reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i naszych Maluszków

Dziewczyny, potrzebuje pomocy w zakupach. Muszę leżeć więc mam utrudniona sprawe i internet mam jedynie czasem w telefonie wiec totalna kaplica. Wszystkie informacje musze skads zdobyc i wyslac po to męża...
Sprawa 1: materacyk do lozeczka. Kupuje zwykle najtansze lozeczko z Ikei za 89zl. Jaki materacyk wybrac? Jak patrzylam to jest mnostwo rodzaji ale wiem ze to bardzo wazne wiec licze na wasza pomoc.

Sprawa2: rożek, niby nic a jednak ceny wahaja sie od 30zl do 100 zl i nie wiem czy jest to az taka roznica... Te drozsze widzialam ze maja jakies kokosowe wypelnienie. Kupic lepiej taki czy wystarczy ten tanszy?

Sprawa3, wanienka, jakies sugestie? W ikei jest ponoc fajna ale prosta, nieprofilowana...co sadzicie??

Ceny az tak dla mnie nie maja znaczenia, jak bezpieczenstwo maluszka. To co nie musze kupie tansze a najwazniejsze rzeczy moga byc drozsze ale bez porady sama nie dam rady...

reklama
Materac - poprzednio mialam gryka-kokos
teraz zamowilam gryka-pianka-kokos i ten wlasnie wszyscy polecaja :)

Rozek - wczesniej mialam zwykly bez usztywania i teraz tez kupuje bez usztywniania - niekotrzy wola z usztywnieniem bo latwiej wtedy zlapac dziecko a usztywnienie mozna zawsze wyjac :)
pozostaje kwestia materialu - ja chce teraz kupic z polaru Minky :)

wanienka - mialam ta z ikei i osobiscie jej nie polecam bo jest strasznie krociutka i szybko musielismy kupic nastepna
teraz kupie albo 84cm albo 102 :) i zwykla nie profilowana :)

ta z ikei ma 71cm

materac miałam kokos - gryka :-D teraz nie rozglądałam się za materacem ;-) poczytam co inni polecają i kupują :-D na pierwsze dwa miesiące mam kołyskę ;-)
wanienkę mam standardową :tak: taką jak w każdym sklepie kupisz ;-) mam ze stelażem, bo przy Mrówku nie mieliśmy jak kąpać ;-) i stelaż był bardzo potrzebny ;-)
mam coś takiego :-)
wanienka-ze-stojakiem--tylko-60-zl-6TI3NDY5NT_o.jpg
mam trzy sztuki takiej wanienki :-D oprócz naszej, każdy z dziadków sobie zakupił ;-) my mieliśmy tą mniejszą - chyba 84 cm jak Ptysia pisze ;-) ale teście kupili tą większą ;-) i była szczerze do dupska ;-) mniejszą lepiej się nosiło z wodą i lepiej się opróżniało ;-) ta większa jakaś taka bardziej giętka była ;-)

rożek miałam normalny, z firmy mamo-tato ;-) teraz rozważałam usztywniany ;-) ale jak tak sobie przypomniałam to Mrówek z tydzień używał tego rożka ;-) więc teraz chyba dam sobie spokój z bajerami i będzie nadal normalny ;-)

Załączniki

• wanienka-ze-stojakiem--tylko-60-zl-6TI3NDY5NT_o.jpg
    wanienka-ze-stojakiem--tylko-60-zl-6TI3NDY5NT_o.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 57
Oki, to juz wiem napewno ze rozek kupie zwykly.

