reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i naszych Maluszków

BAJKA ja w Askocie koło ronda powstańcow brałam spacerówkę i fotelik nr 2 ;-) mieli ładny wybór ;-) ale tak żeby z Jeleniej Góry jechać ... ;-) jedynie przy okazji mozna podjechać ;-)
w Bajce też bywałam (na Długosza) bo tam na spacery chodziłam ;-) chodziłam wzdłuż Odry od Polanki do Kromera ;-) i mijałam jeszcze mini hurtownię na Orkana (chyba), gdzie podgrzewacz wzięłam za połowę ceny ;-)
w okolicach Marino był jeszcze sklep, ale nie pamiętam jak się nazywał :dry: ... już wiem - baby maxx ;-) ale nie pamietam jaki tam był wybór :eek: widzę, że mają sklep też na Bielanach ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
w Baby Maxxie sa takie ceny ze masakra - nic tam nie kupie :)

w Askocie szczerze mowiac tez nie lepsze :angry: np pampersy 1 w selgrosie kupilismy za 18zl a w Askocie sa za 28
no ceny maja z kosmosu

ja wszystko kupuje na allegro - tylko ogladam np w Askocie :)

Dziewczyny, co myślicie o tego typu kołyskach zamiast łóżeczka tak do 5-6 miesiąca życia?

U mnie problem z miejscem a chciałabym dodatkowo, osobny przewijak.
Wiem, że kupno normalnego łóżeczka i tak mnie nie ominie, ale tak mogłabym się cieszyć małym kącikiem dla skarba choć przez te pare miesięcy.

Czy to jest wygodne dla dziecka? Oczywiście na początku, to chyba tak bo malec niewiele się rusza.
Ale później? W wieku 4 miesięcy? 5?
Jakoś sie boje, że się gdzieś przydusi etc..

2.jpg51pzq19bdulsl1075.jpg

Załączniki

• 2.jpg
    2.jpg
    27,7 KB · Wyświetleń: 108
  • 51pzq19bdulsl1075.jpg
    51pzq19bdulsl1075.jpg
    12,2 KB · Wyświetleń: 96
Straciatella - Ja sama też chcę kupić taką kołyskę jak ta pierwsza. Koleżanka miała taka i jej dwoje dzieci do ok 6 miesiąca w niej spały, bardzo sobie chwaliła. My potrzebujemy żeby była mobilna, jak M czasami po nocach wraca z pracy, to w kołysce zawiezie małego do Leny, on zje, wykąpie się itp (śpimy niestety w pokoju z aneksem kuchennym)a potem mały przywędruje znowu do nas.

Ta pierwsza kołyska jest fajniejsza też taką bym chciała ale niestety funduszy braknie a myśle że to dobry pomysł na początek:)
My do wrocka i tak sie wybieramy to tak przy okazji skoczymy do Askota wózki pomacać bo tak to kupimy na allegro pewnie:) Ale na żywo chciałam zobaczyć te modele co mnie interesują:) bo to zawsze inaczej:)

Dziewczyny! Dzisiaj zakupiłam adapter na pasy bezpieczeństwa - dokładnie ten: BeSafe Adapter do pasów bezpieczeństwa dla kobiet w ciąży **********
Powiem Wam szczerze, że są to najlepiej zainwestowane pieniądze jakie ostatnio wydałam. Gdybym wiedziała, że to taką ulgę mi przyniesie, to kupiłabym to już w 2 m-cu ciąży!!!
W "Mama i Ja" jest teraz taka promocja - wypożycz adapter - i płacisz 100% wartości adaptera, ale generalnie liczą Ci 10zł za każdy miesiąc użytkowania pasa. Czyli w naszym wypadku, jak bedziemy używać pas do maja (nawet do końca), to zapłacimy za grudzień-maj, czyli 60zł MAX. Pas kosztuje 149zł, czyli przy oddaniu pasa w maju oddadzą mi 89zł, ale powiem Wam, że on jest taki super, że raczej go nie oddam, bo mam nadzieję być jeszcze przynajmniej raz w ciąży, a że jeżdżę bardzo dużo autem, to bezpieczeństwo i komfort jest warte tej ceny!
SZCZERZE WAM POLECAM!!!

reklama
Do góry