reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

reklama
Ludzie sobie dade chwala ale pampers to pampers dada nocy mi nie wytrzymala no i jak jest mocno zasikana to przecieka cala powierzcjnia. Wcale tak taniej nie wychodzi ja zawsze kupowalam pampersy w tesco te 2 paki w kartonie jak byla promocja to z karta clabcar kosztuja ok 75 zl wiec wychodzi 37 za paczke wiec cena porownywalna a jakos o wiele lepsza tylko trzeba polowac na promocje zreszta ktore sa czesto w tesco na te pieluszki jak jest promocja wato kupic 2 - 3 kartony to powinno starczyc do nastepnej promocji.

Ja pieresze miesiace uzywalam pampers a pozniej juz dada i chwale sobie nie mialam zastrzezen. Moze i czasem bylo moje dzieciatko przesikane ale 8 lat temu roznica w cenie byla duza wiec nie ubolewalam nad tym tak bardzo. W skali od 1-10 daje im 8 pampers ma 10 :)

Ja w szpitalu używałam HUGIS i na pierwsze dni wg mnie są niezłe. Po szpitalu używałam wszystkiego bo dostałam od znajomych masę pampersów. Oryginalne pampersy są na pewno najlepsze ale ja kupowałam je krótko bo DADY wg mnie wiele im nie ustępują a wychodzą dwa razy taniej. Faktem jest, że pampersy są bardziej chłonne, ale małe dziecko i tak przewija się po każdym jedzeniu- również w nocy, a starsze już tak dużo nie sika (przynajmniej moje nie sikało dużo) więc dady czasami mi przeciekły ale naprawdę rzadko.
Na pewno nie ma co kupować dużo pampersów na początku tylko kupić małe paczki, kilka rodzajów i samemu sobie wybrać co najlepiej odpowiada.

Tak tylko ze teraz z tego vo widze dada przynajmniej u nas w biedronce kosztuje 37 zl czyli tyle co promocyjny papmers a ja wam powiem ze jak czasami zabraklo mi pieluch a pampki byly drogie to do kupowalam tesco baby love i wydaje mi sie ze sa lepsze od dady . no ja do mlodego jak byl malenki kupowalam najpierw 0 strasznie sa drogie ale taka mala dupke mial a pozniej 1 pampersy i huggies ale te higgiesy bardzo go uczulaly a jak mial chyba niecaly rok to na jakis czas nie wiem dlaczego huggiesy byly wycoface ze sklepow pamietam byly duze wyprzedaze w sklepach a ja ich nie moglam kupowac bo maly zaraz mial ranki.

Wlasnie na tym sie nie znam na rozmiarach ja wiem ze pisze od ilu kg do ilu ale na ten poczatek dziewczynu pampersy newborn? Czy wieksze?

Ja na początku używałam Pampers ( tylko odradzam kupowania tych pomarańczowych pampersów Sleep & Play) ponadto odradzam happy i huggies. Później używałam Dady i byłam bardzo zadowolona, nie odparzały i synuś nigdy mi ich nie przesikał.
Ewel na początku kupuje się pampersy 1-ki 2-5kg.

reklama
A co do promocji w Tesco to wczoraj z mężem byliśmy na zakupach i oczywiście nie przeszliśmy obojętnie obok działu z artykułami dla maluszków i udało nam się w dużej promocji kupić mate edukacyjną za 30 zł oraz taką ala matę ( tunel gimnastyczny) za 27 zł. Jak będę miała chwilę to Wam wstawię zdjęcia.

Do góry