reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Nas i Maluszków

Iza_V, super te bodziaki :-)

U nas też będzie pierwszy wnuk, ale jak na razie dziadkowie nie szaleją z ciuszkami itd.. jedynie zdeklarowali się dać nam kasę na wózek i łóżeczko z komodą i przewijakiem:-D

zaczarowana79, słodkie te ciuszki ;-)

Japaneczka- dla mnie buty wyglądają identycznie jak na zdjęciach na stronie allegro. Ja jestem zadowolona.

reklama
u nas ze str moich rodziców drugi wnuk, a ze strony teściów czwarty, z czego dwoje rodzi się teraz w marcu ;) Więc będzie istne przedszkole.
A moja Mum po prostu chyba uwielbiac rozpieszczać swoje wnuki. Ja nie mam nic przeciwko jak ktoś coś chce kupić w prezencie :)

U mnie był jeszcze taki problem z prezentami od teściowej, że na przykład kupiła Jaśkowi fioletowy dres z kotkiem i cekinami i dziwiła się czemu niby chłopiec nie może w takim chodzić :-D Dostał też kiedyś dziewczęce cienkie rajtki :-D Aż jestem ciekawa jak ubierała mojego męża za młodu :-D

ale cudne zakupy ubrankowe robicie:-D

ja na razie nie kupuję, po pierwsze mam po Marcelinku, a po drugie czekam na potwierdzenie płci.. ale jak tylko ją poznam, pędzę do h&m na dział niemowlęcy :-Dchoćby symbolicznie coś muszę kupić!!!!!

Ja już nigdy wiecej do centrum nie pojadę prawie nic nie kupione a stan konta przeraża lol odwiedzilam h&m i lipa u nas straszna...NIC nie znalazłam dla Tadka....za to ja sie obkupilam :))) same basic: Top/sukienka bawelna za tyłek, legginsy i taka miniowa bawelniana XS będę ja zakładać jako pas na brzuch a jak schudne to będzie akurat :))))
A no i pasek żeby ładnie nowa talie pod biustem zaznaczyć ^^ :cool:

Ostatnia edycja:
A ja w piątek kupiłam mega pake pampersów, bo była promocja w realu:-D Z ciuchami poczekam na płeć...jak będzie chłopiec to raczej już nie poszaleje, bo praktycznie wszystko mam....

U nas szału ze strony dziadków raczej nie ma, u moich to będzie 4 wnuk, a u teściów 6:cool2: (u teściów najstarszy wnuk ma 23 lata:-D)....

ja też byłam wczoraj w h&m i chciałam kupić tez symbolicznie takie rękawiczki/mitenki cieniutkie na rączki dla noworodka (bo podobno mogą takiemu maluszkowi marznąc po urodzeniu) :) ale pomyślałam że będzie sierpień i zwątpiłam czy coś takiego się przyda.. jak myślicie? :)
były tez śliczne czapeczki 2 szt. za 23 zł ale tez nie wzięłam bo od rodziny mam już naszykowane kartony z ubrankami do wybrania i nie wiem co jest w środku ale będę oglądać dopiero w maju po przeprowadzce.

ale mam już pierwszą rzecz dla dziecka, a żeby było śmieszniej kupiłam ją jakieś 1,5 roku temu :tak: kupowałam prezent dla dziecka koleżanki i strasznie mi się spodobała taka przytulanka: kawałek kwadratowego materiału z supełkami i na środku przyszyta głowa misia :-) miałam też dla niej inne rzeczy ale stwierdziłam że to sobie zostawię! z zamysłem dla mojego dziecka którego nie było nawet w planach, więc teraz leży i czeka na małą ;-)

Loleczka a jakie Ty pampersy kupiłaś? jakiej firmy i jaki rozmiar? czy wszystkie noworodki wejdą w najmniejszy rozmiar pampersów? :happy2:

na rączki trzeba cos mieć chośby było cieplo, bo często się dzieciaczki z pazurkami rodząi powinny mieć ochronę, żeby se nie podrapać...:tak:mnie wystarczą zwykla skarpetki, bo rekawiczki miały zazwyczaj za słabe ściągacze i spadały...:tak:

Pieluchy kupiłam w rozmiarze 4-9 kg pampers nr 3.... na pewno kupię jeszcze dwójki- ale pewnie z 3-4 paczki (na miesiąc może dwa), bo pewnie będą małe potem...:cool2: Tych najmniejszych nie zamierzam kupowac...

reklama
Ale macie faaajnie z tymi zakupami i teściowymi. Ja jeszcze NIC nie mam i na razie się nie zanosi. Tylko sobie oglądam w internecie i się napalam. Ja mam biznes mocno sezonowy i muszę poczekać na wiosnę w pełni żeby się trochę odkuć po zimie. Wczoraj zarobiłam pierwsze 75 zł od Bożego Narodzenia:baffled:. Babcie się bardzo cieszą, ale obie są powściągliwe z natury i szał zakupów jeszcze ich nie ogarnął (co niewątpliwie nastąpi w niezbyt bliskiej przyszłości ). Myślę, że zaczniemy wszystko szykować w okolicy maja dopiero:-(. Na razie sobie pooglądam, tylko coraz to nowe zakładki do ulubionych dodaję ;)

Do góry