Co do materacyka, te gryczano-kokosowe to takie w granicach 100zl?? Bo tak widze w sklepach a obilo mi sie o uszy ze niektorzy kupuja jakies po 300-400zl bo ponoc inne sa zle.. :/

mój materac był w komplecie z łóżeczkiem ;-) więc nie powiem jaka była cena ;-)
Mrówek sypiał w nim dobrze ;-) a przynajmniej nie narzekał ;-)

cześć dziewczyny,

z góry przepraszam, jeśli już taki temat był, ale nie dotarłam do tego (lub nie było o tym mowy;-)), mianowicie: jaką poduszkę kupujecie dla noworodka? zwykłą czy taki klin pochyły? i co z kołderką? kołderka czy kocyk? jeśli kołderka to jakaś konkretna? a jeśli kocyk to ubierany w poszewkę?

Dziękuję za pomoc :-)

cześć dziewczyny,

z góry przepraszam, jeśli już taki temat był, ale nie dotarłam do tego (lub nie było o tym mowy;-)), mianowicie: jaką poduszkę kupujecie dla noworodka? zwykłą czy taki klin pochyły? i co z kołderką? kołderka czy kocyk? jeśli kołderka to jakaś konkretna? a jeśli kocyk to ubierany w poszewkę?

Żadnej. Taka dzidzia śpi na płasko. Jedyna poduszka będzie ta do karmienia

Dziewczyny, potrzebuje pomocy w zakupach. Muszę leżeć więc mam utrudniona sprawe i internet mam jedynie czasem w telefonie wiec totalna kaplica. Wszystkie informacje musze skads zdobyc i wyslac po to męża...
Sprawa 1: materacyk do lozeczka. Kupuje zwykle najtansze lozeczko z Ikei za 89zl. Jaki materacyk wybrac? Jak patrzylam to jest mnostwo rodzaji ale wiem ze to bardzo wazne wiec licze na wasza pomoc.

Sprawa2: rożek, niby nic a jednak ceny wahaja sie od 30zl do 100 zl i nie wiem czy jest to az taka roznica... Te drozsze widzialam ze maja jakies kokosowe wypelnienie. Kupic lepiej taki czy wystarczy ten tanszy?

Sprawa3, wanienka, jakies sugestie? W ikei jest ponoc fajna ale prosta, nieprofilowana...co sadzicie??

Ceny az tak dla mnie nie maja znaczenia, jak bezpieczenstwo maluszka. To co nie musze kupie tansze a najwazniejsze rzeczy moga byc drozsze ale bez porady sama nie dam rady...

moje doświadczenia z synkiem:

ad.1.
miałam kokos pianka kokos
naczytałam się opinii ze gryka jest jednak przereklamowana i ten mój sprawdził się znakomicie.
duże róznice w cenie materacy są pomiędzy sklepami stacjonarnymi a internetowymi.
ja zamawiałam u producenta (tak najtaniej, bez pośredników) który z licznymi nagrodami i certyfikatami produkuje tylko na eksport.
ad.2.
rożek najlepiej z usztywnieniem ( jest to taki wkład kokosowy jak w materacu który w każdej chwili wyciągasz) ale za to szukac cienkiego !!!
synka rodziłam w podobnej porze i miałam kilka rozkow. niektóre były za grube - zamówione przez allegro wiec nie dotykałam.. -jak puchowe, dużo watoliny w srodku.
te z mikrofibry czy typu minky to już totalna porazka była jak dla mnie (miałam z mikrofibry) bo nadaja się na zime...
a najlepiej sprawdzil się najtańszy z frotte cienki ale z usztywnieniem.. jako młodej mamie z brakiem doswaidczenia pewniej chwytalo się synka
ad3.
wanienka lepsza ta dluzsza. w sklepach stacjonarnych sa dwa rozmiary, mniejsza i wieksza, cena podobna ok 20zl
wieksza wygodniejsza dla nas byla

reklama
cześć dziewczyny,

poduszka nie potrzebna.

klin jeżeli dziecko ulewa często - dla bezpieczeństwa
ale to tez strata kasy
bo jest to kawalek gabki z dziurkami a cena kosmos
lepiej spawdza się podlozenie czegos pod materacyk aby dziecko miało "górkę"
tak poleci tez kazda polozna

Do góry