reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych pociech

reklama
Kasiu wiem że nie trzeba oliwki, ja tę oliwkę dostałam od mamy - myślę że nie będę w nieskończoność stosować Oilatum;-)
A bepanthen chyba warto jak się nie przyda na brodawki to do pupy się zużyje.:-)

A jeszcze mam pytanko - kupiłyście takie osłonki na brodawki?

Li_Monka ja nie kupowałam osłonek z tego względu że może nie będą potzrebne,a jak sie okaże że jednak sa to zawsze można dokupic:tak:,żadna z moich koleżanek nie potrzebowała,może i ja sie obejdę;-)

Ja dostałam takie osłonki od mamy ale wiem ze sa jeszcze takie muszle które podczas chodzenia zbieraja wyciekajacy pokarm. Takie oslonki i muszle wiem ze mozna nabyc w smyku.

ja kąpie małą w oilatum i rzeczywiście polecam,jest rewelacyjne.Raz wykąpalismy ja w płynie z firmy Johnson i miala bardzo wysuszoną skórę.Na razie wiec stosujemy oilatum,przynajmniej przez pewien czas.;-)

To prawda Kira z tymi osłonkami - mogą się nie przydać, a kupić pewnie można w każdej aptece...

Tylko takie mi się wrażliwe brodawki zrobiły ostatnio że aż się boję co to będzie:szok:

Ja też nie kupowałam osłonek ale za to kupiłam laktator :tak: położna w szkole rodzenia bardzo polecała, że naprawde przydaje sie przy nawale lub zanikaniu pokarmu.

A tak wogóle to coraz częściej obserwuje że kobiety nie karmią piersią własnie z powodu bardzo wrażliwych brodawek lub braku odruchu ssania u dziecka (najczęściej po cc) tylko ściągają pokarm laktatorem i swoim własnym pokarmem karmią maluszki z butelki :tak: zawsze to jakaś alternatywa :tak: w szkole rodzenia tez polecali taki sposób karmienia. Jak dla mnie najważniejsze, zeby maleństwo dostawało pokarm mamusi a czy samo je sobie wyssie z piersi czy z butelki to już nie ma zanczenia :tak:

Raabit a jaki masz laktator? Aventu?
Podobno Avent najlepsze, ale mi się marzy elektryczny bo wracam szybko do pracy i chyba zdecyduję się na Medelę Mini Electric...

Li_monka zrobiłam mały wywiad środowiskowy, poczytałam co polecają inne mamusie na naszym forum i zdecydowałam sie na ręczny laktator avent isis :tak: słyszałam o tych elektrycznych ze lubią sie zacinać, że są bardzo głośne i bywa że maja taką siłe ssania ze ściąganie pokarmu jest naprawde bolesne :-( ja niestety po urlopie macierzyńskim musze wrócić do pracy ale myśle, że wtedy to już moje maleństwo bedzie jadło tez inne posiłki a nie tylko moje mleczko :tak: dlatego jestem dobrej mysli :tak: od 4 m-ca zycia mam zamiar wprowadzać już kaszke, jabłuszko itd :tak: damy rade :tak:

reklama
Co do karmienia butelką, to u nas odradzają. Powiedzieli że jak trzeba inaczej niż cycem, to z kubeczka, a nie przez te sztuczne smoki. Ja to nie wiem czy bym się nie bała tak kubeczkiem takie maleństwo karmić :confused2:. Na oddziale jak trzeba dziecko dokarmić to te panie tez podobno "kieliszkami" to robią i nie pozwalają butelek.

My wczoraj zakupiliśmy bardzo tani polski wózek trzy - funkcyjny. Nie mieści sie do bagażnika, ale żaden tam nie wchodzi, bo mamy małe autko. Kolory wybraliśmy takie: podstawowy - ciemna wojskowa zieleń, dodatki to kratka zielono-brązowo-beżowa i część dodatków w jaskrawo-zielonym kolorku - tak dla ożywienia wózka ;-)

Do góry