reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla mamy i maleństwa

siedzę na badaniach (ah ta pyszna glukoza) a tu dzwoni kurier, że ma dla mnie łóżeczko!:-) mąż odebrał, więc jak wrócę to opowiem wrażenia, czy się opłaca :)

reklama
Ja to chyba wyprawkę ubraniowa już mam tylko kombinezon, najgorszte to wszystko teraz uprac i spasowac :0. A mam tego tyle w szawce podwójnie poskladane, bo komody jeszcze nie mam.
To ubranka od 0-3 reszta na strychu.

Załączniki

• 1441023428793.jpg
    1441023428793.jpg
    32,8 KB · Wyświetleń: 68
zozolka super:) mi jutro brat ma przywiezc 3 worki ubrań dla małej toteż troche sie tam pewnie tego nazbiera a te pierwsze najmniejsze juz sobie kupilam i wlasciwie tez brakuje mi juz tylko kombinezonu i jakiejs cieplejszej bluzy czy sweterka ale bez kapturka.
Dziewczyny powiedzcie wy mi jaki materac kupujecie dla maluchów? bo mi w kazdym sklepie doradzaja inaczej i w koncu chyba wezme ten najzwyklejszy piankowy na poczatek:/ gryka i kokos czesto ponoc uczulaja (a ja jestem alergikiem wiec i mala moze byc) na poczatek nie chce tez brac jakiegos bardzo drogiego bo nawet nie wiadomo czy mala bedzie chciala spac wogole w lozeczku i coraz bardziej zastanawiam sie nad tym zwyklym na ktorym jeszcze my sie wychowalismy:/ a jakie jest wasze zdanie?

Olciastrzelce mam gryke kokos łóżeczko u nas służyło niecale 2lata koncem marcaje rozebralismy, a Zachwile he skręcić trzeba na nowo :D.

Ostatnia edycja:
olciastrzelce - ja też mam gryka kokos po starszym i taki materacyk będzie miał też młody.
Na pewno nie bierz gąbkowego! Ale piankowe już są chyba ok - szczególnie z takiej grubszej pianki (myślę o takich co w IKEI sprzedają).

Aż mi troche głupio bo dla Zodi jeszcze nic, kompletnie nic nie kupiłam. Sporo rzeczy mamy po Marysi, i jakoś w ogóle sie nie moge za to zabrać :(

Dziewczyny bron Was przed kupnem materaca gryka-kokos pojecia nie macie jakie robale sie w tym mnoza :szok: My mielismy lozeczko klups plus super extra materac polecial do smieci po paru miesiacach . Od tej pory i lozeczka i matercace tylko z ikei juz nigdy nie zaufam polskiej firmie.

zozzolka wow to ja mawet polowy z tego nie mam :-)

Dreddka spokojnie nadgonisz :tak:

Jesli komus nie odpisalam czy cos to przepraszam nadrobie :tak: zle sie czuje od paru dni.

Porannakawa szok!!!! Robaki???? A jak je wykrylas? Bo u mnie żadnych takich nie ma... Albo nie widzę... A też lozeczko klups mam. :/

Szkrabek to lozeczko mielismy przy moim 11latku , moze teraz maja juz inna technike produkcji..ale tak sie zzrazilam ze nigdy wiecej. Wykrylismy bo mial pogryziona buzie rece noge ale glownie z jednej strony bylam pewna ze to alergia ale nie dawalo mi to spokoju czemu z jednej strony:szok: Mielismy w tym czasie hodowle psow i akurat byly szczenieta i myslalam ze moze odd nich. Ktoregos wieczoru maly zwymiotowal w lozeczku i jak wlaczylam swiatlo zeby przebrac przescieradlo to takie czarne i srebrne robale fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :angry::angry: to cholersto w nocy wylazilo. Pocytaj w necie mase tematow o tym bylo. Nie wiem od czego to zalezy czy od firmy czy czego> Olek nam czesto ulewal moze polecialo cos na ten wsad .

tu masz 1 lepszy temat Robaki na materacu gryczano-kokosowym - Rodzina i dziecko bez ogłoszeń - Forum Gdańsk, Gdynia, Sopot.

Ostatnia edycja:
reklama
siedzę na badaniach (ah ta pyszna glukoza) a tu dzwoni kurier, że ma dla mnie łóżeczko!:-) mąż odebrał, więc jak wrócę to opowiem wrażenia, czy się opłaca :)

I jak łóżeczko? Warto było kupić?

Ja to chyba wyprawkę ubraniowa już mam tylko kombinezon, najgorszte to wszystko teraz uprac i spasowac :0. A mam tego tyle w szawce podwójnie poskladane, bo komody jeszcze nie mam.
To ubranka od 0-3 reszta na strychu.
:-D ulala jak to ładnie wygląda, chyba wezmę się i ja niedługo za wygrzebywanie ubrań po Ninie :-)

Dziewczyny powiedzcie wy mi jaki materac kupujecie dla maluchów? bo mi w kazdym sklepie doradzaja inaczej i w koncu chyba wezme ten najzwyklejszy piankowy na poczatek:/ gryka i kokos czesto ponoc uczulaja (a ja jestem alergikiem wiec i mala moze byc) na poczatek nie chce tez brac jakiegos bardzo drogiego bo nawet nie wiadomo czy mala bedzie chciala spac wogole w lozeczku i coraz bardziej zastanawiam sie nad tym zwyklym na ktorym jeszcze my sie wychowalismy:/ a jakie jest wasze zdanie?
Ja kupowałam KOKOS-PIANKA-GRYKA i się sprawdził. Co do alergii nie mam doświadczenia, więc nic nie pomogę czy faktycznie uczula gryka i kokos czy nie

Aż mi troche głupio bo dla Zodi jeszcze nic, kompletnie nic nie kupiłam. Sporo rzeczy mamy po Marysi, i jakoś w ogóle sie nie moge za to zabrać :(
:-p nie martw się nie jesteś sama :-D czas jeszcze jest :-)

A ja w ramach zakupów dla dziecka przyjrzałam dziś kilka stron z rzeczami dla dzieci :-p ale jakieś takie wszystko nie takie jak trzeba ;-) więc póki co nic nie dokupuję, może zbiorę sie po tym jak przejrzę czego mi brakuje

Do góry