reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Yyyy moj tez cos zaczynal gadac ze bedzie smierdzialo wiec zapytalam go a jak mlody od 3 miesiecy jest bez pieluchy i ciagle posikany to co przeciez tez w praniu lezy i tez w pralce piore i kupe tez czesto w majty wali wiec akurat to mnie nie odstrasza a te ostatnie pieluszki co wkleilam jeszcze bardzie sklaniaja mnie do tych pieluszek bo jak przeczytalam to jedna taka na 3 zmiany starcza wiec az tyle tego prania nie bedzie zreszta przy takim bobasie tak czy siak pralja chodzi 5 razy w tygodniu

reklama
Ale pieluch z ciuszkami dziecka nie bede prac przeciez ;-) nie wiem.srednio jestem przekonana nawet na jakis wyjazd czy cos nosic te brudne pieluchy w siatkach... Zobacze moze zmienie zdanie

Yyyy a zasikane body z czym bedziesz prala dla mnie bez roznicy. :-) kazdy robi jak uwaza ja przy pierwszym nawet bym na wielorazowe nie popatrzyla teraz jakos wiem ze dam rade ale do porodu moze mi sie jeszcze z 5 razy zmienic

Pioeluszke z kupka odrazu po przewinieciu wywalamy do toalety nie pierzemy w pralce z kupa :-)co do smrodku to wiadomo czasem smierdzi ale nie az tak ze nie da sie tego przerobic mozna prac z ciuchami najpierw pluczemy tzn w pralce a pozniej zwykle pranie dodajemy sanitiser lub olejek I to zabija wszelka zaraze zreszta na majtkach czesto wiecej jest bakteri czy np na scierkach kuchennych a nikt sie nie zastanawia tylko pierze wszytsko razem:-)to naprawde tak zle nie wyglada ja nie uzywam pampkow zwyklych tylko biodegradalne np na wyjazdy czy spacery ale w nocy uzywam wielo jakos nie przemawia do mnie chemia zawarta w pampersach ani w chusteczkach ale to wiadomo kazdego jest wybor I decyzja podliczajac wode pranie proszek I koszt pieluch I tak wychodzi taniej niz pampki np

ja jestem za, a już kwestia tego ile te pampki będą się rozkładać:no: na szczęście faceta mam też spod znaku "czemu nie" reaguje tak na wszystko tylko zobaczymy jak wyjdzie w praniu :-p

Dzieki mama290 za mega długi opis używania tych pieluszek. Gdybym mogł to bym cię ucałowała za te informacje. :-D Mam nadzieje, ze masz poczucie humoru.
Ja sobie wszystko skopiowałam na dysk bo to cenne dane i potem nie będę musiała szukać na forum za kilka miesięcy jak przystopię do zakupów. :-)

Ja sobie tak myślę, że można używać na początku jednoczesnie naprzemiennie pampersów i tych wielorazowych dlatego, że na poczatku maleństwo dużo zużywa. To jest alternatywa dla tych niezdecydowanych do końca albo dla tych przerażonych ciagłym praniem. Po kilku misiącach można przejść na wielorazowe. Tak chyba robiła ta moja znajoma... Ale nie pamętam... Jak myślicie dziewczyny?

Ja się dziś dowiedziałam, że łóżeczko i wózek kupia mi do spółki teściowie i rodzice jako, że się świetnie dogadują za moimi plecami. Dostałam od nich maila. Ani jedni ani drudzy nie mają wnucząt więc cieszą się nie mniej niż ja i mój mężczyzna.

Wiolinka ja jutro poszukam linku do takiej stronki niektore council daja vouchery albo zestaw pieluch wielo za darmo w uk to jest dosc preznie dzialajca instytucja wiadomo pampki sie dlugo rozkladaj a przy jednym dziecku jestesmy w stanie naprodukowac 2 tony takich zuzytych pieluch ja nie jestem jakims tam eco swirem ale np do produkcji pampkow na jedno dziecko przez caly okres pieluchowania trzeba zuzyc 6 drzew I juz nie pamietam dokladnie ile wody o ropie nie wspomne I innych chemikaliach mnie np zdziwila grubosc obecnych pampersow sa plusy I minusy jak wszytskiego ja dbam o zdrowie odzywiam sie zdrowo ograniczylam chemie w domu prawie do zera jest tez taka organizacja NCT I oni organizuja fajne wyprzedaze ciuszki zabawki maja tez czesto pileuchy I z reguly na miejscu mozna pogadac z kims kto uzywa I sie zna pieluchy wielo mozesz tez dostac w sainsburys np mio jak robisz zakupy to zwroc uwage obejzy sobie jak to wyglada wiem tez ze mothercare ma ale nie jestem pewna czy w sklepach stacjonarnych

reklama
Dzieki mama290, vouchery mówisz? Super! :happy: Ja mało wiem o ekologii, odpadach ale zawsze mi było szkoda wycinania drzew.Jak tak dalej pójdzie to nasze prawnuki będą oglądać drzewa tylko na filmach i zdjęciach. LASY są wycinane w gigantycznym tempie. Ostatnio widziałam program o tym problemie. Masakra. :crazy:
Wiem, że papersiaki długo się rozkładają. I nie tylko one. Ja się staram troche wspomagać ochrone środowiska ale ekologiem nie jestem. Np od dawna uzywam tylko toreb wielorazowych materiałowych na zakupy. Ostatnio dokupiłam kilka slicznych w primarku. Te foliowe śiatki to powinny być zakazane wg mnie!

Do góry