reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych pociech

Zdanka ja to wszystko rozumiem, ze nie ma nic piękniejszego niż jak matka karmi dziecko własną piersią i ja mam jak najbardziej zamiar to robić :tak:
Ale jeśli mam po macierzyńskim wracać do pracy to będę musiała już troche wcześniej zacząć odstawiac malucha od piersi i np przyzwyczajać do karmienia butelką bo przeciez z dnia na dzień tego nie zrobie :-( najwyzej będę odciagać pokarm i karmić małego butlą :tak: jeśli wogóle bede miała pokarm i uda mi sie utrzymać tak długo laktacje :tak:

też czytałam w innych miesiącach ze to wcale nie jest takie proste :szok:

reklama
Kira hehe kolejne slodkie lapciuchy:-Dja narazie sie niczym nie pochwale,a dlaczego to napisalam na watku ogolnym:wściekła/y::wściekła/y:

A ja dzisiaj dostałam laktator - trochę sie wkurzyłam bo tej Medeli nie można sterylizować w mikrofalówce, a ja naiwnie zaopatrzyłam się w sterylizator do mikrofali:wściekła/y:, to dziwne bo niby laktator Aventu można:nerd:

Limonka nic sie nie martw bedziesz go po prostu gotować w garnku z woda i tez sie wysterylizuje:-)

A steryzlizator do mikrofali przyda sie do butelek :-):tak:

Li_monka nie martw sie tym sterylizatorem :tak: ja wszystkie części wrzuciłam do zmywarki i w takiej wysokiej temperaturze wszystko ładnie sie wygotowało. A gdybym nie miała zmywarki to poprostu wyparzyłabym wrzątkiem i też by starczyło :tak:

pisałysmy o zakupach dla naszych dzieciaczków jak były jeszcze w brzuszku ...ten czas tak leci i trzeba myśleć o wiekszych rozmiarach:szok:nie wiem czy tak macie ale jak ja patrze na te ciuszkli malutkie które musze odłożyc bo są juz ciasne to mi tak szkoda hehe:-D:tak:juz zaczęłam dokupować po troszku nowe rzeczy...a ze skarpet to mój baczek juz ze wszystkich wyrósł:happy:w sumie to dobrze bo mozna ruszyc na zakupy to w końcu taka przyjemność..:tak:.przyłapuje sie na tym że jak ide nawet do takiego marketu to nie mysle juzo tym co sobie kupić tylko startuje na dział dla dzieci i o moim Piotrku myśle:-p:-D

reklama
Natalia mam tak samo:-Dw supermarkecie-kierunek dzial dzieciecy i wstyd sie przyznac ale zawsze wychodze z czyms dla Adasia:zawstydzona/y:a to kremik,skarpetki,jakis nowy smoczek-szał normalnie:-D
A z ciuszkami mam o tyle łatwiej ze mam na ok rok,wiec tylko dokupuje jakies pojedyncze sztuki:tak:a pozatym ciagle nowe dostaje:happy:
A te malutkie to tez strasznie zal odkladac-ale jeszcze je zobacze-dla siostry i przyjaciółki odkładam:-)

Do góry