonna wiec nie trzeba ich miec aż tyle ile np microfibry pokazałam ci wszytsko co i jak wyglada zeby miec jako taki pogląd na to

reklama
No ja otulacze mam inne niz twoje. Znalazlam dziewczyne z mojego miasta ktore sprzedaje swoje uzywane wiec chyba jeszcze kilka dokupie zeby miec z 12 i wtedy zobaczymy. Powiedz mi tylko po co miec wiecej wkladow niz pieluszek przeciez to sie pierze po kazsym sikaniu nie

Np właśnie jak masz takie otulacze gdzie jest sam pul mozna ich używać prze cały dzień jednego tylko wkłady zmieniać bo on jest suchy od środka a twoje maja jaks wyściółkę wiec bedą moknąć ale to taki polski wynalazek bo w Uk i w USA nie spotakalo sie z takimi otulaczami

Zrobie z nich kieszonki a otulacze do formowanek dokupie . zamowilam kolejne 4 cholera ja jak zaczynam kupowac to niepotrafie przestac juz zaczynam ukrywac to co kupuje bo boje sie ze jak moj zobaczy ile juz tego wszystkiego mam to poklupie mnie po glowie
Zaczynam sie zachowywac jak uzalezniona i chowam zakupy jak prochy po szafkach hahahaha

Ostatnia edycja:
Heheheheh poszukaj sobie na YouTube tam duzo takich tutkow jak przerobić pieluchy ja ciagle bałam sie ze mi braknie moj sie śmiał ze zaraz w domu nic innego nie będzie tylko pieluchy ja i tak najwiecej to wydawałam na pampersy micro do szpitala ile ja ich sie nakupowalam i nigdy nie było na nie promocji :) ja to mam tak ze jak sie jakieś nowe pokażą to musze je miec :) głownie kupowałam rożne wzory takie jakich nie miałam

ja tez pamietam ze przez pierwsze 2 miesiace kupowalam jedynki na poczatku to mial te pieluchy takie pozakladane bo wyly za wielkie ale paczka jedynek 3 lata temu byla drozsza niz teraz a na dobe zchodzilo 10-12 pampersow paczka 43 szt kosztowala ok 30 zl wiec starczala max na 4 dni plus w moim szpitalu w pierwszych 3 dobach dostawal sztuczne mleko bo ja nie mialam i kazali mi kupic takie gotowe male butelrczki i smoczki jednorazowe, butelek 11 na dobe wypijal odrobine i reszte wylewaly bo nie mozna zostawiac na potem i 11 smoczkow czyli razem 33 butelki i 33 smoczki ,butelka ze smoczkiem 6.5. 214 zl wydalam na mleko w 3 dni

Claudia z tym mlekiem to rozbój w biały dzień ja miałam taki dodatek do mojego mleka a pozniej prze chyba 8 miesięcy specjalne mleko które miałam na receptę a do 16 rz sa leki za darmo to za mleko nie płaciłam w szpitalu mieli pieluchy takie małe ale ja wolałam swoje dawać niech korzystają ci co musza pieluchy na poczatku to szły paczkami jechałam do sklepu i wracałam z całym bagażnikiem ha a jak zaczęli jeść stałe pokarmy to byli długo na sloikach to dopiero były wyprawy do sklepu cały koszyk słoików aż wstyd do kasy moj jak był w Polsce to mi zawsze robił zapas kaszek tak ze 100 szt tez sie dziwnie na niego patrzyli a moje dziecia nic innego nie robiły tylko jadły jadły i stały

W szpitalu syn był na mleku ale nic nie płaciłaM. A pampersow schodzilo mi na początku 14 bo syn był wrażliwy i od razu wrzeszczal jak się zsikal.

w tym szpitalu jak co to dają mleko ale tam nic nie dawali. jeśli chodzi o lekarzy i sprzęt medyczny to pierwsza klasa ale wszystko swoje trzeba było mieć. Ty miałaś wydatek razy dwa wiec lepiej ze nie w Polsce bo idzie isc z torbami.dzisiaj mam znowu taki dzien ze mysle sobie matko jedyna gdzie tam październik masakra.

reklama
Mleko swoje :o Mojemu dawali mleko i ciuszki a na wyjscie juz trzeba miec swoje. No pampersy i masc to swoja droga.

Ja dzisiaj tez mam kryzys ale glownie dlatego ze mezowi sypie sie praca ja od maja na l-4 a dalej nie dostalam kasy wszystko idzie w druga strone :(

Do góry