reklama
Szuszunia
Fanka BB :)
mój synek dostał kołderkę jak miał z 18 miesięcy...
wcześniej tylko kocyki bawełniane gdy cieplo, mikrofibra gdy chłodno (te z mikrofibry czy minky są lekkie a wiec wygodne), pieluszki flanelowe lub tetrowe gdy był malutki
te zestawy pościeli to do nabijania portfeli sprzedawców
poduszka wręcz niebezpieczna - dziecko może się udusić, zresztą kołderka podobnie...
lepiej zainwestować w prześcieradełka..
przy zakupie frotty zwracajcie uwagę na gęstość splotu bo często jest to chińskie badziewie...
hiciorem jest tzw. fortta czesana / szczotkowana - jak zwał tak zwał
jest to grube prześcieradełko jakby z weluru - ciężko zdobyć ale warto poszukać...
wcześniej tylko kocyki bawełniane gdy cieplo, mikrofibra gdy chłodno (te z mikrofibry czy minky są lekkie a wiec wygodne), pieluszki flanelowe lub tetrowe gdy był malutki
te zestawy pościeli to do nabijania portfeli sprzedawców
poduszka wręcz niebezpieczna - dziecko może się udusić, zresztą kołderka podobnie...
lepiej zainwestować w prześcieradełka..
przy zakupie frotty zwracajcie uwagę na gęstość splotu bo często jest to chińskie badziewie...
hiciorem jest tzw. fortta czesana / szczotkowana - jak zwał tak zwał
jest to grube prześcieradełko jakby z weluru - ciężko zdobyć ale warto poszukać...
Ostatnia edycja:
rodziłam dokładni w tym samym okresie co Szuszunia, tyle że kilka lat wcześniej ;-) kołdrę miałam dla Mrówka na okres zimowy ;-) wypełnienie miałam silikonowe, chyba Glucka ;-) poduszkę dałam dosyć późno, wcześniej miałam ten klin ;-) ale chyba pod materacem, bo jakoś go nie kojarzę w łóżeczku ;-)
na pierwsze tygodnie pieluszki i rożek jak przestałam korzystać z rożka, traktowałam go jako przykrycie ;-)
na pierwsze tygodnie pieluszki i rożek jak przestałam korzystać z rożka, traktowałam go jako przykrycie ;-)
szkola13
Ja też kupuję do łóżeczka tylko prześcieradła i kocyki. Żadnej pościeli nie kupuję bo nie ma sensu żeby mi zalegała w szafie a jak przyjdzie na nią czas to dokupię A i na razie wezmę ochraniacz sam kupię Mam też śpiworki do spania a jak Hania będzie ulewać to dam coś pod materac i będzie wyżej
reklama
szkola13
Ja mam jeden taki bardzo cieniutki i jeden taki puchaty z mikrofibry. A taki gruby to może na zimę kupię.