reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Nas i Maluszków

Iza_V, super te bodziaki :-)

U nas też będzie pierwszy wnuk, ale jak na razie dziadkowie nie szaleją z ciuszkami itd.. jedynie zdeklarowali się dać nam kasę na wózek i łóżeczko z komodą i przewijakiem:-D

zaczarowana79, słodkie te ciuszki ;-)

Japaneczka- dla mnie buty wyglądają identycznie jak na zdjęciach na stronie allegro. Ja jestem zadowolona.

reklama
u nas ze str moich rodziców drugi wnuk, a ze strony teściów czwarty, z czego dwoje rodzi się teraz w marcu ;) Więc będzie istne przedszkole.
A moja Mum po prostu chyba uwielbiac rozpieszczać swoje wnuki. Ja nie mam nic przeciwko jak ktoś coś chce kupić w prezencie :)

U mnie był jeszcze taki problem z prezentami od teściowej, że na przykład kupiła Jaśkowi fioletowy dres z kotkiem i cekinami i dziwiła się czemu niby chłopiec nie może w takim chodzić :-D Dostał też kiedyś dziewczęce cienkie rajtki :-D Aż jestem ciekawa jak ubierała mojego męża za młodu :-D

ale cudne zakupy ubrankowe robicie:-D

ja na razie nie kupuję, po pierwsze mam po Marcelinku, a po drugie czekam na potwierdzenie płci.. ale jak tylko ją poznam, pędzę do h&m na dział niemowlęcy :-Dchoćby symbolicznie coś muszę kupić!!!!!

Ja już nigdy wiecej do centrum nie pojadę prawie nic nie kupione a stan konta przeraża lol odwiedzilam h&m i lipa u nas straszna...NIC nie znalazłam dla Tadka....za to ja sie obkupilam :))) same basic: Top/sukienka bawelna za tyłek, legginsy i taka miniowa bawelniana XS będę ja zakładać jako pas na brzuch a jak schudne to będzie akurat :))))
A no i pasek żeby ładnie nowa talie pod biustem zaznaczyć ^^ :cool:

Ostatnia edycja:
A ja w piątek kupiłam mega pake pampersów, bo była promocja w realu:-D Z ciuchami poczekam na płeć...jak będzie chłopiec to raczej już nie poszaleje, bo praktycznie wszystko mam....

U nas szału ze strony dziadków raczej nie ma, u moich to będzie 4 wnuk, a u teściów 6:cool2: (u teściów najstarszy wnuk ma 23 lata:-D)....

ja też byłam wczoraj w h&m i chciałam kupić tez symbolicznie takie rękawiczki/mitenki cieniutkie na rączki dla noworodka (bo podobno mogą takiemu maluszkowi marznąc po urodzeniu) :) ale pomyślałam że będzie sierpień i zwątpiłam czy coś takiego się przyda.. jak myślicie? :)
były tez śliczne czapeczki 2 szt. za 23 zł ale tez nie wzięłam bo od rodziny mam już naszykowane kartony z ubrankami do wybrania i nie wiem co jest w środku ale będę oglądać dopiero w maju po przeprowadzce.

ale mam już pierwszą rzecz dla dziecka, a żeby było śmieszniej kupiłam ją jakieś 1,5 roku temu :tak: kupowałam prezent dla dziecka koleżanki i strasznie mi się spodobała taka przytulanka: kawałek kwadratowego materiału z supełkami i na środku przyszyta głowa misia :-) miałam też dla niej inne rzeczy ale stwierdziłam że to sobie zostawię! z zamysłem dla mojego dziecka którego nie było nawet w planach, więc teraz leży i czeka na małą ;-)

Loleczka a jakie Ty pampersy kupiłaś? jakiej firmy i jaki rozmiar? czy wszystkie noworodki wejdą w najmniejszy rozmiar pampersów? :happy2:

na rączki trzeba cos mieć chośby było cieplo, bo często się dzieciaczki z pazurkami rodząi powinny mieć ochronę, żeby se nie podrapać...:tak:mnie wystarczą zwykla skarpetki, bo rekawiczki miały zazwyczaj za słabe ściągacze i spadały...:tak:

Pieluchy kupiłam w rozmiarze 4-9 kg pampers nr 3.... na pewno kupię jeszcze dwójki- ale pewnie z 3-4 paczki (na miesiąc może dwa), bo pewnie będą małe potem...:cool2: Tych najmniejszych nie zamierzam kupowac...

reklama
Ale macie faaajnie z tymi zakupami i teściowymi. Ja jeszcze NIC nie mam i na razie się nie zanosi. Tylko sobie oglądam w internecie i się napalam. Ja mam biznes mocno sezonowy i muszę poczekać na wiosnę w pełni żeby się trochę odkuć po zimie. Wczoraj zarobiłam pierwsze 75 zł od Bożego Narodzenia:baffled:. Babcie się bardzo cieszą, ale obie są powściągliwe z natury i szał zakupów jeszcze ich nie ogarnął (co niewątpliwie nastąpi w niezbyt bliskiej przyszłości ). Myślę, że zaczniemy wszystko szykować w okolicy maja dopiero:-(. Na razie sobie pooglądam, tylko coraz to nowe zakładki do ulubionych dodaję ;)

Do góry