reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych pociech

Ja się jeszcze tylko pochwalę jaki kupilam zestawik na allegro dla Olki najbardziej zalezało mi na spodenkach bo powyrastała w ostatnim czasie a i plaszczyk tez sie przyda bo zeszloroczny korzyszek niby jest jeszcze ok ale rekawki sa juz krótkie. Myslę ze ciuszki posłuża az do lata bo ona jest malutka.
Cena tego zestawu wyniosła 60 zł , więc się opłacało tym bardziej że rzeczy są śliczne i malo co zniszczone.

Załączniki

• 450386043.jpg
    450386043.jpg
    122,9 KB · Wyświetleń: 54
  • 19bc950985d6b77f.jpg
    19bc950985d6b77f.jpg
    122,5 KB · Wyświetleń: 49
  • b1cec822d2825e97.jpg
    b1cec822d2825e97.jpg
    152,5 KB · Wyświetleń: 44
  • e0a5be9c65c61337.jpg
    e0a5be9c65c61337.jpg
    149,2 KB · Wyświetleń: 41
reklama
Edyta-Śliczny zestawik no i rzeczywiście tanio wyszło,z tym że ja nie kupuję ciuchów przez internet bo po pierwsze z rozmiarami jest bardzo różnie a po drugie ja muszę przymierzyć.
Wczoraj kupiłam Ali bluzę (w sklepie) i powiem że łatwo nie było ile ja się namierzyłam tych ciuchów bo albo Ali nie było w czymś ładnie albo po założeniu zobaczyłam że ona się źle czuje.Mierzyłyśmy jeden sweterek ale tak wysoko się zapinał że zamek gryzł ją w szyje,więc nie było mowy o kupnie.
Ze spodenkami też mam roblem bo Alunia ma dość pulchne uda i nie wszystkie na nią pasują.

Mam sporo ciuszków od siostry męża dlatego po domu Ala ma w czym biegać kupuję tylko na wyjście a tego mi tak dużo nie potrzeba.

Jeśli chodzi o ciuszki z których Ala wyrosła to nie będę miała problemu,moja siostra ma termin za trzy tygodnie i też ma mieć córeczkę.

Ostatnia edycja:
Edytka zestawik super i za taką cenę warto.
Powiem wam że ja mam dobrze mam siostre w Anglii a tam ciuszki barszo tanie i mam ich mase nexta i early days. Teraz chciałam kupic kozqaczki w polsce u nas takie jak upatrzyłam 120 zł na allegro w sklepie 150 a ona tam kupiła mi identyczne nawet ładniejsze bo maja wychaftowane kwiatuszki za 12 funtów czyli około 50 zł. Chociaz teraz na allegro kupiłam 2 drewsy i jestem bardzo zadowolona to one
*ewaed*NOWY 3-CZ DRES FLO (1A) PINK 86/92 (415729213) - Aukcje internetowe Allegro
*ewaed*NOWY 3-CZ DRES HAPPY (DS1A) GREY 86/92 (414828756) - Aukcje internetowe Allegro
powiem wam ze cena super i jakosc tez dobra a co najważniejsze cieplutkie i nie farbują w paraniu.
Jeśli chodzi o zimową kurtke tez mam dla Wiki z Nexta taka grubą kombinezonu nie kupuję bo jakoś nie widze takiej potrzeby jak bedzie trzeba to kupie.

Dziewczyny - jask chcecie oddac jakieś ciuszki, to jest podforum - oddam, mozna wystawić, podac miasto - może ktoś będzie ich potrzebował. U nas są np Domy Samotnej Matki - tam często potrzebują takich rzeczy
A co do kontenerów Czerwonego Krzyża - to juz chyba ich nie ma. Ostatnio mówili że już te kontenery to są do ciucholandów. Zresztą zawsze były. To polegało na tym, że PCK zbierało ciuchy i sprzedawało do ciucholandów, a za ta kasę cos tam mogło zrobić. Oczywiście to tak kiedyś tłumaczyli w TV, ale ile w tym prawdy to nie wiem:dry:
Jest jeszcze jedna możliwość ;-). Jest podforum możesz pomóc. Tam dziewczyny np zbierają ciuszki i wystawiają na allegro, a zarobione pieniążki przekazują, np na operacje dzieciaczków, lub na jakies inne potrzeby

Edytka zestawik super i za taką cenę warto.
Powiem wam że ja mam dobrze mam siostre w Anglii a tam ciuszki barszo tanie i mam ich mase nexta i early days. Teraz chciałam kupic kozqaczki w polsce u nas takie jak upatrzyłam 120 zł na allegro w sklepie 150 a ona tam kupiła mi identyczne nawet ładniejsze bo maja wychaftowane kwiatuszki za 12 funtów czyli około 50 zł. Chociaz teraz na allegro kupiłam 2 drewsy i jestem bardzo zadowolona to one
*ewaed*NOWY 3-CZ DRES FLO (1A) PINK 86/92 (415729213) - Aukcje internetowe Allegro
*ewaed*NOWY 3-CZ DRES HAPPY (DS1A) GREY 86/92 (414828756) - Aukcje internetowe Allegro
powiem wam ze cena super i jakosc tez dobra a co najważniejsze cieplutkie i nie farbują w paraniu.
Jeśli chodzi o zimową kurtke tez mam dla Wiki z Nexta taka grubą kombinezonu nie kupuję bo jakoś nie widze takiej potrzeby jak bedzie trzeba to kupie.
Ja też mam dres z tej serii i jestem z niego zadowolona.Są super i niedrogie

A my ostatnio w ciuchlandzie dorwalismy takie cudenko
Musical DJ Junior - VTech
jak nowa:tak:Adas ją uwielbia:-)i kosztowala 15 zł-pełno takich fajnych interaktywnych zabawek-bylo w czym wybierac:tak:
No i w koncu zamowilam spodenki ortalionowe na allegro-jak przyjda to zrobie foteczki:happy2:
Edyta-swietne ciuszki!i faktycznie niedrogo:tak:
Mrozik-ja z podforum sprzedam,od jednej dziewczyny kupilam kilka zabweczek dla Adasia-czekam na paczke i fotki wstawie

Ostatnia edycja:
A ja ciuszki przechowuję, mam juz kilka worków, na szczescie mam je gdzie trzymać, juz niedługo przydadzą się mojej przyszłej bratowej, jest w 3 miesiącu ciązy :-)Mam mnostwo słodziutkich sweterkow, ktore dziergałam wlasnoręcznie na drutach, niestety Kubus nie pochodził w nich za długo ze względu na alergię, ale teraz się przydadzą kuzynowi lub kuzynce ;-) Uzbierało się tego sporo, choc połowę powyrzucałam, wiadomo były to rzeczy poplamione czy zniszczone w suszarce, ale w sumie większosc w idealnym stanie. Teraz poluję na kurteczkę zimową, chcę by była z podpinką z kożuszka, ale rowniez, by wierzchnia strona była z ortalionu, taka nieprzemakalna i chroniąca od wiatru, na razie nic fajnego w sklepach nie widziałam, wszystkie te kurtki są takie "nadmuchane" i dziecko chyba nie czułoby się w czyms takim szczęsliwe, a Wy macie juz coś dla maluszkow? U mnie allegro odpada, raz ze względu na to, ze jestem za granicą, a dwa, ze wolę podotykać przed kupnem ;-)

reklama
ja np nie wyobrazam przymierzania ciuchow w sklepeie na Julke bo ona nawet ubrac w domu sie niechce ;p ja biore na oko. zawsze trafiam. ewentualnie przykladam jak mam watpliwosci zeby zobaczyc wizualnie

Do góry