reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mamy i maleństwa

Dziewczyny zobaczcie jakie mega zaje....te ubranka dla małego kawalera! Przeglądam sobie allegro w poszukiwaniu dla mojej Niuni, ale zerknęłam też co tam w ofercie dla chłopców. Tym zestawem jestem zachwycona!!!! :rofl2: Wiem, ze cena trochę wysoka, ale ja sama juz wydałam od 21ty ciązy jakieś w przybliżeniu 1500zł na ubranka i jeden recznik i siedem pieluch. A nie mam jeszcze tyleeeeee najpotrzebniejszych ubranek, jak np kombinezon, czapeczka czy jakieś ciepły dresik na 56. Ale tak mnie cieszą zakupy dla mojej Córki, że często nie patrzę na cenę :/ A do bogatych ludzi nie należymy... Po prostu tyle czekałam na moje Szczęście Największe, ze teraz szaleństwo uderza do głowy :szok:

~BOSKI SYNEK~*56-68* ~SUPER PAKA 55 SZTUK i NOWE~ (5642782581) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

reklama
marcysia - szalona dziewczyna :-D rzeczywiście te ubranka są boskie, aż żałuję, że mam już wszystko ;-) tylko z dżinsami i butami trochę przesadzili dla takiego malucha... szczególnie pod tym drugim linkiem są takie cudne ubranka - ach! :-)

olciastrzelce - niestety nie ma gwarancji, że maluch polubi chustę, choć nie zadarza się to za często - trzeba dośc wcześnie zacząć i przyzwycziać malucha - pamiętaj, że ono niczego jeszcze nie zna - co wprowadzisz jako, nawet dla siebie, nowość, maluch to przjmie z dobrodziejstwem inwentarza. Takie maluchy najlepiej przyzwyczjaać od razu do różnych rzeczy i stają się one normą.
Także głowa do góry! :tak:

He he Marcysia mam podobnie! Ale już sobie powiedziałam stop, bo już tych ubranek się trochę nazbierało :) Wczoraj był ostatni dzień takiego szaleństwa. Kombinezon mam, jeszcze tylko ciepła czapusia. Mąż choć w zakupach nie uczestniczy prawie wcale, to nie wydziela limitów, a zresztą niechby spróbował! :-) Teraz czas rozejrzeć się za łóżeczkiem i wózkiem, ale to już nie nasze koszty:-)

Co do tych linków to ubranka śliczne, ale te dla mojej córeczki podobają mi się o wiele bardziej :-D

Marcysia cudne sa te wyprawki z allegro , tez co jakis czas zagladam:-D ale nna razie stopuje w tym miechu wozek i materac do lozeczka ... ale w pazdzierniku pewnie znowu zaczne szukac ciuchow i kupowac bez opamietania mimo ze tez mi rozowy juz bokiem wychodzi :tak:

Qrcze dziewczyny tak bardzo bym chciala chustowac, ale tez widzialam pare zwisajacych dzieci w tych chustach...nie wiem albo zle zawiazane albo same sie odwiazuja. Okropnie te (wisiadla) wygladaja ...dlatego mysle czy nie kupic TULI . ... mial ktos z takim nosidlem stycznosc ?

tak ostanio jeszcze myslalam co dopisac do tej wyprawki ....oby namm sie nie przydalo ale warto miec dziewczyny kropelki na kolki !!!!!! My testowalismy przy najmlodszych pare firm i bezkonkurencyjne sa :tak::tak::tak:SAB SIMPLEX koniecznie niemieckie to te bez slonia na opakowaniu.

a mi wszyscy mówią, żebym nie kupowała duzo ubranek

i jak teraz widze te paki i czytam o waszych zbiorach, to wydaje mi się, że moje dziecko ma tak mało

za to dziś przyszlo lozeczko i przewijak :D - ciieszę się jak szczeniak pierwszymi pchłami

poranna kawa!!! - a jaki materacyk wybralas? bo my w końcu nie wzielismy, bo zgubiłam się w opisach, poleceniach

Ostatnia edycja:
Kupiliśmy wózek! Miał być Bebetto Holland, ale kiepsko mi się go prowadziło! Wybraliśmy Riko Nano :-)
Śmiejemy się, że Henio będzie wszystkie laski na dzielni wyrywał taką bryką! :-)
Mamy już prawie wszystko, w poniedziałek ma być już nasza komoda. Zostały nam tylko kosmetyki i jakieś drobiazgi:-)

traktorzystka i jaki ten wózek jest na żywo? mi sie on tez bardzo podobał ale te opinie negatywne mnie odstraszyly i chyba zostane przy tako moonlight omega.

reklama
@olciastrzelce mi się bardzo podoba. Ma dużą gondolę, łatwo się go prowadzi i jest ładny:-) Jak poszliśmy się przejść, żeby na spokojnie zastanowić się który wybrać, spotkaliśmy parę właśnie z tym wózkiem i dzieckiem w środku, podeszłam i zapytałam o opinię. Byli bardzo z niego zadowoleni. Pani powiedziała, że jedynym mankamentem jest to, że w nosidelku poci się główka, ale podkłada pieluche tetrowa i jest ok.

Do góry