reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Zobacz meble meblik. mlodemu teraz kupilam. Te antyk. dr B slyszalam ze są bdb. ja nie uzywalam butelek a jak potrzebowalam uzyc to mlody nie ruszyl. czekam na wyprzedaż na smyku parę rzeczy upatrzyłam.

reklama
[FONT=&quot]Dziewczyny obserwuję sobie wasze posty:) Mam 8miesięczne dziecko z listopada 2014 i bardzo fajnie czyta mi się Wasze uwagi:)
Piszecie o smoczkach więc się wtrącę. Ja wszystkie smoczki dostałam (3 w wyprawce i ze dwa od znajomych). Te z wyprawki chyba z Aventu mi się podobały bo były przezroczyste ( mało to przydatne bo potem trudno znaleźć ale bardzo mi się podobały takie proste bez kolorów) miały jednak drugi minus, że po intensywnym używaniu brud dostawał się pomiędzy silikonową część smoczka a plastikową tarczkę. Szybko je więc wyrzuciłam. Potem poszły w ruch smoczki z Canpola, kolorowe więc łatwo je zauważyć kiedy dziecko go gdzieś wyrzuci ale tarczka smoczka odbija się jednak przy ustach. I problem z silikonem i brudem dostającym się między niego a tarczkę ten sam… Dziwiłam się że nikt jeszcze nie wymyślił jakiegoś patentu na to i okazuje się że jednak jest coś fajnego na rynku. Kupiłam dosłownie dwa tygodnie temu smoczek Chicco, cały z silikonu – brud nie ma się gdzie gromadzić (!) Po tak krótkim czasie mogę już stwierdzić że smoczek świetnie się spisuje! [/FONT]I na razie to mój numer jeden.

Przejrzalam kartony z ubrankami i juz wiem czego bede potrzebowac: kilka ciepkejszych pajacykow i kombinezon. I tu mam pytanie: jaki rozmiar kombinezonu kupujecie? 62? 56 chyba malutki bo jakies ubranko pod spod bedzie. Mam w domu na 68 ale to jest na 3-6 miesiecy i jest duzo za duzy na poczatek.

Kombinezon 68. JAK masz jeden to lepiej większy bo i warstwy i dziecko szybko rośnie. Smoczek mylam mydłem szarym i zlewalam wrzątkiem.

reklama
Tylko ten co mam /68/ jest naprawdę duży i maluch się w nim "utopi". Chyba 62 spróbuję kupić.... Córka urodziła mi się 54 cm więc ten 56 byłby na styk a nie chciałabym aby dziecko miało ciasno bo będzie jeszcze pajacyk i inne (w razie gorszej pogody)...

Do góry