reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mamy i maleństwa

wózeczek w końcu zakupiony:) udało nam się w super cenie, co prawda wyszło, ze powystawowy, ale wyszło nas wszystko 500 zł taniej:) w takim wydotykanym wózku to wystarczy tylko wyściółkę z gondoli wyprać nie?

20151010_133017.jpg20151010_133253.jpg20151010_133444.jpg

Załączniki

• 20151010_133017.jpg
    20151010_133017.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 93
  • 20151010_133253.jpg
    20151010_133253.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 89
  • 20151010_133444.jpg
    20151010_133444.jpg
    16,5 KB · Wyświetleń: 119
reklama
Hej dziewczynki.
Oto poranny efekt pracy męża :-)20151010_144309[1].jpg20151010_144359[1].jpg.

Oczywiście wszystko będzie dopiero prane, ale musiałam wypakować i sprawdzić jak się będzie prezentować. Łóżeczko wstawimy do innego pokoju, żeby spokojnie sobie "odparowało". Wyrzuciłam opakowania od pościeli i ochraniacza i nie wiem jak właściwie wyprać ten ochraniacz, bo on taki usztywniany i nie chcę go zniszczyć, ale chyba razem z pościelą wrzucę na 40 st. :eek:

Teraz jeszcze tylko komoda została do złożenia ;-).

quchasia - gratuluję zakupu ślicznego wózeczka ;-)

Dorzucę jeszcze zdjęcie wózka. Mamy tylko jedno, więc nie widać go w całej okazałości, a wózek jest jeszcze u moich rodziców :-)20150806_183143[1].jpg

Załączniki

• 20151010_144309[1].jpg
    20151010_144309[1].jpg
    12,4 KB · Wyświetleń: 176
  • 20151010_144359[1].jpg
    20151010_144359[1].jpg
    10,3 KB · Wyświetleń: 122
  • 20150806_183143[1].jpg
    20150806_183143[1].jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 101
Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy ktoras z was widziala moze na zywo tako moonlight omega ten bezowy? bo w zadnym sklepie nie moge go upolowac, sa jedynie na zamowienie:/ a tak w ciemno troche sie boje kupic. Ogolnie model juz widzialam i sprawdzalam ale chodzi mi o ten kolor
Zobacz załącznik 714368

Ja mam TAKO Extreme wersję beż, ale w eco skórze. Kolor jest przepiękny, po prostu go uwielbiam :-) Zaznaczony jest w katalogu nr 02.
W hurtowni JOWIŚ w Pruszkowie jest wystawionych kilka modeli wózków TAKO w róznych kolorach - na pewno moonlight był w jasnym - ale to chyba był biały. W każsym razie Panowie dysponują próbkami materiałów w każdym kolorze + jest mnóstwo parasolek w różnych kolorach, pewnie beż też się znajdzie ;-)

Piotrusiowa - zazdroszczę, że już łóżeczko u Ciebie stoi :tak: Jest piękne!

quchasia, Piotrusiowa - wózki bajer! Coraz więcej tych rzeczy dla maluszków już w naszych domach, coraz bliżej do finishu :-)

Piotrusiowa posciel cudna, taka delikatna:-) wozek tez.

Wlaanie nie wiem jak z tym ochraniaczem, jak nie bedzie jakiegos dziwnego zapachu to nie wiem czy bede go prala, zeby sie nie zwichrowal.

Dziewczyny, zaczełam si e zastanawiać nad kupnem używanego wózka... Maż nie bardzo chce używany wóżek, ze względu właśnie na to, ze to bedzie nasze długo wyczekiwane dziecko i on by chciał mu zapewnić wszystko co najlepsze. I mam zagwostkę co zrobić :crazy:
Ja na początku ciągle powtarzałam, że to moje pierwsze dzidzi i wszystko musi być nowe itd. Ale powiem Ci, że zmieniło mi się to. Przecież dziecko i tak nie wie, czy wózek używany czy nowy. Dla niego to żadna różnica. Tymbardziej, że macie też inne wydatki. Ja kupiłam używany w dobrym stanie. I strasznie się cieszę że go mam. A na wypasioną spacerówe sobie odłożycie, tak jak piszesz;-).

Super macie te wózeczki, naprawde :-);-) A jeśli chodzi o pranie ochraniacza, to mi teściowa zabrała do swojej pracy do pralni i mówiła, że wrzuciła do pralki na jedynie 30st i dodatkowo agrafkami pospinała końce. Bo też sie bała tak jak i ja, żeby środek sie nie zdeformował. No i jest piekny wyprany i pachnacy :-D I co najwazniejsze, nic mu sie nie stalo.

Ja pieluch tetrowych mam chyba 10, a flanelowych 5. Powinno starczyć, jak nie to się dokupi :-) Koszule rozpinaną do karmienia mam jedną, dodatkowo kupiłam taka na kamiączkach wiec cycusia łatwo bedzie wystawić do karmienia. Kupilam też 2 koszule w rozmiarze XXL, jedna do porodu poswiece, a drugą do spania jako koszula nocna. Bo akurat one są długie, o wiele za duże na mnie, bo moj rozmiar to M/L. Piszecie o tych podpaskach i majteczkach, ale ja chyba tego kupować nie musze. Ponoć szpital daje, zobaczymy co powiedzą jak ich odwiedzę. Hm z kosmetycznych dla malucha to mam szampon, oliwke, kremik na buzie, pampersy, maść do pupy, płyn do kąpieli, chusteczki nawilżane i to chyba wszystko. Czegoś jeszcze mi brakuje? Bo już sama nie wiem :szok:

a propos koszul- ta do porodu to idzie na zniszczenie nie? Moze to głupie pytanie, ale tak mi się wydaje. Bo do samego porodu chciałabym wziąć jakieś stare moje koszule, a nie te, które mam kupione do karmienia, bo po prostu szkoda mi włożyć do porodu i wyrzucić..

jak myślicie?

@quchasia no ja planuje wyrzucic do kosza po porodzie ta, ktora wybralam na porod. Wiec dlatego tak jak pisalam kupilam sobie zwyczajna dluga bluzke w rozmiarze XXL i na mnie wyglada jak sukienka. A wydatek normalnie az 1,99euro wiec nie szkoda bedzie mi jej wyrzucac :)

reklama
Piotrusiowa ja swój ochraniacz włożyłam normalnie do pralki na 30stopni i potem lekko przeprasowałam powierzchownie i nic sie z nim nie stalo tak wiec powinno byc ok.

Szkrabek co do tych probek materialu to wlasnie widzialam ale wydaje mi sie ze to nie to samo co zobaczyc caly wozek na zywo:/ Ale trudno jak do listopada nie znajde go nigdzie to zamowie w ciemno. Mam nadzieje ze nie pozałuje.:)
Quchasia ja biore swoja stara koszule do porodu (w sumie to jedyna jaka mam bo nie znosze spac w jakichkolwiek ubraniach :) takie zboczenie małe ) a oprocz tego 2 takie do karmienia. Tej starej w razie czego nie bedzie mi szkoda. No chyba ze sie w nia nie zmieszcze juz to jakis wiekszy t-shirt sobie kupie

Do góry