reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i naszych Maluszków

dziewczyny w jakich rozmiarach kupujecie ciuszki dla maluszków? 56, 62, ewentualnie jak ładne to 68 mogą być? bo chcę parę rzeczy zamówić przez neta, a ja pierworódka i nie mam pojęcia:-D

Straciatella poproszę o ten kod promocyjny na smyk.com, jeśli można ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
ivon, no ja kupuje tak jak napisalas - 56.62.68 - i ostatnio policzylam ile czego mam to najwiecej mam 62 :) ale to tak wyszlo bo kupujac patrzylam na wyglad bardziej niz na rozmiar :)

no własnie tak myślę, że my przecież rodzimy na wiosnę-lato, to lepiej kupić więcej większych, bo nie będą się kleić do ciałka w upały:blink:

No to szukam powozu z pompowanymi kołami :-D

co do kół mi wszyscy polecają piankowe ale oczywiscie wieksze (nie takie mikro malutkie) koleżanki miały pompowane i to się w ich przypadku wiązało z dużymi przeszkodami a to szkiełko i koło trzeba było wymienić a to dodmuchac a nie bylo gdzie i zazwyczaj takie wózki są ciężkie :) ja wybrałam dla mojego malnestwa mutsy evo , cena nie jest przerazajaca a komfort zapewnia maluszkowi jak i mamusi ;)

co do kół mi wszyscy polecają piankowe ale oczywiscie wieksze (nie takie mikro malutkie) koleżanki miały pompowane i to się w ich przypadku wiązało z dużymi przeszkodami a to szkiełko i koło trzeba było wymienić a to dodmuchac a nie bylo gdzie i zazwyczaj takie wózki są ciężkie :) ja wybrałam dla mojego malnestwa mutsy evo , cena nie jest przerazajaca a komfort zapewnia maluszkowi jak i mamusi ;)

Ogladalas ten evo? Ja mam dylemat miedzy evo a igo :) a co do kół pompowanych tez słyszałam, ze są trochę problemowe, wiec i ja raczej wezmę piankowe, a w mutsy są spore :)

kod na 10% to LuxMedSmyk ale przy obecnych promocjach na ubranka odlicza od ceny jakby przed wyprzedazowej :) chyba ze straciatella ma inny, ale szukałam w internecie i znalazłam tylko ten.

a ubranka naprawdę aż 68 kupować ? Nie "utopi sie" w tym?:/ siostra M urodziła 3 tygodnie przed czasem a miała termin jak ja na 4maja i mówiła ze 56 były za duże, żeby kilka 50 kupić. Co myślicie?

Ostatnia edycja:
Ogladalas ten evo? Ja mam dylemat miedzy evo a igo :) a co do kół pompowanych tez słyszałam, ze są trochę problemowe, wiec i ja raczej wezmę piankowe, a w mutsy są spore :)

kod na 10% to LuxMedSmyk ale przy obecnych promocjach na ubranka odlicza od ceny jakby przed wyprzedazowej :) chyba ze straciatella ma inny, ale szukałam w internecie i znalazłam tylko ten.

a ubranka naprawdę aż 68 kupować ? Nie "utopi sie" w tym?:/ siostra M urodziła 3 tygodnie przed czasem a miała termin jak ja na 4maja i mówiła ze 56 były za duże, żeby kilka 50 kupić. Co myślicie?

oglądałam i prowadziłam evo ! naprawde mega super.:)

pat&mom myślę, że kilka sztuk mniejszych trzeba mieć, bo nie wiadomo jaki bąbel duży się urodzi:tak: ale jak siostra twojego urodziła 3 tyg przed czasem, to potrzebowała takich malutkich.
kuzynka mojego przedwczoraj mówiła że niecałe 2 tygodnie przed porodem robili jej usg, oszacowali wagę, a przy porodzie okazało się, że maluch ważył 1,5 kg wiecej niż lekarz mówił, co chyba jest niemożliwe, żeby dziecko w brzuchu aż tyle przybrało na wadze, wiec ja do tej wagi z usg podchodzę trochę z dystansem;-)

wiesz co Patka, mi się wydaje, że te na 50 to tylko w przypadku jak się komuś wcześniak trafi. kilka sztuk naprawdę można dokupić. tak jak pisałam mój Janek urodził się chudzy ale długi -57 cm (a ja mam raptem 162cm), te na 56 były za małe i mnóstwo po prostu oddałam. od razu potrzebne były 62. w takim rozmiarze teraz kupuję najwięcej. zwłaszcza jak to pajacyki, to jeśli będą za krótkie to kaplica. ponadto zamierzam pieluchować wielorazowo a to zajmuje trochę więcej miejsca. kilka sztuk, naprawdę kilka 56 mam. gdyby mały urodził się przed czasem to po prostu wyślę Miśka do smyka po kilka sztuk i już.

reklama
ja wychodzę z założenia że lepiej trochę za duże i będę kupowac na 56-62-68:) chociaz ja bylam bardzo malutka jak sir urodzilam i miałam zaledwie 2600 :)

Do góry